Αμετανόητος ο Δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος την παράνομη και ληστρική επιδρομή στις τσέπες των ιδιοκτητών γης Αμετανόητος ο Δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος την παράνομη και ληστρική επιδρομή στις τσέπες των ιδιοκτητών γης
Αμετανόητος ο Δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος την παράνομη και ληστρική επιδρομή στις τσέπες των ιδιοκτητών γης. Χθες 29-8-22 πρωί-πρωί και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, στη... Αμετανόητος ο Δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος την παράνομη και ληστρική επιδρομή στις τσέπες των ιδιοκτητών γης

Αμετανόητος ο Δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος την παράνομη και ληστρική επιδρομή στις τσέπες των ιδιοκτητών γης.

Χθες 29-8-22 πρωί-πρωί και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος. Με την υπ΄ αρ. 215 απόφαση της ΟΕ έκλεισε ο κύκλος του επανακαθορισμού του ληστρικού ποσού χαρατσώματος λόγω λάθους όπως ισχυρίζονται και ετοιμάζεται πυρετωδώς η αποστολή νέων ειδοποιητηρίων βεβαιωτικού καταλόγου στους ιδιοκτήτες γης, για την κατά παράβαση του νόμου είσπραξη χρηματικών προκαταβολών του 10% της προεκτιμώμενης εισφοράς σε χρήμα.

Στις 10-8-2022 σε σχετική ανακοίνωσή μου είχα καταγγείλει την πράξη αυτή χαρακτηρίζοντας την κατ΄ εντολή Δημάρχου αποστολή των ειδοποιητηρίων στους χιλιάδες ιδιοκτήτες για είσπραξη βεβαιωμένων (δήθεν) οφειλών ως παράνομη και την ίδια ημέρα απέστειλα αίτημα με εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση (αρ.Πρωτ. Δήμου 14499/11-8-22) στον Πρόεδρο του ΔΣ με κοινοποίηση τον Δήμαρχο, για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ με θέμα την ακύρωση των παράνομωνυπ΄ αρ.83 & 84/2022 αποφάσεων του ΔΣ που οδήγησαν στον βεβαιωτικό χρηματικό κατάλογο οφειλής στέλνοντας τα ραβασάκια στον κόσμο.

Το ότι δεν εισήγαγαν το θέμα μου στο ΔΣ, λίγο ενδιαφέρει αφού και να τους τα πεις δια ζώσης ‘στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα’. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος καταπατά το νόμο. Ο αλαζονικός του χαρακτήρας δεν του επιτρέπει την συμφιλίωση με τη νομιμότητα, αρέσκεται να παρανομεί.

Είναι γεγονός ότι στα 3 χρόνια που διοικεί το δήμο έχει υποπέσει σε πολύ σοβαρά ατοπήματα και αδικήματα τα οποία αυτή τη στιγμή διερευνώνται από τις Εισαγγελικές_Αρχές και δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι θα βγει αλώβητος, πράγμα βέβαια που με λυπεί ιδιαίτερα. Η έμμονη ιδέα του ότι κάποιος/κάποια μπορεί να του στερήσει την δημαρχιακή καρέκλα στις επόμενες εκλογές τον αποτρελαίνει και ξεσπάει το θυμό του με ανάγωγο τρόπο και φρασεολογία που δεν αρμόζει σε έναν πολιτισμένο άνθρωπο, παράδειγμα η προχθεσινή ανακοίνωσή του με τίτλο «Αποκατάσταση της αλήθειας» που αναρτήθηκε στο site του Δήμου και φιλοξενήθηκε στα social media, το ύφος της οποίας είναι απαράδεκτο και επιβεβαιώνει τον ναρκισσιστικό του χαρακτήρα.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές έχω διερωτηθεί αν μπορεί να είναι τόσο άσχετος και τόσο αδαής όπως εμφανίζεται ή μήπως επιμελώς υποκρίνεται για τους δικούς του λόγους, απάντηση όμως δεν έχω δώσει.Και ίσως να μη με ενδιέφερε καθόλου η περίπτωσή του αν δεν ήταν στο τιμόνι του Δήμου ασκώντας Διοίκηση, οι αποφάσεις της οποίας ενδιαφέρουν όλους όσους εμπλέκονται με το Δήμο και μάλιστα όταν οι αποφάσεις αυτές αγγίζουν το πορτοφόλι μας στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που ζούμε.

Εγώ ένα μόνο ερώτημα έχω να κάνω στον Δήμαρχο.

