Πόδια στο ταμπλό; Ξανασκεφτείτε το μετά από αυτό Πόδια στο ταμπλό; Ξανασκεφτείτε το μετά από αυτό
Ορισμένοι επιβάτες θέλουν να νιώθουν μπαίνοντας στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, ότι βρίσκονται στον καναπέ ή στην πολυθρόνα του σπιτιού τους. Καταρχήν, δεν φορούν ζώνη ασφαλείας και η στάση του σώματός τους δεν είναι η ενδεδειγμένη.... Πόδια στο ταμπλό; Ξανασκεφτείτε το μετά από αυτό

Ορισμένοι επιβάτες θέλουν να νιώθουν μπαίνοντας στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, ότι βρίσκονται στον καναπέ ή στην πολυθρόνα του σπιτιού τους. Καταρχήν, δεν φορούν ζώνη ασφαλείας και η στάση του σώματός τους δεν είναι η ενδεδειγμένη. Άλλοι οριζοντιώνονται στο πίσω κάθισμα και κάποιοι τεντώνουν τα πόδια τους και τα ακουμπάνε πάνω στο ταμπλό. Εκτός από αντιαισθητικό, είναι και άκρως επικίνδυνο, ακόμα και όταν φορούν τη ζώνη ασφαλείας. Σε αυτή την περίπτωση ο αερόσακος είναι σίγουρο ότι θα τραυματίσει, αντί να προστατέψει.



Για του λόγου το αληθές, η γερμανική ADAC πραγματοποίησε μια δοκιμή πρόσκρουσης, με τον συνοδηγό να έχει τα πόδια του στο ταμπλό. Κατά τη σύγκρουση, τα πόδια του ανδρείκελου ωθούνται ακόμα πιο πάνω, λόγω του ότι ανοίγει ο αερόσακος. Εξαιτίας της ξαπλωτής θέσης, το πάνω μέρος του σώματος κάνει πιο μεγάλη διαδρομή και έτσι επιταχύνει περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κεφάλι χτυπά μέχρι τα πόδια και στην επιστροφή το ομοίωμα βγαίνει από τη ζώνη και δεν προστατεύεται από το προσκέφαλο. Κοινώς πρόκειται για μια θανατηφόρα αλυσιδωτή αντίδραση.



Οι σοβαρότητα των τραυματισμών στο κεφάλιθώρακα και κνήμες, διακρίνονται στο γράφημα με το κόκκινο χρώμα. Ο οδηγός για παράδειγμα σε αυτό το crash test θα έβγαινε ζωντανός και κάποιους τραυματισμούς. Ο συνοδηγός, μάλλον δεν θα γλίτωνε.

autogreeknews.gr

error: Content is protected !!