Μικρή αλλά… επικίνδυνη η φωτιά που ξέσπασε στο κοιμητήριο Μικρή αλλά… επικίνδυνη η φωτιά που ξέσπασε στο κοιμητήριο
Φωτιά ξέσπασε σήμερα στο κοιμητήριο Σαλαμίνας. Η Άμεση Επέμβαση όμως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαλαμίνας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας που ενήργησαν άμεσα και δεν... Μικρή αλλά… επικίνδυνη η φωτιά που ξέσπασε στο κοιμητήριο

Φωτιά ξέσπασε σήμερα στο κοιμητήριο Σαλαμίνας. Η Άμεση Επέμβαση όμως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαλαμίνας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας που ενήργησαν άμεσα και δεν επεκτάθηκε η φωτιά αποσόβησαν τα χειρότερα. Μικρή φωτιά …..αλλά σαφώς επικίνδυνη και αν δεν την σταμάταγε γρήγορα η Πυροσβεστική, δεν θα έκαιγε μόνο τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί εκεί και θα μιλάγαμε τώρα για άλλο θέμα. Στο συγκεκριμένο σημείο για το οποίο έχει γίνει μάλιστα καταγγελία από πολίτη είχαν συσσωρευτεί παρά πολλά σκουπίδια και κλαδιά ώστε να είναι ορατός από πολλούς ο κίνδυνος της αυτοανάφλεξης.

Σαφέστατα οι παραινέσεις του Δήμου για καθαρισμό επικίνδυνων οικοπέδων μοιάζουν κενό γράμμα όταν υπάρχουν τέτοια επικίνδυνα σημεία για τυχαίες αυτοαναφλέξεις με δική του υπαιτιότητα. Όπως επίσης πολιτικό εφέ φαντάζει και η σημερινή ανακοίνωση για την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης σε σημεία του νησιού χωρίς να έχει ανακοινωθεί κανένα σχέδιο εκκένωσης, αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο φυσικά. Μοιάζει σαν να έχουμε βάλει τις πινακίδες για να μπορέσουμε να βγάλουμε όμορφες φωτογραφίες για την προσφιλή μας χρήση στα κοινωνικά δίκτυα. Θα επαναλάβουμε ακόμα μια φορά ότι η Πολιτική Προστασία είναι κάτι σοβαρό και χρειάζεται οργάνωση και όχι ερασιτεχνισμούς.

Καλό λοιπόν θα ήταν πριν ο Δήμος ξεκινήσει με τις πινακίδες να γνωστοποιήσει το σχέδιο που όπως φαίνεται έχει εκπονήσει για την εκκένωση των συγκεκριμένων περιοχών που έβαλε τις πινακίδες. Τα σχέδια σώζουν όχι τα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε κάποιες φωτογραφίες από τη σημερινή φωτιά στο κοιμητήριο από το φωτορεπορτάζ του κ. Σεβαστιάδη

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!