ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Ο ΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Ο ΙΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κι ενώ τα θύματα του κορωνοϊού καθημερινώς και παγκοσμίως αυξάνουν και πληθύνονται ως η άμμος της Γης, φαίνεται πως οι... ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Ο ΙΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κι ενώ τα θύματα του κορωνοϊού καθημερινώς και παγκοσμίως αυξάνουν και πληθύνονται ως η άμμος της Γης, φαίνεται πως οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο παράξενος και παιχνιδιάρης αυτός ιός άλλαξε συνήθειες και δεν κολλάει, όπως κακώς είχαμε εκτιμήσει σε κλειστούς, αλλά σε ορθάνοικτους χώρους, οπότε πρέπει να αλλάξουμε τις  συμπεριφορές μας και εμείς.

Σχετικά, ο υπουργός Υγείας μας, κύριος Θανάσης Πλεύρης, το δήλωσε σε ερώτηση, η οποίο του υποβλήθηκε, και αφορούσε στο γιατί η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα



Αυτολεξεί, ο κύριος υπουργός απάντησε:

«Υπάρχει σύσταση για τη χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. Όμως η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους. Στη χώρα μας αυτή την περίοδο οι κλειστοί χώροι είναι περιορισμένοι. Η μετάδοση γίνεται κυρίως στους ανοιχτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες που υπάρχει έντονη διασκέδαση».

Εντωμεταξύ, ο άλλος ιός, αυτός της ευλογιάς των πιθήκων, φαίνεται πλέον να προβληματίζει και σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας «The Washington Post» ο επιδημιολόγος και συνιδρυτής του World Health Network, Έρικ Φάιγκλ-Ντινγκ, η γιατρός και πρώην διευθύντρια πολιτικών του γραφείου διακυβερνητικών ζητημάτων του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος του NESCI και συνιδρυτής του World Health Network, Γιανίρ Μπαρ-Γιαμ τονίζουν πως τονίζουν πως «Είναι ώρα για την παγκόσμια κοινότητα υγείας να αναγνωρίσει την πραγματικότητα. Η ευλογιά των πιθήκων είναι τώρα πανδημία. Και αν δεν κηρύξουμε συναγερμό και δράσουμε γρήγορα για να την καταπολεμήσουμε, κινδυνεύουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που κάναμε στη μάχη μας με τον κορωνοϊό, Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων, δεν περιορίζεται πλέον σε μία ήπειρο ή εντοπίζεται μόνο σε ταξιδιώτες, αλλά μεταδίδεται μέσω της κοινότητας σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο και εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα με ανησυχητικό ρυθμό».



Σύμφωνα μάλιστα, με μια νέα μελέτη, ο συγκεκριμένος ιός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ήδη σε 72 χώρες του Κόσμου, μπορεί να μεταλλάσσεται 12 φορές πιο γρήγορα από το αναμενόμενο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε 60.000 νέα κρούσματα την ημέρα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του χρόνου. Άλλα μοντέλα δείχνουν ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε τα 100.000 κρούσματα παγκοσμίως τον Αύγουστο και 500.000 έως ένα εκατομμύριο κρούσματα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

error: Content is protected !!