Στα σκαριά το νέο εμπορικό κέντρο στη Σαλαμίνα Στα σκαριά το νέο εμπορικό κέντρο στη Σαλαμίνα
Στα σκαριά νέο εμπορικό κέντρο στη Σαλαμίνα καθώς προχωρά η διαδικασία για την έγκριση των περιβαλλοντικών της επένδυσης. Πρόσφατα, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής γνωμοδότησε... Στα σκαριά το νέο εμπορικό κέντρο στη Σαλαμίνα

Στα σκαριά νέο εμπορικό κέντρο στη Σαλαμίνα καθώς προχωρά η διαδικασία για την έγκριση των περιβαλλοντικών της επένδυσης.

Πρόσφατα, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής γνωμοδότησε θετικά στη νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της επένδυσης.

Σε επόμενη φάση πρέπει να εκδοθεί η τελική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τη δημιουργία του νέου Εμπορικού Κέντρου Σαλαμίνας.

Πώς θα γίνει το νέο εμπορικό κέντρο

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία supermarket ΓΑΛΑΞΙΑΣ (ΠΕΝΤΕ Α.Ε.) η οποία προτίθεται να κατασκευάσει και λειτουργήσει το νέο Εμπορικό Κέντρο Σαλαμίνας στη Λεωφόρο Αιαντείου.

Συγκεκριμένα, η επένδυση αφορά την ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου στη Σαλαμίνα, σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή, επί της Λεωφ. Αιαντείου, στην θέση Μπουκουρίμεζα.

Το ακίνητο έχει επιφάνεια 36.404,01 m2 και βρίσκεται εκτός σχεδίου.

Στο ακίνητο η εταιρεία προτίθεται να κατασκευάσει δυώροφο εμπορικό κέντρο με υπόγειο, υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και θερινό κινηματογράφο.

Αναλυτικά, το νέο Εμπορικό Κέντρο θα περιλαμβάνει σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων τα παρακάτω:
1. Εμπορικό κέντρο με υπόγειο, ισόγειο και όροφο, & θερινό κινηματογράφο

Η συνολική κάλυψη θα ανέρχεται σε 5.688,75 m2 (δηλαδή 17,72% επί της επιφάνειας του τμήματος του γηπέδου εκτός Γ.Π.Σ.) με συνολική δόμηση 5.700,68 m2 (δηλαδή 18% επί της επιφάνειας του τμήματος του γηπέδου εκτός Γ.Π.Σ) και μέγιστο ύψος 9,00 m.

Τα κτίρια του εμπορικού κέντρου θα τοποθετηθούν κεντρικά στο γήπεδο, αφήνοντας χώρο στην ανατολική πλευρά για την ανάπτυξη του υπαίθριου χώρου στάθμευσης.

Το ισόγειο του εμπορικού κέντρου θα έχει επιφάνεια δόμησης 4.011,14 m2. θα αναπτυχθεί γύρω από ένα παραλληλόγραμμο αίθριο επιφάνειας 905,16m2 και θα περιλαμβάνειένα μεγάλο supermarket με χώρο πώλησης περίπου 1.342,66 m2
ένα μεγάλο κατάστημα με επιφάνεια 691,60 m2
μικρότερα εμπορικά καταστήματα ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνολικής επιφανείας περίπου 1.398,406 m2
κοινόχρηστους χώρους περίπου 826,2285 m2

Περιμετρικά του κεντρικού αιθρίου προβλέπονται ημιυπαίθριοι διάδρομοι. Δύο κυλιόμενες σκάλες οδηγούν προς μία “γέφυρα” του Α’ ορόφου που χωρίζει το αίθριο σε δύο μικρότερα τμήματα.

Στον όροφο με συνολική δόμηση 2.397,44 m2 προβλέπεται ένα μεγάλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με θέα δυτική προς τη θάλασσα (περίπου 535,00 m2).



Στο Νότο τοποθετείται παιδότοπος επιφανείας περίπου 270,00 m2 που χρησιμοποιεί ως εξωτερικό χώρο (περίπου 1.000,00 m2) τμήμα του δώματος του ισογείου.

Στην βόρεια πλευρά του αιθρίου προβλέπονται κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (food court) (περίπου 450,00 m2) με θέα στην εσωτερική πλευρά.

Προς τον εξωτερικό χώρο συνεχίζονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (περίπου 220,00 m2), ως ισόγεια πλέον λόγω των κλίσεων του εδάφους, όπου και προβλέπεται εξωτερική πλατεία και χώρος αναψυχής.

Στη νότια και ανατολική πλευρά του αιθρίου θα αναπτύσσονται μικρά καταστήματα (περίπου 448,00 m2).



Οι κοινόχρηστοι χώροι θα έχουν επιφάνεια περίπου 466,00 m2.

Επίσης θα κατασκευασθεί υπαίθριος χώρος κινηματογράφου (θερινό σινεμά) για 400 θεατές max, με επιφάνειες 54,73 και 6,90 m2 (οθόνη κινηματογράφου) επιφάνειες εντός ΣΔ. , με χώρους υγιεινής, αποθήκη, θάλαμο προβολής, κυλικείο κλπ.

Στο δώμα των κτιρίων προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταΐκων πάνελ για ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.
2. Υπαίθριο parking

Η δυναμικότητα του πάρκινγκ θα ανέρχεται σε 364 θέσεις στάθμευσης.

bizness.gr

error: Content is protected !!