ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ; ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κάποιοι περασμένοι, αλλά όχι και ξεχασμένοι ιοί, αφού σκότωσαν και με λιγότερη συχνότητα τώρα συνεχίζουν να σκοτώνουν καθότι βρέθηκα γι... ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΔΗΛΑΔΗ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κάποιοι περασμένοι, αλλά όχι και ξεχασμένοι ιοί, αφού σκότωσαν και με λιγότερη συχνότητα τώρα συνεχίζουν να σκοτώνουν καθότι βρέθηκα γι αυτούς εμβόλια και κάποια θεραπευτικά σκευάσματα. Μπορεί να μας απειλούν για πάντα, οι ιοί αυτοί, και το φυλάμε σαν «κρατούμενο».

Πριν τρία χρόνια, περίπου, εμφανίστηκε από το πουθενά και εκ του ουδενός, αυτός ο «κορωνοϊός», ο οποίος πήρε σβάρνα να θανατώνει και από ό,τι φαίνεται, και καθώς ισχυρίζονται οι επιστήμονες δεν πρόκειται να μας αφήσει ήσυχους .



Ενδιάμεσα μέχρι σήμερα, όλα και κάποιοι ιοί κάνουν την δειλή εμφάνισή τους και μας τρομοκρατούν οι επιστήμονες χαρακτηρίζοντας με μελανές περιγραφές την πρόκληση θνησιμότητας πριν αυτοί διαδοθούν, ας είναι καλά οι φαρμακευτικές εταιρείες, ξεκινούν αμέσως  έρευνες και παραγωγές εμβολίων.

Λες και το έβαλαν σκοπό καθημερινώς, σχεδόν, όλο και ένας νέος, και πάντα θανατηφόρος ιός παρουσιάζεται. Πότε εμφανίζεται στην Ινδία, πότε επανεμφανίζεται στην Αφρική, προϋπάρχον μεν, όπως αυτός της ευλογιά των πιθήκων, επί των ημερών μας όμως θανατερός.

Κάθε σοβαρός επιστήμων, φαίνεται πως έχει υποχρέωση να ανακαλύπτει και να ανακοινώνει και από μία νέα υπεκολλητική και υπερθανατερή νόσο, πανδημικής δε, εμβέλειας.



Προχθές πάλι, να και ο εντοπισμός ενός νέου ιού σε 35 άτομα στην Κίνα (η χώρα από την οποία προήλθε, σύμφωνα με συμπεράσματα ερευνών, και η Covid-19) με κοινά χαρακτηριστικά ως προς την συμπτωματολογία και τον τρόπο αρχικής μετάδοσης, μοιάζει ικανός να προκαλέσει νέα παγκόσμια ανησυχία. Και αυτό το «μοιάζει» και η αναπόφευκτη, πιθανώς, εξέλιξή του, είναι που με φοβίζουν πολύ.

Ο ιός «Langya», όπως ονομάζεται, ανήκει σε μία οικογένεια παθογόνων μικροοργανισμών και, σύμφωνα με τις μελέτες, είναι ικανός να οδηγήσει στον θάνατο έως και το 75% των ανθρώπων που θα νοσήσουν βαριά.

Κινέζοι ερευνητές έχουν εντοπίσει τον ιό σε 71 από τις 262 «μυγαλές» που έχουν εξετάσει – ένα μικρό θηλαστικό που μοιάζει με τυφλοπόντικα – στις δύο κινεζικές επαρχίες όπου ξεκίνησε η νέα επιδημία. Μάλιστα, δημοσίευσαν τα ευρήματά τους σχετικά με τον ιό, γνωστό και ως «LayV», σε μελέτη στο New England Journal of Medicine, και όταν ακούς κάτι τέτοια, να είσαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και οι έρευνες για εμβόλια, και όπως διαβάζω μάλιστα, τουλάχιστον οκτώ είδη εμβολίων δοκιμάζονται επί του παρόντος σε ζώα, συμπεριλαμβανομένου ενός που παρασκευάστηκε ήδη, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για να είμαστε και έτοιμοι καλού-κακού.

error: Content is protected !!