Τελικά έχουμε Δήμαρχο ή όχι; Τελικά έχουμε Δήμαρχο ή όχι;
Έχει δημιουργηθεί μείζον πολιτικό θέμα στο νησί για την εκλογή-ορισμό του Κώστα Λένη στη θέση του προέδρου του ΔΛΤΣ. Κάποιοι έθεσαν σοβαρά και με... Τελικά έχουμε Δήμαρχο ή όχι;

Έχει δημιουργηθεί μείζον πολιτικό θέμα στο νησί για την εκλογή-ορισμό του Κώστα Λένη στη θέση του προέδρου του ΔΛΤΣ. Κάποιοι έθεσαν σοβαρά και με επιχειρήματα θέμα ασυμβίβαστου της νέας του θέσης με την εργασία του σε πλοίο που είναι μέλος μίας εκ των κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Παλούκια-Πέραμα όπως ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάνος Δερτούζος και ο δικηγόρος επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Σώματος Δημοσθένης Μπακόπουλος πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Λιμένων. Κάποιοι άλλοι ενεργοί πολίτες, όπως ο Γιώργος Αθανασίου, διαφώνησαν και βγήκαν δημόσια να το πουν σε μέσο μαζικής επικοινωνίας όπως είναι ένα διαδικτυακό κανάλι. Κάποιοι άλλοι όπως η τ. Δήμαρχος Ισιδώρα Παπαθανασίου-Νάννου διαφώνησαν με την διαδικασία, που κατά την άποψή της, είναι άκυρη και έθεσε το μείζον θέμα της ακυρότητας των αποφάσεων του Λιμενικού Ταμείου εφεξής υπό την προεδρία Κ.Λένη με ότι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει αυτό στη λειτουργία του. Όλοι οι παραπάνω κατέχοντες μια θεσμική ιδιότητα, δημοσιοποίησαν τις απόψεις τους στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με δελτίο τύπου και στη συνέχεια την ανάρτησαν και στα κοινωνικά δίκτυα ώς είθισται τα τελευταία χρόνια. Σε άλλη περίπτωση που είχαμε πρόσφατα στην Περιφέρεια Αττικής και στην Αντιπεριφέρεια Νήσων ειδικότερα, με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η επικεφαλής της ¨ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ” Ρένα Δούρου για το θέμα της προστασίας του αγωγού νερού της Αίγινας ήρθε να απαντήσει ομοίως και με σοβαρότητα η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη πάλι με δελτίο τύπου.

Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα του ΔΛΤΣ, στον αντίποδα όλων αυτών των θεσμικών αντιδράσεων, που μένει να κριθούν ως προς την ορθότητά τους ή μη, είχαμε τις αντιδράσεις του Κώστα Λένη π. Αντιδημάρχου Αμπελακίων και νυν Προέδρου του ΔΛΤΣ και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Συμεών Γαλέου οι οποίοι επέλεξαν να απαντήσουν σε επίπεδο διαδικτυακού καφενέ μόνο, με ανάρτηση τους στις προσωπικές τους σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα. Ο νέος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου έδωσε το πρώτο αρνητικό δείγμα γραφής για τον τρόπο διοίκησής του και της ενημέρωσης που προτίθεται να κάνει για τα σοβαρά θέματα που άπτονται της νέας του κρίσιμης θέσης τουλάχιστον. Ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευτελίζει πολιτικά το θεσμό που υπηρετεί, απαντώντας με τον ίδιο τρόπο.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα παραδείγματα, δείχνουν ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολία ότι η Δημοτική Αρχή της Σαλαμίνας στη πλειοψηφία της τουλάχιστον, στερείται της απαραίτητης πολιτικής σοβαρότητας για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της στα κρίσιμα χρόνια που έρχονται, καθιστώντας την άκρως επικίνδυνη για τον τόπο.

Ο πάνσοφος λαός μας όμως λέει “το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” και είναι έτσι ακριβώς. Ενώ λοιπόν θέτονται νομικά επιχειρήματα ο κατ΄ επάγγελμα νομικός και Δήμαρχος Σαλαμίνας επιλέγει τη σιωπή, αντί να απαντήσει και εκείνος νομικά και να στηρίξει τις όποιες επιλογές του, αφήνοντας τους πολιτικά και θεσμικά υφιστάμενους και συνεργάτες του να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα” . Εκείνος ,μάλλον, θεωρεί ότι είναι σπουδαιότερο όλων αυτών που συμβαίνουν και των σοβαρών θεμάτων που άπτονται αυτών, να παρευρεθεί στα εγκαίνια καινούργιου καταστήματος μετά των απαραίτητων φυσικά φωτογραφιών για χρήση στα κοινωνικά δίκτυα. Αβίαστα στο μυαλό όλων των πολιτών έρχεται το ερώτημα:

Τελικά έχουμε Δήμαρχο ή όχι;

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

Σημείωση “ΦΩΝΗΣ” Οι απαντήσεις των κ.κ Λένη και Γαλέου δεν θα δημοσιευτούν στην “ΦΩΝΗ” παρά μόνο αν έρθουν με επίσημο Δελτίο Τύπου, όπως άλλωστε οφείλουν να πράξουν, λόγω της θεσμικότητας των θέσεων που κατέχουν . Η σοβαρότητα και η εγκυρότητα της “ΦΩΝΗΣ” δεν της επιτρέπει να πράξει αλλιώς.

error: Content is protected !!