Τελείωσε η περίοδος χάριτος για τη δημοτική αρχή; Οι εξοργισμένοι κάτοικοι των Κανακίων γιούχαραν αντιδημάρχους. Τελείωσε η περίοδος χάριτος για τη δημοτική αρχή; Οι εξοργισμένοι κάτοικοι των Κανακίων γιούχαραν αντιδημάρχους.
Μάλλον κάπως σκούρα τα είδαν τα πράγματα ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τους κατοίκους των Κανακίων. Με... Τελείωσε η περίοδος χάριτος για τη δημοτική αρχή; Οι εξοργισμένοι κάτοικοι των Κανακίων γιούχαραν αντιδημάρχους.

Μάλλον κάπως σκούρα τα είδαν τα πράγματα ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τους κατοίκους των Κανακίων.

Με αφορμή την άσκηση πεδίου καταστολής πυρκαγιάς “Αινείας 2022” που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Δάσος Αγ Νικολάου στα Κανάκια, κατέφθασαν αρκετοί πολίτες για να ενημερωθούν και να παρακολουθήσουν τις οδηγίες των στελεχών της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Πυροσβεστικού Σώματος .

Μετά το πέρας της άσκησης ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας κ.Νάννος δεν πρόλαβε να ανέβει στο βήμα, για να πάρει το λόγο και ήρθε αντιμέτωπος με την οργή πλήθους πολιτών, που διαμαρτύρονταν έντονα για την αδιαφορία που έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή, καθ΄΄ όλη τη διάρκεια της θητείας της, σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η έγκαιρη αποκομιδή κλαδιών και εξωοικιακών απορριμμάτων για την αποφυγή πυρκαγιάς στην περιοχή, αλλά και η κατασκευή δρόμων που θα διευκολύνουν την εύκολη πρόσβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο κ.Νάννος αποκρίθηκε με ιδιαίτερα ειρωνικό και υπεροπτικό τόνο στους διαμαρτυρόμενους πολίτες, με αποτέλεσμα σχεδόν να πιαστούν στα χέρια ενώ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αντώνης Βακάλης φάνηκε να αποστασιοποιείται, λες και δεν θιγόταν και η δική του θέση. Μάλλον δεν τους ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο όλο αυτό το σκηνικό, που έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκόμενων με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και ίσως για αυτό, ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και πολιτικής προστασίας κ.Ναννος παρέπεμψε τον κόσμο να τα πουν ιδιαιτέρως πίσω από ένα όχημα, μάλλον προσπαθώντας να μη δώσει περαιτέρω λαβές για σχόλια.

Πάντως τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε μια διαρκώς αυξανόμενη κατακραυγή για την Δημοτική Αρχή. Ενώ στα κοινωνικά δίκτυα κάποιοι προσπαθούν με χίλιους δύο τρόπους να μας πείσουν ότι είμαστε Δήμος πρότυπο, οι πολίτες διαμαρτύρονται παντού. Καταγγελίες πολιτών γίνονται στα διάφορα BLOGS του νησιού αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Τώρα και δια ζώσης.

Ο κόσμος φωνάζει απελπισμένος ότι φοβάται, ότι θα καεί ζωντανός και η συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και των αρμόδιων Αντιδημάρχων είναι αλαζονική και πολλές φορές άκρα προκλητική προς τους πολίτες. Ειδικά, όταν κατά μήκος όλης της Λεωφόρου Αιαντείου μέχρι την περιοχή των Κανακίων, δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη από το Δήμο για να καθοριστούν ξερόχορτα και τα κλαδιά από τα κομμένα δέντρα, τα οποία βρίσκονται παρατημένα εδώ και εβδομάδες σε πυκνοκατοικημένα σημεία, δεν δικαιούται κανένας να κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες που αγανακτούν και φοβούνται , αλλά αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας ως άνθρωποι με

συνείδηση πάνω από όλα και έπειτα ως πολιτικοί, για να διορθωθεί η όποια αμέλεια μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται ο πολιτικός πολιτισμός του πολιτικού προσώπου και η δυνατότητα του να διαχειρίζεται αποτελεσματικά μια δύσκολη στιγμή. Κάτι που έχει αποδειχτεί περίτρανα και σε πολλές περιπτώσεις ότι στερείται η Δημοτική αρχή . Μάλλον πιστεύει ότι κάνουν περισσότερο πολιτικό ντόρο οι φωτογραφίες με υποτιθέμενες συντονισμένες παρεμβάσεις και με υπουργούς που δήθεν την χειροκροτούν για το έργο της σε αυτό τον σημαντικό τομέα, οπότε για ποιο λόγο να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κόσμου; Το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ της 7/6 είναι χαρακτηριστικό της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί και ξεγυμνώνει τελείως τη Δημοτική αρχή φέρνοντας στο φως ότι η Σαλαμίνα έχει πνίγει στα σκουπίδια. Μπορεί δε το συγκεκριμένο βίντεο να είναι διαθέσιμο μέχρι τις 14/6 αλλά κάποιοι το έχουν ήδη αποθηκεύσει. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του Καλοκαιριού χωρίς καν να έχουμε πλησιάσει το μέγιστο του καλοκαιρινού πληθυσμού του νησιού.

Καλό θα ήταν λοιπόν, η Δημοτική Αρχή, μετά και το συγκεκριμένο περιστατικό, να στρωθεί λίγο στη δουλειά, αντί να ασχολείται νυχθημερόν με τα κοινωνικά δίκτυα και ανεβάζει την μια μετά την άλλη ανάρτηση για δήθεν ορατά αποτελέσματα σε μέτρα πυροπροστασιας και καθαριότητας γιατί έχει πλέον κουράσει. Ο κόσμος και βλέπει και ξέρει. Οι καταγγελίες για ολιγωρία αλλά και οι εκκλήσεις των πολιτών στο θέμα του καθαρισμού οικοπέδων και αποκομιδής απορριμάτων, ειδικά σε περιοχές εκτός κέντρου, δίνουν παίρνουν.

Οι δε πολίτες έχουν ξυπνήσει και πιστεύουν στα μάτια τους και όχι στην εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων να τους κάνει να πιστέψουν η Δημοτική Αρχή.

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!