Ανοησίες… έ κύριε Δήμαρχε; Ανοησίες… έ κύριε Δήμαρχε;
Στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Ιουλίου, η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας Μαρία Παπαελευθερίου κατήγγειλε ότι σε συγκεκριμένα δημοτικά συμβούλια, τα οποία και... Ανοησίες… έ κύριε Δήμαρχε;

Στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Ιουλίου, η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαλαμίνας Μαρία Παπαελευθερίου κατήγγειλε ότι σε συγκεκριμένα δημοτικά συμβούλια, τα οποία και ανέφερε, υπήρξαν περιπτώσεις αλλοίωσης των αρχείων της διαδικτυακής μετάδοσής τους: σε μία περίπτωση έχει αφαιρεθεί η παρουσία και τοποθέτησή της, σε άλλη περίπτωση δεν ακούγεται ο ήχος. Το τεχνικά σημαντικό της καταγγελίας είναι ότι όταν κάποιος παρακολουθεί την “live” (ζωντανή) μετάδοση δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα- όμως, στα καταγεγραμμένα βίντεο του playlist, παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα.

Δείτε το σχετικό με την καταγγελία της κας Παπαελευθερίου βίντεο:

Βλέπουμε τον Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, λοιπόν, να παραδέχεται το πρόβλημα με τον ήχο, ρητά δε και κατηγορηματικά να δηλώνει ότι ο ίδιος πηγαίνει το «στικάκι» του Δημοτικού Συμβουλίου για να «ανέβει» στο κανάλι του Δήμου. Ακούμε δε και τον κύριο δήμαρχο να απευθύνεται στην κα Παπαελευθερίου και να της λέει ότι λέει ανοησίες διερωτώμενος, μάλιστα, πού ζει…

Υπάρχει όμως ένα θέμα. Και μάλιστα, σοβαρό. Όλοι όσοι χειρίζονται διαδικτυακά κανάλια, και μάλιστα κανάλια στο YouTube, γνωρίζουν ότι οι live μεταδόσεις αποθηκεύονται αυτούσιες στο κανάλι, δίνοντας στον χειριστή τη δυνατότητα να τις εντάξει στο playlist της αρεσκείας του αργότερα σημαίνοντας και το περιεχόμενο αυτής της μετάδοσης (κατάλληλο για παιδιά κλπ.). Η όλη διαδικασία με το «στικάκι» δεν αφορά το κανάλι του δήμου αλλά την απομαγνητοφώνηση για την τήρηση των πρακτικών του Συμβουλίου. Η μόνη περίπτωση στην οποία θα χρειαζόταν πραγματικά η χρήση αρχείου σε «στικάκι» θα ήταν το ανέβασμά του στο κανάλι σε αντικατάσταση μιας live μετάδοσης, ή η καταχώρηση κάποιου γεγονότος ή συνεδρίασης όπου δεν υπήρξε ζωντανή μετάδοση. Φυσικά, περιττό να τονιστεί ότι η καταγραφή σε αρχείο δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας που δεν υπάρχει σε μια ζωντανή μετάδοση (εύκολα μπορεί κάποιος να «κόψει» είτε μια ομιλία είτε τον ήχο από μέρος ή το σύνολο του αρχείου).

Έτσι λοιπόν οδηγούμαστε στις εξής πιθανότητες:

α. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν γνωρίζει τα παραπάνω και απάντησε λανθασμένα στην κα Παπαελευθερίου. Τα περί «ανοησιών» ας τα αφήσουμε.

β. Το αρχείο των μεταδόσεων στο κανάλι του δήμου δεν περιέχει τις ζωντανές μεταδόσεις αλλά καταγραφές πιθανώς επεξεργασμένες. Ίσως αυτό να ήταν η υπόρρητη απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στην κα Παπαελευθερίου. Τα περί «ανοησιών» ας τα αφήσουμε. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο αλλοίωσης του εμφανιζόμενου ως “live” βίντεο το οποίο ακυρώνει την διαφάνεια στην μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου, με ότι αυτό σημαίνει. Αλλά είπαμε:… ανοησίες!

Υπάρχει μια πρόσθετη… ανοησία ωστόσο. Στο βίντεο με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου στις περασμένες δημοτικές εκλογές, στην οποία μιλούσε για το κακό πολιτικό κλίμα στο νησί και εξαπέλυε μύδρους κατά των τότε πρωταγωνιστών του, δεν υπάρχει…ο ήχος στις ομιλίες! Πιθανότατα πρόκειται περί σατανικής σύμπτωσης, ιδιαίτερα αφ’ ής στιγμής οι μύδροι του τότε υποψηφίου και νυν δημάρχου εξαπολύονταν εναντίον των σημερινών πολιτικών του φίλων, αυτών που, υφαρπάζοντας την ψήφο των πολιτών, συμπλέουν σήμερα μαζί του, φτιάχνοντας ένα πολιτικό κλίμα ακόμα χειρότερο από αυτό που με στεντόρεια φωνή κατήγγειλε τότε ο νυν Δήμαρχος. Και τέλος αφού ο κ.Δήμαρχος μιλάει για ανοησίες:

Ο αμοραλισμός είναι η χειρότερη μορφή ανοησίας.

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

Δείτε το βίντεο από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νυν Δημάρχου:

error: Content is protected !!