ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα λέγαμε και εχθές για το πόσα βλέπουμε και ακούμε γύρω μας κάθε ημέρα, και πόσο λογικά ή παράξενα μας... ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα λέγαμε και εχθές για το πόσα βλέπουμε και ακούμε γύρω μας κάθε ημέρα, και πόσο λογικά ή παράξενα μας φαίνονται. Στα χθεσινά νέα και σημαντικά, ας ρίξουμε μιά ματιά και σήμερα. Για μία ακόμη φορά, η παραμυθολογία των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, έλαβε τέλος (;) και δη δια στόματος Πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι θα φτάσει μέχρι τέλος της θητείας του, προκειμένου να προστατεύσει τους Έλληνες από έναν δύσκολο χειμώνα και τις επιβουλές των Τούρκων.  



Εκτός αυτού, ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε διά των αρμοδίων υπουργών του πως 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα λάβουν από το 2023 και σε δόσεις τα αναδρομικά τους σε επικουρικές και «δώρα», ενώ από 2023 παύει η εισφορά αλληλεγγύης  γι’  αυτούς.  Επίσης, θεσπίζεται νόμος για τα αυθαίρετα σε δασικές περιοχές, τα οποία μπορούν οι κάτοχοί τους να κρατήσουν αγκρέμιστα για τριάντα ακόμη χρόνια, αν καταβάλουν παράβολο 250 ευρώ ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα και μετά το θλιβερό συμβάν μεταμόσχευσης σε νοσοκομείο, όπου δεν υπήρχε αναισθησιολόγος, ίσως πιέσει τον αρμόδιο υπουργό και επανασυστήσει το ΕΣΥ, γιατί αποφευκτέο νάναι, και υπουργοί και πρωθυπουργοί και άπαντες, κινδυνεύουμε δεδομένης ατυχίας!



Και μιά που ο λόγος περί υγείας, η Κύπρος από προχθές επέβαλε την χρήση μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους σημειώνοντας 19 503 κρούσματα από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου ε. έ., και εμείς δε που φτάσαμε και σε 30. 000 σε μία ημέρα, μάλλον προς τα εκεί προσανατολιζόμαστε, με την σκέψη όμως να εξαιρούνται από το μέτρο αυτό οι τουρίστες μας… Όσο για τα rapid test, ο ΕΟΦ απέσυρε κάποια από αυτά γιατί ήσαν πλαστά και μην έχετε και πολλή εμπιστοσύνη.  Να σημειώσουμε ακόμη και δέκα κρούσματα «ευλογιάς των πιθήκων» που είχαν καταγραφεί μέχρι εχθές στην χώρα μας.  Κατά τα άλλα, όπως το δήλωσε ο πρωθυπουργός στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μόλις προχθές, Όλα βαίνουν καλώς στον «παράδεισο» αυτόν που λέγεται Ελλάδα!



Κι ενώ με αυτοσχέδιο μηχανισμό ένας Ιάπωνας έβγαλε από την μέση τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας του,  ο πρωθυπουργός της Αγγλίας είδε κι αποείδε και παραιτήθηκε μόνος του, και νέο προεδρικό διάταγμα στην Ισπανία εγκρίνει τον από αέρος ψεκασμό της ατμόσφαιρας με επικίνδυνες για το περιβάλλον ουσίες, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο Covid 19. Τέλος μια καθώς η Ευρώπη απειλείται από φτώχια και ανέχεια καταλογίζοντας το δράμα της στην Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζει πως ακόμη δεν ξεκίνησε τα αντίποινα και προκαλεί την λύση των διαφορών με την ΕΕ στο πεδίο της μάχης.  Το μόνο ευχάριστο είναι πως έλληνας εφοπλιστής αρραβωνιάστηκε με την πριγκίπισσα της Ιορδανίας και οπωσδήποτε θα περάσουν αυτοί καλά, και εμείς καλύτερα …

error: Content is protected !!