Ποιό είναι εκείνο το τόσο σοβαρό θέμα που τον αναγκάζει να βάλει χέρι στις τσέπες των ιδιοκτητών γης; γιατί δεν βγαίνει να το πει;

Αυτό είναι το επίτευγμα του success story;Πού είναι οι τυμπανοκρουσίες ότι έβγαλε το Δήμο από την επιτήρηση και ότι ο Δήμος δεν χρειάζεται πλέον βοήθεια από το κράτος αφού μπορεί να σταθεί γερά στα πόδια του; Κι αφού μπορεί να σταθεί γερά στα πόδια του γιατί γίνεται αυτή η επιδρομή στις τσέπες μας;

Την ελαφρότητα και την ασχετοσύνη του θα την πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά αγαπητοί μου συνδημότες, και δεν είναι μόνο τα ραβασάκια, έρχονται κι άλλα χειρότερα.

Ο_κ_Κόγιας_είπε_ότι_ο_Δήμος_δεν_έχει_λεφτά_είναι_αλήθεια_κε_Δήμαρχε;

Κι αν είναι αλήθεια, γιατί κρατάς ακόμα επί πληρωμή τη στρατιά των ειδικών συμβούλων, συνεργατών και παρατρεχάμενων που έχεις μαζέψει γύρω σου και δεν τους απολύεις; Γιατί είσαι τόσο γαλαντόμος με τις εκδηλώσεις σπαταλώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ για παράσταση 2 ωρών; Γιατί σκορπάς χιλιάδες ευρώ για συνεχόμενη ρίψη βεγγαλικών 3 λεπτών; Γιατί πληρώνεις 6.200 ευρώ για σκηνοθετική κάλυψη; Έχεις μήπως σκοπό να την πάς στις Κάννες;

Αμ΄ το άλλο, για να διαβάσει κάποιος ένα γραπτό κείμενο 10 λεπτών του δίνεις 1.500 ευρώ; Ε, δεν πάτε καθόλου καλά. Κι αφού λοιπόν άδειασες το ταμείο του Δήμου με τις αλόγιστες σπατάλες, έρχεσαι τώρα να βάλεις χέρι και στο κομπόδεμα του κοσμάκη που βρίσκεται στα όρια της φτώχιας; Με ποιο δικαίωμα; Κε Δήμαρχε, θα στο πω για πολλοστή φορά, αυτό που κάνεις είναι έγκλημα και θα υποστείς τις συνέπειες της παράβασης του νόμου. Σταμάτησέ το όσο είναι νωρίς.

Ο Δήμος ΔΕΝ δικαιούται να προβεί σε χρηματική προείσπραξη του 10% της εισφοράς σε χρήμα για τον απλό λόγο ότι οι επίμαχες περιοχές είχαν τότε ενταχθεί σε ρυμοτομικό σχέδιο κατ΄ εφαρμογή της παρ.3 άρθρ.9 ν.1337/83 όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παρ.4 άρθρ.25 ν.2508/97 που δεν προβλέπει χρηματική προκαταβολή. Θα μπορούσε τότε δηλ. το 2005 και το 2012, και οι 2 επίμαχες περιοχές να είχαν ενταχθεί σε ρυμοτομικό σχέδιο κατ΄ εφαρμογή της παρ. 6 άρθρ.21 ν.2508/07 και να βεβαίωναν νόμιμα την οφειλή του 10% επί της εισφοράς σε χρήμα, δεν το έκαναν όμως επειδή οι τότε διοικούντες τον Δήμο δεν ήθελαν να χαρατσώσουν τον κόσμο, όπως ανερυθρίαστα και παρά το νόμο επιχειρείς να κάνεις εσύ τώρα.

Αν σου είναι δύσκολο να το κατανοήσεις, δεν είναι ντροπή να ζητήσεις και την έγγραφη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας.Συνεπώς, όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με την χρηματική προείσπραξη του 10% είναι παράνομες και σ΄ αυτούς που τυχόν πλήρωσαν, ο Δήμος έχει υποχρέωση να τα επιστρέψει, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Καλώ το Δήμαρχο να αναλογιστεί τις βαριές επιπτώσεις που προκάλεσε η αναίτια απόφασή του να χαρατσώσει κατά παράβαση του νόμου τον κόσμο και να ακυρώσει άμεσα με πρωτοβουλία του ιδίου όλες τις αποφάσεις περί χρηματικών προκαταβολών, ώστε να αποκατασταθεί η έννομη τάξη και να επέλθει η ηρεμία και η ομαλότητα.

Ποτέ δεν είναι αργά. Δεν είναι ανάγκη να ασχοληθεί ο Εισαγγελέας και μ΄αυτά.

Σαλαμίνα 30/8/2022
Ισιδώρα ΝάννουΔημ. Σύμβουλος / τ.Δήμαρχος Σαλαμίνας

error: Content is protected !!