Φόρος τιμής στην καλλιτεχνική παράδοση του τόπου μας με τη διοργάνωση του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Γιώργος Παπασιδέρης» (24-26 Ιουνίου) Φόρος τιμής στην καλλιτεχνική παράδοση του τόπου μας με τη διοργάνωση του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Γιώργος Παπασιδέρης» (24-26 Ιουνίου)
23/06/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φόρος τιμής στην καλλιτεχνική παράδοση του τόπου μας με τη διοργάνωση του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Γιώργος Παπασιδέρης» (24-26 Ιουνίου) Γ.... Φόρος τιμής στην καλλιτεχνική παράδοση του τόπου μας με τη διοργάνωση του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Γιώργος Παπασιδέρης» (24-26 Ιουνίου)

23/06/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φόρος τιμής στην καλλιτεχνική παράδοση του τόπου μας με τη διοργάνωση του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Γιώργος Παπασιδέρης» (24-26 Ιουνίου)

Γ. Πατούλης: «Ο πολιτισμός μας φέρει ανεξίτηλα τα χρώματα της παράδοσης. Η πολιτιστική μας κληρονομιά σχηματίζει μια πλουσιότατη, ενιαία διαδρομή από τα βάθη της ιστορίας μας, που συνεχίζεται στο μέλλον»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και με την αγαστή συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Βασιλικής Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα, διοργανώνεται αυτό το καλοκαίρι το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «Γιώργος Παπασιδέρης» στη Σαλαμίνα, από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη δημοτική μας μουσική, τιμώντας παράλληλα την μνήμη του εμβληματικού βάρδου του δημοτικού μας τραγουδιού Γιώργου Παπασιδέρη. 

Ο Γιώργος Παπασιδέρης «σφράγισε» με την ιδιαίτερη φωνή και την προσωπικότητά του την ιστορία του δημοτικού τραγουδιού, και θεωρείται σύμβολο πλέον για το νησί της Σαλαμίνας. Η πρόθεση είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και, γιατί όχι, να δώσει το έναυσμα σε νέους καλλιτέχνες να ασχοληθούν, να εξελίξουν και να δώσουν νέα πνοή στην παράδοση μας.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ την Κυριακή 26 Ιουνίου το Ευριπίδειο Θέατρο θα φιλοξενήσει τους “Onirama”, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επιφυλάσσουν στο κοινό μια μουσική αναφορά – τιμή στη δημοτική μουσική.  

 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης σημείωσε σχετικά με τη διοργάνωση:

«Επιλέξαμε να δώσουμε το στίγμα της τοπικής αφετηρίας αυτού του Φεστιβάλ στη Σαλαμίνα, αποτίνοντας φόρο τιμής στον Γ. Παπασιδέρη και μέσω αυτής της επιλογής, στο δημοτικό τραγούδι του τόπου μας. Ως Περιφέρεια Αττικής, αποτυπώνουμε στις επιλογές μας την αρχή ότι ο πολιτισμός μας φέρει ανεξίτηλα τα χρώματα της παράδοσης. Η πολιτιστική μας κληρονομιά σχηματίζει μια πλουσιότατη, ενιαία διαδρομή από τα βάθη της ιστορίας μας, που συνεχίζεται στο μέλλον και έχει να διανύσει πολλά «χιλιόμετρα» ακόμη. Το εκτόπισμα της καλλιτεχνικής παραγωγής της πατρίδας μας υπερβαίνει τα χρονικά πλαίσια. Αισθανόμαστε περήφανοι για την παράδοσή μας, η οποία παραμένει ζωντανή και μας συγκινεί, αλλά το ίδιο περήφανοι είμαστε και για τους σημερινούς μας καλλιτέχνες. Αυτή η λογική διέπει τη φετινή διοργάνωση και γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο να απολαύσει το Φεστιβάλ και να μετάσχει στις εκδηλώσεις».

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 24 Ιουνίου, 20:30, Πέτρινο Θεατράκι Σεληνίων «Μίκης Θεοδωράκης»

– Μουσικό Σχολείο Αθηνών
– Μουσικό Ίδρυμα Παπασιδέρη
– Ορχήστρα Γιώργου Παπαϊσιδώρου
– Χορευτική Ομάδα «Έρευνα» Δήμου Σαλαμίνας
Σάββατο 25 Ιουνίου, 20:30, Θέατρο Σεληνίων
– Βυζαντινό Οργανικό Σύνολο Μουσικού Σχολείου Αλίμου
– Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Ζήση
– Ορχήστρα Γιώργου Παπαϊσιδώρου
– Χορευτική Ομάδα «Έρευνα» Δήμου Σαλαμίνας
Κυριακή 26 Ιουνίου, 21:00, Ευριπίδειο Θέατρο
– Οnirama

Η είσοδος όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη για το κοινό.

error: Content is protected !!