Απούσα η Δημοτική Αρχή από τη φωτιά στο Καματερό. Απούσα η Δημοτική Αρχή από τη φωτιά στο Καματερό.
Ήταν πολύ δύσκολη η νύχτα που πέρασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σαλαμίνας από την πυρκαγιά στην περιοχή Καματερού. Η φωτιά ήταν σε χαμηλή βλάστηση... Απούσα η Δημοτική Αρχή από τη φωτιά στο Καματερό.

Ήταν πολύ δύσκολη η νύχτα που πέρασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Σαλαμίνας από την πυρκαγιά στην περιοχή Καματερού. Η φωτιά ήταν σε χαμηλή βλάστηση επάνω στη βουνοκορφή και σε δύσβατα σημεία. Εντοπίστηκε όμως γρήγορα και δεν πρόλαβε να επεκταθεί και να φτάσει στα Ναυπηγεία και σε οικίες που ήταν πολύ κοντά.

Έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε ακόμη μία για το σχέδιο αντιμετώπισης που έχει εκπονηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα και το αρμόδιο κλιμάκιο χρόνια πριν. Μας έχει σώσει από πολλές καταστροφές. Το συμβάν, όπως είπαμε και πριν, αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος σε συνεργασία με τους εθελοντές της Δ.Α..Κ.-Ο.Φ.Δ οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά.

Ήταν δε τέτοια η κρισιμότητα της κατάστασης ώστε στη μάχη με τις φλόγες μπήκαν ο Διοικητής Πόλεως Πειραιά Αρχιπύραρχος Αναστάσιος Αθ. Βασιλείου, ο Διοικητής του 4ου Πυρ/κου Σταθμού Πειραιά Αντιπύραρχος Παναγιώτης Γρ. Αραπης, ο Προϊστάμενος Πυρ/κου Κλιμακίου Σαλαμίνας Επιπυραγός Κωνσταντίνος Β. Κουρκούτης και ο Υπασπιστής Λιανός Αντώνιος. Επίσης παρόντες στο συμβάν ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη( χωρίς φωτογραφία, αλλά παρούσα) και ο Προέδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστα Λένης μάλλον λόγω εντοπιότητας και όχι αρμοδιότητας. Να σημειώσουμε εδώ πως η Περιφέρεια Αττικής έχει δώσει στον Δήμο Σαλαμίνας, για χρήση αυτή την αντιπυρική περίοδο, μια δεύτερη υδροφόρα ώστε να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει παρόμοια δύσκολα περιστατικά.

Έλαμψαν δυστυχώς με την απουσία τους προκαλώντας άσχημη εντύπωση τόσο ο Δήμαρχος Σαλαμίνας όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και γενικότερα η Δημοτική αρχή με την εξαίρεση όπως είπαμε του Κώστα Λένη.

Μάλλον αυτόν εννοούσε ο Δήμαρχος με την ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τον συμπαθέστατο Κωνσταντίνο Σεβαστιάδη που είναι πανταχού παρών σε τέτοια συμβάντα από χόμπι να βγάζει φωτογραφίες, όπως άλλωστε λέει και ο ίδιος, αλλά ταυτόχρονα είναι και μέλος της Πολιτικής Προστασίας μη μπορώντας όμως να βοηθήσει ουσιαστικά, πέραν του φωτογραφικού ρεπορτάζ, καθώς δεν έχει την απαραίτητη εκπαίδευση.

Η ανάρτηση του Δημάρχου εκθέτει εμμέσως πλην σαφώς τον απόντα αρμόδιο Αντιδήμαρχο αναφέροντας επί λέξει:

“ Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε περιοχή κοντά στα ναυπηγεία στο Καματερό. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά. Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου μας βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή”.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί ιδιαίτερα η προσπάθεια συγκάλυψης της απουσίας του Αντιδημάρχου που προκάλεσε τουλάχιστον το γέλιο όσων γνωρίζουν με την ανάρτηση κομμένης φωτογραφίας από άλλη παρουσία του (στην πεζοδρόμηση).

Πρόκειται για σοβαρό ατόπημα του φίλου Κωνσταντίνου, αν αποτέλεσε δική του πρωτοβουλία, αν δε, έκανε “τη χάρη” κατόπιν πιέσεων των απόντων, αποτελεί μια ακόμη τρανή απόδειξη της έλλειψης σοβαρότητας (πολιτικής πάντα να μην παρεξηγηθούμε) της δημοτικής αρχής και της προσπάθειας της να χειραγωγήσει πολιτικά τον κόσμο της Σαλαμίνας χρησιμοποιώντας μεθόδους από το μακρινό παρελθόν που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Όπως και να έχει μια λέξη μας έρχεται στο μυαλό “ΝΤΡΟΠΗ”

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

(φωτογραφικό υλικό: Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης)

error: Content is protected !!