“Πόλεμος” απαντήσεων & ανταπαντήσεων μεταξύ Μωραΐτη & Αραβανή για την ράμπα για ΑμεΑ “Πόλεμος” απαντήσεων & ανταπαντήσεων μεταξύ Μωραΐτη & Αραβανή για την ράμπα για ΑμεΑ
Με επιθετικό ύφος προσπάθησε να απαντήσει ο κοινοτικός σύμβουλος Αιαντείου Κωνσταντίνος Μωραϊτης στη Δημοτική Σύμβουλο Υβόννη Αραβανή ακολουθώντας την πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής... “Πόλεμος” απαντήσεων & ανταπαντήσεων μεταξύ Μωραΐτη & Αραβανή για την ράμπα για ΑμεΑ

Με επιθετικό ύφος προσπάθησε να απαντήσει ο κοινοτικός σύμβουλος Αιαντείου Κωνσταντίνος Μωραϊτης στη Δημοτική Σύμβουλο Υβόννη Αραβανή ακολουθώντας την πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής για την Ράμπα που τοποθέτησε ο Δήμος στο Ρέστη. Αν και στην “ΦΩΝΗ” δεν στάλθηκε η απάντησή του, εμείς για λόγους δεοντολογίας και θεσμικότητας ( Αλήθεια κε Μωραίτη, γνωρίζετε και εσείς και η μελλοντικά απελθούσα Δημοτική Αρχή που υπηρετείτε τι είναι τούτο; ή απλά και πολιτικά μιλώντας πάντα, για να μην παρεξηγηθούμε, απλά παίζετε τις πιτσικουλιές όπως έλεγε ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν) θα την παραθέσουμε.

Η Απάντηση του Κωνσταντίνου Μωραΐτη στην κα Αραβανή που αφορά τη ράμπα ΑΜΕΑ που τοποθέτησε ο Δήμος:

Μια δημοτική σύμβουλος ονόματι Αραβανή που πολύ πρόσφατα έλαβε θέση δημοτικού συμβούλου μετά τη παραίτηση της δημοτικής συμβούλου κας. Μίχα και αφού αρνήθηκαν τη θέση πριν από αυτήν άλλοι δύο επιλαχόντες, δήλωσε ότι ο Δήμος αναγκάστηκε να τοποθετήσει τη ράμπα ΑμεΑ στη παραλία στη περιοχή Ρέστη , επειδή μια κυρία με αναπηρία προέβη σε καταγγελία στην Εθνική Συνομοσπονδία Αμεα (ΕΣαμεα).

Επειδή κατόπιν εντολής του Δημάρχου ανέλαβα αρχικά ο ίδιος την επικοινωνία με την εταιρία που επισκεύασε την ράμπα, επισυνάπτω το απαντητικό email της εταιρίας προς εμένα,που ειχα νωρίτερα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της και το οποίο email εστάλη σε μένα στις 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 (φωτό 1 και 2).

Το έγγραφο της ΕΣΑμεα προς τον Δήμαρχο έχει ημερομηνία σύνταξης 5 Ιουλίου (φωτό 3).

Είναι σαφές και για τον/την πιο αδαή λοιπόν ότι ο Δήμος είχε ξεκινήσει την διαδικασία για τη ράμπα πολύ νωρίτερα και δεν περίμενε καμία καταγγελία.

Όσον αφορά το ότι πλήρωσε τον εξοπλισμό η κυρία , προφανώς η κα.δημοτική σύμβουλος δεν μπορεί να είναι τόσο αφελής ώστε να ισχυρίζεται ότι το έργο έγινε με δαπάνες όχι του Δήμου, αλλά κάποιου πολίτη. Ενδεχομένως κάτι άλλο θέλει να πει, που καλό θα είναι να το διευκρινίσει.

Κλείνοντας , ας μου επιτραπεί μια προσωπική παρατήρηση. Αφήστε όσοι θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση , όσοι θέλετε να διεκδικήσετε τη θέση του δημάρχου , έξω από κάθε σας πολιτικό “παιχνίδι” τα άτομα με αναπηρία. Είναι αισχρό.

Θα περίμενα με την ίδια θέρμη και ταχύτητα που δημοσιεύσατε την ατυχή σας ανάρτηση , να κοινοποιούσατε την εγκατάσταση της ράμπας ώστε να το μάθουν και να τη χρησιμοποιήσουν ακομα περισσότεροι συμπολίτες μας .Να την κοινοποιούσατε όχι από το προφίλ του Δημάρχου κατ’αναγκη , αλλά από τη σελίδα του συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Σαλαμίνας. Δεν το πράξατε. Αντ’ αυτού επιλέξατε αυτοθέλητα (;) τη σπέκουλα.

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.

Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Κοινοτικός Σύμβουλος Αιαντείου

Πηγή: salamina-press

H Απαντητική επιστολή της Υ. Αραβανή στον Κ. Μωραΐτη

Επειδή εντέχνως εστιάζετε στην 1η σελίδα και στην ημερομηνία, αγνοώντας το κείμενο της ΕΣαμεΑ στην 2η σελίδα, το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα ότι είχαν ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ και η επίσημη καταγγελία στην ΕΣαμεΑ ήταν στις 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, όπου με υπεύθυνη δήλωση της κυρίας, εξουσιοδοτεί την ομοσπονδία προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της, αφού ΠΡΙΝ την 16η ΙΟΥΝΙΟΥ, είχε προβεί σε αγορά του εξοπλισμού με δική της δαπάνη, τον οποίο η δημοτική αρχή αγνοεί έως σήμερα και είναι άκρως ανεπίτρεπτο και προσβλητικό εφόσον σαν δήμος είχαμε τη λύση, να μην τοποθετηθεί η ράμπα του δήμου σε άλλη παραλία του νησιού, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός της κυρίας η οποία θα αναλάμβανε και το κόστος τοποθέτησης.

Από την άλλη, θα ήταν φρόνιμο να τοποθετηθεί ο δήμος ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την απάντηση που δόθηκε στην ενδιαφερόμενη αλλά και στην ΕΣαμεΑ ότι στο
ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ θα είχατε λύσει το ζήτημα καθώς καθώς και το γεγονός ότι της είπατε μετά από όλα αυτά ότι

“ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ” και εν τέλει να δημοσιοποιηθεί το απαντητικό έγγραφο στην καταγγελία της ΕΣαμεΑ ., αν απάντησαν ποτέ ή εσκεμμένα αποκρύπτουν.

Όσον αφορά την αγορά του εξοπλισμού, ουδέποτε ανέφερα ότι το έργο έγινε με έξοδα κάποιου πολίτη και δεν πιστεύω ότι είστε τόσο αδαής και δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε.

Ο εξοπλισμός που αγοράστηκε από την συγκεκριμένη παραμένει στην κατοχή της, καταδικασμένος σε αχρηστία, έως σήμερα, μετά τις ενέργειες του δήμου.

Θα κλείσω “Κε” Μωραΐτη και δεν θα το βάλω στην αρχή, όπως εσείς κάνατε, διότι για εμένα προτεραιότητα έχει το πρόβλημα και του τελευταίου πολίτη και όχι η προσωπική μου προβολή, στην προσπάθεια, από μέρους σας, υποτίμησης του θεσμικού μου ρόλου.

Σας δηλώνω λοιπόν, ότι ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου που μου έχει ανατεθεί, από οποιαδήποτε πλευρά, αντιπολιτευτική ή όχι, από οποιαδήποτε παράταξη του χθες ή του αύριο, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να την μετατρέψει σε ρόλο διεκπεραιωτικού κομπάρσου, ούτε καν ο επικεφαλής του οποιουδήποτε συνδυασμού, στο παρελθόν και στο μέλλον. Εκπροσωπώ μόνο την αλήθεια την οποία θεωρώ την βάση κάθε ηθικής αξίας.

«ΜΙΑ» Δημοτική Σύμβουλος, που έχει ως όραμα να γίνει ΜΙΑ ΑΛΛΗ και όχι ΑΛΛΗ ΜΙΑ

ΑΡΑΒΑΝΗ ΥΒΟΝΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ “ΦΩΝΗΣ”

Στην εμπεριστατωμένη απάντηση της Κας Αραβανή θα θέλαμε να προσθέσουμε και ελπίζουμε να μας συγχωρέσει για αυτή τη μικρή παρατυπία στο Δελτίο τύπου της, το οποίο μας ήρθε θεσμικά όπως και σε όλα τα ΜΜΕ και BLOGS της Σαλαμίνας, σε αντίθεση με τον παραπάνω κοινοτικό Σύμβουλο Αιαντείου που επί της ουσίας προκαλεί για μια ακόμη φορά προτρέποντας ένα ενημερωτικό BLOG να αντλεί πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα, κατά πρώτον να σοβαρευτεί πολιτικά και μετά να κάνει παραινέσεις και κατά δεύτερον, αν έχει φυσικά το αρμόδιο πολιτικό βάρος και θάρρος, μήπως μπορεί να μας εξηγήσει και εμάς των “αδαών” αν τελικά η Δρακατσούλα στο Αιάντειο είναι πράσινη γωνιά η παράνομη χωματερή. Π΄΄αντως σίγουρα στην περιπτωσή του αρμόζει η λαϊκή ρήση ” Δάσκαλε που δίδασκες και λόγους δεν εκράτεις”

ΦΩΝ¨Η της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

error: Content is protected !!