Επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης κ. Μαρίνη Πιρπιρή στον Περιφερειάρχη Αττικής  και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη Επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης κ. Μαρίνη Πιρπιρή στον Περιφερειάρχη Αττικής  και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη
4/7/2022 Δελτίο Τύπου Επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης κ. Μαρίνη Πιρπιρή στον Περιφερειάρχη Αττικής  και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη... Επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης κ. Μαρίνη Πιρπιρή στον Περιφερειάρχη Αττικής  και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη

4/7/2022

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης κ. Μαρίνη Πιρπιρή στον Περιφερειάρχη Αττικής  και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη

Γ. Πατούλης: « Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με εκπροσώπους του επιστημονικού κόσμου αλλά και της Αυτοδιοίκησης της διασποράς με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης κ. Μαρίνη Πιρπιρή, πριν από λίγες μέρες στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας τους αλλά και δρομολόγησης κοινών δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, αλλά και το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς που θα γίνει στην Μελβούρνη στις 17 – 20 Νοεμβρίου 2022.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ιατρών Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος (διαδικτυακά), ο Β΄ Αντιπρόεδρος Δρ. Κων/νος Κουσκούκης, ο Δρ. Φώτης Πατσουράκος Ταμίας του GDHI (διαδικτυακά) και ο Γενικός Γραμματέας  του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ιατρών Δρ. Αντώνης Πολυδώρου. 



Επίσης συμμετείχε διαδικτυακά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης Β. Παπαστεργιάδης.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη της στενής συνεργασίας όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς με συντονιστή το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, όπως συμφωνήθηκε σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη των ελληνικών ιατρικών συλλόγων του εξωτερικού. Επίσης, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των ξένων πανεπιστημίων με τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και ιδιαίτερα με τις ιατρικές σχολές, μέσω της ανταλλαγής φοιτητών και της δημιουργίας μεταπτυχιακών προγραμμάτων και τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των κοινοτήτων της  Ελληνικής ομογένειας στην ανάπτυξη και πραγματοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων και την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας. Επίσης υπογράμμισε τη σημασία του Παγκόσμιου Συνεδρίου των αποδήμων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Μελβούρνη για την διάδοση των ιδεών και του πνεύματος του Ιπποκράτη σε ολόκληρο τον κόσμο και στην σύσφιξη , διατήρηση και ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελληνικής ομογένειας και του Εθνικού Κέντρου της Ελλάδας.



Παράλληλα  πρότεινε  στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης κ. Μαρίνη Πιρπιρή με την βοήθεια και του Προέδρου της Ελληνικής ομογένειάς Κυρίου Βασίλη Παπαστεργιάδη  να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν, μαζί με ομάδα αρίστων ιατρών από την Αυστραλία, στον Όρκο του Ιπποκράτη που θα γίνει με διεθνή συμμετοχή το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Ασκληπιείο της Κω με συνεργασία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών με το Διεθνές Ιπποκράτειο  Ίδρυμα  της Κω, τον Δήμο της Κω και άλλους φορείς.

Ο  Πρόεδρος των Ελλήνων ιατρών της Μελβούρνης Κύριος Μαρίνης Πιρπιρής, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Κύριος Βασίλης Παπαστεργιάδης δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση των στόχων, μέσω των πανεπιστημίων και με την βοήθεια της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, επισημαίνοντας πως θα συμβάλλουν με σθένος στην προώθηση όλων των ζητημάτων που είναι προς όφελος του Ελληνισμού.



 Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Δρ. Πάντος ανέδειξε την αξία των προγραμμάτων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για την Ελλάδα και τον Ιατρικό Τουρισμό και υπογράμμισε τη στήριξη του Πατούλη σε αυτά τα προγράμματα.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης εστίασε στην αξία του ιαματικού τουρισμού και στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 8 & 9 Οκτώβρη στα Καμένα Βούρλα.

Ο Δρ. Φώτης Πατσουράκος αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης όσο το δυνατό περισσότερων χορηγών προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης του Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου των αποδήμων στην Μελβούρνη από περισσότερους Ιατρούς και βιοεπιστήμονες.

Τέλος ο  Δρ. Αντώνιος Πολυδώρου αναφέρθηκε στη στενή και άψογη συνεργασία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου με όλους του Ιατρικούς και Βιοιατρικούς Συλλόγους της Διασποράς, στην Ιστορία των Συνεδρίων των Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς και τόνισε ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζουν οι απόδημοι Ιατροί και βιοεπιστήμονες την ιστορία και την τεράστια προσφορά τους στον Ελληνισμό μέσο των Παγκόσμιων συνεδρίων που αυτοί ξεκίνησαν εδώ και πολλά χρόνια πριν με την συμμετοχή εκατοντάδων Ιατρών και βιοεπιστημόνων. Επίσης, τόνισε τη σημασία της ορκωμοσίας των αρίστων ιατρών στην Κω, η οποία φέτος με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γεωργίου Πατούλη και του Προέδρου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω πρώην Υπουργού Κυρίου Αριστοτέλη Παυλίδη θα έχει διεθνή χαρακτήρα με εκδηλώσεις διαρκείας μίας εβδομάδας. Επίσης επεσήμανε ότι  η διάδοση του Ιπποκράτειου πνεύματος και των ιδεών του Ιπποκράτη αποτελεί προτεραιότητα του Περιφερειάρχη και προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη και ανέφερε ότι αναμένεται εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Πέτρο  Αγαθαγγέλου, προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα προγράμματα μας με την βοήθεια και της ομογένειας και στην Κύπρο.

error: Content is protected !!