Η Αίγινα σήμερα πίνει νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ Η Αίγινα σήμερα πίνει νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ
24/07/2022 Δελτίο Τύπου  Η Αίγινα σήμερα πίνει νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Ένα ακόμη παρατημένο από την προηγούμενη Διοίκηση Δούρου έργο, κατάφερε να... Η Αίγινα σήμερα πίνει νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ

24/07/2022

Δελτίο Τύπου

 Η Αίγινα σήμερα πίνει νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ.

Ένα ακόμη παρατημένο από την προηγούμενη Διοίκηση Δούρου έργο, κατάφερε να το ολοκληρώσει η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Ζωής της κας Δούρου σχετικά με τον αγωγό ύδρευσης της Αίγινας και τις δολιοφθορές που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν σε αυτόν, αποτελεί μνημείο υποκρισίας και διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Η ύδρευση της Αίγινας από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ ήταν ένα ακόμη παρατημένο έργο, από αυτά που άφησε βαριά κληρονομιά η προηγούμενη Διοίκηση στη σημερινή, μαζί με τα άδεια από χρήματα ταμεία της Περιφέρειας.

Ένα έργο μπλοκαρισμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αφού δεν είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη διοίκηση η απαραίτητη παραχώρηση αιγιαλού, παραλίας και πυθμένα, ώστε το έργο να υλοποιηθεί. Αλλά δεν είχε ξεκαθαριστεί ούτε ποιος είχε την αρμοδιότητα υπογραφής της αδειοδότησής του. Επρόκειτο για ένα ακόμη έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση με τη λογική “βλέποντας και κάνοντας”. Χωρίς επαρκείς μελέτες, χωρίς τις απαραίτητες άδειες, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Όλα όσα δεν έκανε για το έργο αυτό η Διοίκηση Δούρου, το έκανε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η Διοίκηση Πατούλη.

Οι προχειρότητες της προηγούμενης Διοίκησης είναι αυτές που όχι μόνον καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του έργου, αλλά κι επιβάρυναν την Περιφέρεια Αττικής με καταβολές αποζημιώσεων προς τον ανάδοχο. Θα ζητήσει συγγνώμη η παράταξη της αντιπολίτευσης γι αυτό;

Σκόπιμα επίσης η ίδια παράταξη παραβλέπει ότι το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει μεγάλες τεχνικές δυσκολίες και η πορεία υλοποίησής του επηρεάστηκε τόσο από τις καιρικές συνθήκες, όσο και από την έλλειψη υλικών που προκλήθηκε λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας της πανδημίας.

Όσον αφορά τις δολιοφθορές που επιχειρήθηκαν σε βάρος του αγωγού, η Διοίκηση της Περιφέρειας και οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τόσο προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές            (Υπουργείο Ναυτιλίας, Λιμεναρχεία Πειραιά και Αίγινας, Λ/Τ Σαλαμίνας), όσο και προς τον ανάδοχο, για την αναγκαιότητα φύλαξης του αγωγού, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση να είναι όλοι σίγουροι πως σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κα Μπόγρη και οι τεχνικές μας υπηρεσίες, βρίσκονται καθημερινά “πάνω από το έργο”.

Κι αυτός είναι ο λόγος που σήμερα πίνει νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ η Αίγινα.

error: Content is protected !!