Η ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ Η ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τελικά και αναμφισβήτητα, οι επιστήμονες έχουν βαλθεί να μας καταστήσουν δυνατούς σαν ταύρους, έτσι ώστε ούτε και κάποια μέλλουσα πανδημία,... Η ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τελικά και αναμφισβήτητα, οι επιστήμονες έχουν βαλθεί να μας καταστήσουν δυνατούς σαν ταύρους, έτσι ώστε ούτε και κάποια μέλλουσα πανδημία, ή άλλη κακή ασθένεια να φοβόμαστε.

Η αλήθεια είναι πως οι τομάτες, τις οποίες τρώμε σε σαλάτα, κατά μόνας, σάλτσα, γεμιστές, με αυγά ομελέτα, ή και τις ρουφάμε σε τοματοχυμό, έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και εμπεριέχουν αρκετές βιταμίνες.

Ενώ δε, οι επιστήμονες δεν μας έχουν πει ακόμη κατά πόσο μπορεί να χάνουν τις ιδιότητές τους αυτές με τα λογής φυτικά δηλητήρια που τις ραντίζουν, τις ορμόνες και κάποια χημικά, σκέφτηκαν να προσθέσουν στις βιταμίνες της και την βιταμίνη D3, την οποία οι ίδιες δεν είχαν προβλέψει να ενσωματώσουν στην σύνθεσή τους.

Έτσι, ξεκινούν εντατικά πειράματα, προκειμένου να επιτευχθεί το θαύμα της ενίσχυσης της ντομάτας με την εν λόγω βιταμίνη, προς όφελος των καταναλωτών της, ήγουν όλης της Οικουμένης.

Προς τί όμως όλη αυτή η φασαρία, η οποία τελικά θα αποβεί σε καλό μας; Μήπως τα υπόλοιπα τρόφιμα, δεν εμπεριέχουν ορισμένα από αυτά την εν λόγω βιταμίνη και δεν μας την παρέχει άπλετα και αφιλοκερδώς ο ήλιος; Φυσικά και ναι. Αλλά οι επιστήμονες, κάτι θα ξέρουν περισσότερο από εμάς και είναι ευχάριστο το ότι μας φροντίζουν, ώστε να μπορούμε να ξεπερνούμε εύκολα και ανώδυνα τις ασθένειές μας.

error: Content is protected !!