ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΕ ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – Ο ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΕ ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – Ο ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ
Μετά την επιτυχία της οποίας καταξιώθηκε με «το Θέατρο της Κούλουρης» το περασμένο Σάββατο, παρουσιάζοντας το σπονδυλωτό μουσικοθεατρικό δρώμενο «Μνήμη Αλησμόνητη – Σμύρνη Αλησμόνητη»,... ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΕ ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – Ο ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ

Μετά την επιτυχία της οποίας καταξιώθηκε με «το Θέατρο της Κούλουρης» το περασμένο Σάββατο, παρουσιάζοντας το σπονδυλωτό μουσικοθεατρικό δρώμενο «Μνήμη Αλησμόνητη – Σμύρνη Αλησμόνητη», σε ποίηση και σκηνοθεσία δικές του, ο Ντίνος Κουμπάτης ετοιμάζει τις πνευματικές αποσκευές του για Νάουσα και Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, είναι προσκεκλημένος στο Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, το οποίο διοργανώνει ο Ιστορικός Δήμος Νάουσας από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου με συμμετοχή είκοσι διεθνώς διακεκριμένων ποιητών από δέκα τέσσερις χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος.

Ενδιαφέρον είναι ότι κατά την έναρξη και την λήξη του εν λόγω Φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες ποιητές θα παρελάσουν με την τοπική σημαία της πόλης τους, έτσι, ώστε και η παρουσία της Σαλαμίνας εκτός συνόρων της, θα είναι ακόμη πιο επιβλητική.

Το Φεστιβάλ αυτό τελεί και υπό την αιγίδα διεθνών πνευματικών οργανισμών, όπως του Διεθνούς Pen,  και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διανοουμένων «CIESART», της οποίας ο Ντίνος Κουμπάτης είναι και αντιπρόεδρος του Οργανισμού για την Ελλάδα.



Όλες οι εκδηλώσεις του εν λόγω  Φεστιβάλ θα μεταδίδονται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο, μέσω της Ισπανικής τηλεόρασης.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Στην συνέχεια, ο Ντίνος Κουμπάτης, πρόκειται να συμμεθέξει προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος και της Διεθνούς Ακαδημίας Mihai Eminescu, στο Διεθνές Συμπόσιο ‘‘Les Balkans – le topos fondateur de la modernité culturelle, spirituelle et rèligieuse europèenne”, το οποίο θα λάβει χώρα στο Caracal της Ρουμανίας, από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου, και στο οποίο θα συμμετέχουν επιφανείς άνθρωποι των Γραμμάτων και των Επιστημών, από διάφορα μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, την οποία και θα εκπροσωπήσει.



Τα δύο θέματα  τα οποία θα εξεταστούν σε βάθος και θα αναλυθούν είναι:

« ‘’L’ Heurre 25’’, ο Πολιτισμός, οι Επιστήμες, η Τέχνη και η Θρησκεία κατά την εποχή του Internet” και «Οι προοπτικές για μία διαρκή οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανίων».

Ο Ντίνος Κουμπάτης κατά την διάρκεια της εισήγησής του, θα αναπτύξει την άποψή του με θεματολογία «Πολιτισμός και Θεολογία υπό το κράτος της αναπτυσσόμενης ηλεκτρονικής παρέμβασης».

Οι εργασίες του Συμποσίου θα διεξαχθούν στην γαλλική γλώσσα.

                                                                                                                    Λ.Ν.



error: Content is protected !!