Power Pass: Προσοχή στα κριτήρια, ποια ΑΦΜ δεν παίρνουν επίδομα Power Pass: Προσοχή στα κριτήρια, ποια ΑΦΜ δεν παίρνουν επίδομα
Κλιμακωτά για συγκεκριμένα ΑΦΜ ανοίγει η πλατφόρμα για το Power Pass. Ο σημαντικός λόγος που μπορεί να χάσετε το επίδομα ρεύματος. Σε πλήρη εξέλιξη είναι... Power Pass: Προσοχή στα κριτήρια, ποια ΑΦΜ δεν παίρνουν επίδομα

Κλιμακωτά για συγκεκριμένα ΑΦΜ ανοίγει η πλατφόρμα για το Power Pass. Ο σημαντικός λόγος που μπορεί να χάσετε το επίδομα ρεύματος.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αιτήσεις για το Power Pass. Από χθες, Κυριακή, η πλατφόρμα δέχεται αιτήσεις από τους δικαιούχους που έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2. Παρότι, ωστόσο, οι περισσότεροι θα λάβουν επίδομα ρεύματος με επιστροφή χρημάτων από 18 έως 600 ευρώ, όσοι υποβάλουν αίτηση θα πρέπει πρώτα να τσεκάρουν το συμβόλαιο με τον πάροχο.

Στα γενικά κριτήρια, το ΦΕΚ αναφέρει πως δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, εισόδημα που θα προκύψει μετά από αφαίρεση των φόρων.

Όμως, τα ΑΦΜ όσων έχουν σταθερό τιμολόγιο δεν θα γίνονται δεκτά. Και αυτό διότι, Power Pass δικαιούνται οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Άλλα σημαντικά κριτήρια που πρέπει να προσέξουν όσοι προχωρήσουν σε αίτηση είναι επίσης πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022, εφόσον υποχρεούται από τον νόμο και εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης. Αν δεν έχει κάνει φορολογική δήλωση, τότε επίσης δεν θα μπορέσει να πάρει το επίδομα.



Πώς κάνετε αίτηση για επίδομα ρεύματος

  • Αρχικά μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr/powerpass με τους κωδικούς Taxisnet
  • Βεβαιώνετε ή επικαιροποιείτε τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  • Διορθώνετε τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία.
  • Γράφετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN).
  • Πιστοποιείτε την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιείτε την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτά θα διαβιβαστούν στη πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την αίτηση Power Pass

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει πατήσει την «υποβολή αίτησης», θα εμφανιστεί το μήνυμα «Εκκρεμεί υποβολή».

Άλλα μηνύματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

«Απορριφθείσα»: Η αίτηση έχει απορριφθεί. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχτούν και να επανυποβληθούν.

«Υπό έλεγχο»: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των εξής:



  • αν ο ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
  • αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει τη μία αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις για τα προστατευόμενα μέλη.

«Υπό εκκαθάριση»: Για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1η Ιουλίου 2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.

«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

«Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Πότε λήγουν οι αιτήσεις

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για αιτήσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων και θα εκδίδονται νεότερες ανακοινώσεις.

Η πληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων και το ποσό της ενίσχυσης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην αίτηση. Αναμένεται αυτό να γίνει στις αρχές Ιουλίου.

ieidiseis.gr

error: Content is protected !!