Ρούλα Νάννου:ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ SUCCESS STORY (sic)!! Ρούλα Νάννου:ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ SUCCESS STORY (sic)!!
Είναι γεγονός ότι όλος ο κόσμος έχει πάρει φωτιά και καίγεται από την ώρα που ο ταχυδρόμος τους χτύπησε την πόρτα και τους παρέδωσε... Ρούλα Νάννου:ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ SUCCESS STORY (sic)!!

Είναι γεγονός ότι όλος ο κόσμος έχει πάρει φωτιά και καίγεται από την ώρα που ο ταχυδρόμος τους χτύπησε την πόρτα και τους παρέδωσε το κατ΄ εντολή Δημάρχου απρόσμενο ειδοποιητήριο για βεβαιωμένη οφειλή τους προς το Δήμο και άμεση πληρωμή χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή του 10% της εισφοράς σε χρήμα προκειμένου (λέει) να χρηματοδοτηθεί η εκπόνηση της πολεοδομικής μελέτης για ένταξη περιοχών Α΄ κατοικίας, καθώς και της μελέτης για την αναθεώρηση εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης Β’ κατοικίας των περιοχών Αγ. Δημήτριος-Ζορμπαλά-Περιστέρια-Μαρούδι.

Αλήθεια είναι επίσης, ότι η λήψη των ειδοποιητηρίων αυτών προκάλεσε σοκ και τεράστια ψυχική οδύνη στους επτά (7) χιλιάδες περίπου ιδιοκτήτες γης των περιοχών αυτών που τρόμαξαν στη θέα και το άκουσμα της αναπάντεχης υποχρεωτικής (όπως αναφέρεται σ’ αυτά) προκαταβολής της αναγραφόμενης εισφοράς και μάλιστα με προσαυξήσεις για κάθε ημέρα καθυστέρησης της πληρωμής των μηνιαίων δόσεων, στα πρότυπα της Εφορίας. Και αντί ο Δήμαρχος να καθίσει να επανεξετάσει το θέμα μετά το ντόρο και την εκπεφρασμένη αγανάκτηση των ιδιοκτητών, είχε την αφέλεια και το θράσος μαζί να δηλώνει δημόσια κι εγγράφως ότι έδωσε εντολή στην οικονομική υπηρεσία να αναστείλει δηλ. απλά να κάνει μία κράτει, μέχρι να παρουσιάσει την πολεοδομική μελέτη για να πάρει ο κόσμος μια ιδέα πώς έχει διαμορφωθεί η ιδιοκτησία του, κι αμέσως μετά να συνεχίσει ακάθεκτος στην αποστολή και των υπόλοιπων ειδοποιητηρίων για την προκαταβολή των εισφορών, δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω, αψηφώντας το πολιτικό κόστος.

Κε Παναγόπουλε, μπορεί να μην σε ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, τον Εισαγγελέα όμως σίγουρα τον ενδιαφέρει η πράξη σου.

Στις 28 Ιουνίου 2022, ο Δήμαρχος κάνει αποδεκτή την εισήγηση του αντιδημάρχου Τ.Υ. & ΥΔΟΜ κ. Κόγια Νικόλαου και φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση το επίμαχο θέμα της είσπραξης χρηματικών προκαταβολών από τους ιδιοκτήτες. Παρόντες 16 Δημ. Σύμβουλοι. Το θέμα ψηφίστηκε από 15 μόνο Συμβούλους, εκ συνόλου 33. Δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που το ψήφισαν, γιατί συνηθίζεται οι Δημ. Σύμβουλοι να βασίζονται στο τι λέει η εισήγηση. Σπάνια, προστρέχουν στην ανάγνωση των νόμων. Εκείνους όμως που δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω και βεβαίως τους κατηγορώ δριμύτατα και δημόσια είναι οι Κόγιας και Παναγόπουλος, οι οποίοι ως εκ του αξιώματος που κατέχουν οφείλουν να εισηγούνται θέματα πλήρως τεκμηριωμένα από άποψη αναγκαιότητας και νομιμότητας, και να μη παραπλανούν με τεχνάσματα τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου υφαρπάζοντας την ψήφο τους, προκειμένου να επιτευχθεί ο όποιος σκοπός τους.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι ο λόγος που οδήγησε τους δύο επιφανείς της διοίκησης του Δήμου να παραπλανήσουν το Σώμα και να συμπαρασύρουν και τους άλλους 14 Δημ. Συμβούλους στην παρανομία, χωρίς να νοιάζονται για την ψυχική οδύνη και τα εγκεφαλικά που μπορούσαν να επιφέρουν στους συμπολίτες μας, είναι το στράγγισμα του ταμείου του Δήμου.

