Δεν θα φωταγωγηθεί φέτος τα Χριστούγεννα η ξακουστή κυκλική λεωφόρος περιμετρικά της Βιέννης Δεν θα φωταγωγηθεί φέτος τα Χριστούγεννα η ξακουστή κυκλική λεωφόρος περιμετρικά της Βιέννης
Η πόλη της Βιέννης, διάσημη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές και την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της, δεν θα φωταγωγήσει φέτος το Ρινγκ, την πιο ξακουστή λεωφόρο... Δεν θα φωταγωγηθεί φέτος τα Χριστούγεννα η ξακουστή κυκλική λεωφόρος περιμετρικά της Βιέννης

Η πόλη της Βιέννης, διάσημη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές και την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της, δεν θα φωταγωγήσει φέτος το Ρινγκ, την πιο ξακουστή λεωφόρο της, προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια αντιμέτωπη με την αύξηση των τιμών.

“Δεν θα υπάρξουν χριστουγεννιάτικες φωταγωγήσεις φέτος στο Ρινγκ”, την κυκλική αρτηρία που περιβάλλει το κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της δημαρχίας, η Ρομπέρτα Κραφτ, στο AFP.



Επίσης “η φωταγώγηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς στην πλατεία δημαρχείου θα ξεκινάει μόλις πέσει η νύχτα και όχι με το σούρουπο”, πρόσθεσε. “Δηλ. σχεδόν μία ώρα αργότερα καθημερινά κατά μέσο όρο”.

Η πόλη δηλώνει ότι δεν έχει υπολογίσει την ενέργεια που θα εξοικονομηθεί χάρη στα μέτρα αυτά.

Την Παρασκευή, κυρίως ως επακόλουθο των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η αυστριακή Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε μια αύξηση κατά 256% και πλέον των χονδρικών τιμών ηλεκτρισμού μέσα σε ένα χρόνο στην Αυστρία των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.



Σε αυτή την τουριστική χώρα της κεντρικής Ευρώπης, οι εορτασμοί για το τέλος της χρονιάς αποτελούν μια σημαντική οικονομική ώθηση. Προτού ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι είχαν επισκεφθεί τη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας δημαρχείου το 2019.

Το 2021, μια τριανταριά εμπορικοί δρόμοι της Βιέννης είχαν φωταγωγηθεί για επτά ώρες την ημέρα από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.

ΒΧ – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!