Στην αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ, ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ, τη νέα χρονιά η Παπαδημητρίου Στην αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ, ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ, τη νέα χρονιά η Παπαδημητρίου
Έτοιμη να ζήσει νέα πολύ σημαντική εμπειρία στο εξωτερικό και να κάνει κι άλλο βήμα για την αγωνιστική της εξέλιξη στην επιτραπέζια αντισφαίριση είναι... Στην αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ, ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ, τη νέα χρονιά η Παπαδημητρίου

Έτοιμη να ζήσει νέα πολύ σημαντική εμπειρία στο εξωτερικό και να κάνει κι άλλο βήμα για την αγωνιστική της εξέλιξη στην επιτραπέζια αντισφαίριση είναι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Εξασφάλισε μονοετή συμφωνία με την αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ (Linz AG Froschberg) και θ’ αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα της στην 1η εθνική κατηγορία της χώρας. Υπάρχουν δε κι άλλα κομμάτια της συμφωνίας, που κάνουν εξαιρετική την προοπτική. Το συγκεκριμένο σωματείο δεν είναι κορυφαίο μόνο στη χώρα, αλλά σταθερά από τα καλύτερα στην Ευρώπη, μάλιστα την περσινή σεζόν, έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, στη ίδια θέση ήταν το 2010 και το 2015, ενώ έχει και δύο τίτλους σε αυτόν τον θεσμό (2009, 2013). Διαθέτει θαυμάσιες εγκαταστάσεις, δύο ομάδες στην 1η κατηγορία και εντυπωσιακό ρόστερ με παίκτριες κι εκτός Ευρώπης. Η 18άχρονη αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών θα έχει την υποχρέωση να μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Αυστρία για να προπονείται με την ομάδα και της δίνεται η δυνατότητα για ποιοτική δουλειά με σπουδαίες αθλήτριες της διεθνούς σκηνής, όπως τις Σοφία Πολκάνοβα, Λιου Τζια από την Αυστρία και τη Σουτασίνι Σαβεταμπούτ από την Ταϊλάνδη. Το επαγγελματικό συμβόλαιο βέβαια, προβλέπει να μην μπορεί ν’ αγωνιστεί ταυτόχρονα σε άλλο Ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα, πάντως και τα τελευταία χρόνια, που ήταν στην Μπουντεσλίγκα 2 της Γερμανίας με την Ανρόχτ, δεν είχε αυτή την ευκαιρία.

Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων ήταν μία βδομάδα στο αθλητικό κέντρο του Λιιντς για να κάνει προπονήσεις και να μιλήσει με τους υπεύθυνους της ομάδας για πιθανή μεταγραφή κι επέστρεψε νωρίς το πρωί την Παρασκευή 10/06. Τη συνόδευσε η μητέρα της και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ξένια Στάθη, ενώ στις προπονήσεις ήταν μαζί της και η συμπαίκτριά της φέτος στον Τελαμώνα Σαλαμίνας και παρτενέρ της στο διπλό σε πανελλήνια μετάλλια, Αγγελική Ευμορφιάδη.

Οι άνθρωποι της Λιντς Φρόσμπεργκ έκαναν ξεκάθαρο ότι αυστηρή προϋπόθεση για ν’ αγωνιστεί ξένος-η στο κλαμπ είναι να μείνει στην Αυστρία και να παρακολουθεί τις προπονήσεις. Η ελληνική πλευρά μίλησε με τον εθνικό ομοσπονδιακό προπονητή των γυναικών Γιώργο Καρύτσα και τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορο των εθνικών ομάδων Κώστα Παπαγεωργίου και αφού οι Αυστριακοί διαβεβαίωσαν ότι θα επιτρέπουν στην αθλήτρια ν’ ακολουθεί το πρόγραμμα της εθνικής ομάδας, έπεσαν οι υπογραφές. Το σωματείο αμέσως φρόντισε για τη διαμονή της Παπαδημητρίου και της παραχώρησε σπίτι πολύ κοντά στο προπονητικό κέντρο, το οποίο σημειωτέον, είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης για γυναίκες. Θα εγκατασταθεί εκεί από τα τέλη Αυγούστου.

Το συμβόλαιο είναι για την περίοδο 2022-2023 και η πρωταθλήτριά μας θα έχει με τη δεύτερη ομάδα της Λιντς την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί και στο Europe Cup (η πρώτη ομάδα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ). Δεν είναι γνωστό ακόμα ποιες θα έχει συμπαίκτριες, πάντως δεν επιτρέπονται συμμετοχές και στις δύο ομάδες του κλαμπ.

Εκτός από τις Sofia Polcanova, Liu Jia και Suthasini Sawettabut στα μεγάλα ονόματα του συλλόγου είναι η Amelie Soljia από την Αυστρία, η Andrea Pavlovic από την Κροατία, η Karoline Mischek από την Αυστρία και η Margarita Baltushite από τη Λιθουανία. Προπονητής είναι ο Ούγγρος Zsolt Harczi. Από αυτές τις αθλήτριες άλλες πάνε στην πρώτη και άλλες στη δεύτερη ομάδα. Κάθε χρόνο το σωματείο επιδιώκει διακρίσεις και στην Ευρώπη κι έτσι την επόμενη σεζόν θέλει να φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europe Cup.

Η Παπαδημητρίου και η Ευμορφιάδη έμειναν έξι μέρες στην αυστριακή πόλη και πήραν μέρος σε διπλές προπονήσεις δίπλα σε πολύ αξιόλογες αθλήτριες. Η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για τη 16χρονη Ευμορφιάδη και ως εξίσου σημαντική ήρθε να προστεθεί, ως εξίσου σημαντική, στις δύο πρώτες συμμετοχές της αθλήτριας σε διεθνή τουρνουά νέων μέσα στην άνοιξη (YouthContenderΣπα Βελγίου και Λιντς Αυστρίας).

httf.gr

error: Content is protected !!