ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΘΑΣΕ. ΟΙ ΚIΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΘΑΣΕ. ΟΙ ΚIΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.
του Μάνου ΔερτούζουΔημ. Σύμβουλος ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΘΑΣΕ . ΟΙ ΚIΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ . ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ... ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΘΑΣΕ. ΟΙ ΚIΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.

του Μάνου Δερτούζου
Δημ. Σύμβουλος

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΘΑΣΕ . ΟΙ ΚIΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ . ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ.

Την Τετάρτη 23/6/ 2022 συνεκλήθη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Σαλαμίνας το Συντονιστικό Τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του οποίου είμαι μέλος ως Δημοτικός Σύμβουλος.Παρόντες εκπρόσωποι όλων των φορέων Περιφέρειας, Δήμου Πυροσβεστικής, Δασαρχείου, Λιμεναρχείου, Αστυνομίας, Ναυστάθμου, εκπρόσωποι εθελοντών φίλων του δάσους και της Ε.Σ.Σ.Α.Κ.

Είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ και να μιλήσω για τρία προβλήματα τα οποία τα θεωρώ σοβαρά για πρόκληση πυρκαγιάς.

1.Τα εγκαταλελειμμένα κενά οικόπεδα στα οποία υπάρχει μεγάλη βλάστηση και οι ιδιοκτήτες τους δεν παρουσιάζονται.

2.Τα κενά εγκαταλελειμμένα οικόπεδα τα οποία έχουν μετατραπεί σε χωματερές από περίοικους κατοίκους που εναποθέτουν κλαδιά αλλά και οικιακά αντικείμενα . Τα οικόπεδα αυτά αποτελούν ωρολογιακές βόμβες και βρίσκονται μέσα στους οικισμούς έτοιμα να δημιουργήσουν ανά πάσα στιγμή απρόβλεπτες καταστάσεις. Θα πρέπει όλα τα σημεία να ελεγχθούν και να παύσουν να είναι χωματερές.

3. Οι ανάδοχοι – εργολάβοι οι οποίοι αναλαμβάνουν τις δασοκομικές εργασίες, δεν πρέπει να περιορίζονται και να κόβουν τα ξερά χόρτα στις παρυφές των κεντρικών δρόμων μόνο. Πρέπει να εισέρχονται μέσα στους οικισμούς γιατί εκεί υπάρχει το μεγάλο σοβαρό πρόβλημα, εκεί υπάρχουν πεύκα , εκεί ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος.

4. Οι χωματερές που δημιουργούνται σε όλη την Περιφέρεια της Σαλαμίνας στους δρόμους και δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Το βλέπουμε καθημερινά από αναρτήσεις των πολιτών.

Έχω από πέρσι επισημάνει την προσοχή που πρέπει να δείξει ο Δήμος στα πιο πάνω σημεία κάτι το οποίο δεν έγινε.

Συγχρόνως φυσικά και όλοι εμείς οι απλοί πολίτες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε καμιά περίπτωση δεν καίμε ξερά χόρτα και ούτε ανάβουμε με ευκολία κάρβουνα για τα μπριζολάκια μας.

Τελειώνοντας να ευχαριστήσω τον Αντιπύραρχο κ. Παναγιώτη Αράπη για την άρτια ενημέρωση που μας έκανε και όλα τα προληπτικά μέσα που έχει λάβει η Πυροσβεστική σε ένα γενικό συντονισμό με άλλες υπηρεσίες. Όπως τόνισα χθες και επαναλαμβάνω η Πυροσβεστική Σαλαμίνας κρατά «Θερμοπύλες» επί πολλά χρόνια και έχει παρέμβει σε δύσκολες καταστάσεις άμεσα και για μια ακόμη φορά τους ευχαριστούμε.

error: Content is protected !!