Εκδήλωση «Μικρά Ασία Χαίρε» Εκδήλωση «Μικρά Ασία Χαίρε»
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 στο Ευρυπίδειο Θέατρο της νήσου μας η εκδήλωση «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ», αφιερωμένη στα 100 χρόνια... Εκδήλωση «Μικρά Ασία Χαίρε»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 στο Ευρυπίδειο Θέατρο της νήσου μας η εκδήλωση «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ», αφιερωμένη στα 100 χρόνια μνήμης του Πολιτισμού της Μικράς Ασίας, την οποία παρουσίασε η ηθοποιός Κα Τριανταφυλλιά Κάλτσου. Η διοργάνωση της εκδήλωσης ανήκε στην Περιφέρεια Αττικής (Αντιπεριφέρεια Νήσων) που συνεισέφερε το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού που είχε το συντονισμό, την Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας και την τοπική ιστοσελίδα «Σαλαμινίων Βήμα».

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία με αντίστοιχο θέμα του απόστρατου αξιωματικού Κου Φώτη Καραλή, προέδρου της Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας, ενώ αφέθηκαν περιστέρια και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθησε μεγαλειώδης συναυλία των καλλιτεχνών Νάντιας Καραγιάννη, Θάνου Ολύμπιου και Νίκου Καραγιάννη, με συγκρότημα μουσικών, που απέδωσαν θαυμάσια τραγούδια από κύκλους αφιερωμένους στις αλησμόνητες πατρίδες, καθώς και έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας, προκαλώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό στο ακροατήριο.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη της Μικράς Ασίας, ο δήμαρχος Σαλαμίνος Κος Γεώργιος Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ υποστράτηγος εα Ιωάννης Δεβούρος, εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Κας Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, που απουσίαζε λόγω άλλης υποχρέωσης, και εκλεκτά μέλη της κοινωνίας της Σαλαμίνος.

Για το Παράρτημα Σαλαμίνος της ΕΑΑΣ

Υποστράτηγος εα Βασίλειος Μήττας, Πρόεδρος
Ταξίαρχος εα Όθων Κυπριωτάκης, Αντιπρόεδρος
Ταξίαρχος εα Δημήτριος Φουρίκης
Συνταγματάρχης εα Ελευθέριος Γούναρης
Συνταγματάρχης εα Λυκούργος-Νικόλαος Σωτηρόπουλος

error: Content is protected !!