Αφού σπατάλησαν όλο το απόθεμα ιδίων πόρων του Δήμου που τους παρέδωσα, με προσλήψεις στρατιάς ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και λοιπούς αχρείαστους που κοστίζουν 500.000 ευρώ, με ρήξη πυροτεχνημάτων, λαμπιόνια και ομπρελίτσες αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με σωρεία παράνομων αναθέσεων συμβάσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με πάρτυ εκατομμυρίων ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κ.ά., φυσικό είναι να μην έχουν να πληρώσουν τους μελετητές από ίδια έσοδα του Δήμου.

Τώρα λοιπόν που το ταμείο στέρεψε και η μόνη πηγή άντλησης χρημάτων που υπήρχε (το ταμείο εξυγίανσης) έκλεισε, δεν απέμεινε παρά η επιδρομή στις τσέπες των ιδιοκτητών.

Τώρα ίσως μπορεί να καταλάβει γιατί οι μεγαλοστομίες του περί εξόδου από το μνημόνιο και τα περί success story ήταν μια φούσκα. Η αλαζονεία, η υπεροψία, η κουτοπονηριά και η προκλητικότητα είναι διάχυτες στο 2ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Κε Δήμαρχε και κε Κόγια, ηθελημένα ή όχι αυτό θα το κρίνουν άλλοι, έχετε σαφώς παρανομήσει με τις εισηγήσεις σας που οδήγησαν το ΔΣ να λάβει αποφάσεις κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων, οι οποίες μάλιστα ανατρέπουν άκαιρα και βάναυσα τον οικογενειακό προϋπολογισμό των μικρο-ιδιοκτητών γης, επιφέροντας ψυχική οδύνη, προβληματισμό και στενοχώρια σε ολόκληρη την οικογένειά τους.

Γι’ αυτό και η ανάλγητη πράξη σας είναι ασυγχώρητη. Η, κατά παρέκκλιση του κανόνα, δυνατότητα που δίνει το άρθρ. 21, παρ.6 ν.2508/97 στους Δήμους, να μπορούν να εισπράττουν χρηματικές προκαταβολές από ιδιοκτήτες ακινήτων της προεκτιμώμενης εισφοράς σε χρήμα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκπόνηση πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής, αφορά μόνο περιοχές οι οποίες πρόκειται να ενταχθούν σε ρυμοτομικό σχέδιο κατόπιν σχετικής απόφασης του ΔΣ και εφόσον οι απαιτούμενες μελέτες ανατεθούν εντός περιοριστικής προθεσμίας 18 μηνών από τη λήψη της απόφασης.

Το προαναφερόμενο άρθρο δεν αφορά τις περιοχές οι οποίες εντάχθηκαν σε ρυμοτομικό σχέδιο μετά την έκδοση της υπ΄ αριθμ. 5494 ΚΥΑ (ΦΕΚ 204Β/4-2-2004) και των οποίων οι απαιτούμενες μελέτες έχουν ήδη ανατεθεί, όπως εν προκειμένω οι επίμαχες περιοχές. Οι μελέτες αυτές πληρώνονται σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης και την σύμβαση ανάθεσης που συνάφθηκε, ήτοι εν προκειμένω από ίδιους πόρους του Δήμου και όχι από χρηματικές προκαταβολές των ιδιοκτητών. Συνεπώς, οι αποφάσεις αρ. 83 και 84/2022 του ΔΣ είναι παράνομες και πρέπει να ακυρωθούν πάραυτα ώστε με τη σειρά σας να αντικαταστήσετε το μπουγιουρντί με εορταστική πλέον επιστολή προς τους ιδιοκτήτες που να ακυρώνετε την παράνομη βεβαίωση οφειλής, ζητώντας τους συνάμα συγνώμη για την ισχυρή ψυχική οδύνη που αναίτια τους προκαλέσατε.

Ήδη απέστειλα αίτημα προς τον Πρόεδρο του ΔΣ όπως συγκαλέσει εκτάκτως το ΔΣ λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με θέμα: Ακύρωση των αρ.83 & 84/2022 αποφάσεων ΔΣ.

Κε Παναγόπουλε, πλανάσαι πλάνην οικτρά εάν νομίζεις ότι τις αλόγιστες σπατάλες και την ανικανότητά σου θα την πληρώσουν οι μικρο-ιδιοκτήτες γης της Σαλαμίνας. Μπορεί τα ελεγκτικά όργανα του κράτους να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, εμείς όμως όσο θα ΄είμαστε εδώ πιστοί στον όρκο μας, θα προστατεύουμε τον κόσμο από τους κάθε είδους επιδρομείς.

Σαλαμίνα 10/8/2022

Ισιδώρα Νάννου

Δημ. Σύμβουλος

τ.Δήμαρχος Σαλαμίνας

error: Content is protected !!