Ανεξαρτητοποίηση της κοινοτικής Συμβούλου Αμπελακίων Ιωάννας Κανάκη από το “Ν.Η.Σ.Ι” Ανεξαρτητοποίηση της κοινοτικής Συμβούλου Αμπελακίων Ιωάννας Κανάκη από το “Ν.Η.Σ.Ι”
Μετά από 3 χρόνια παρουσίας μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αμπελακίων εκλεγμένη με τον συνδυασμό  «ΤΟ Ν.Η.Σ.Ι ΜΑΣ»   με επικεφαλής τον δήμαρχο  κ.... Ανεξαρτητοποίηση της κοινοτικής Συμβούλου Αμπελακίων Ιωάννας Κανάκη από το “Ν.Η.Σ.Ι”

Μετά από 3 χρόνια παρουσίας μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αμπελακίων εκλεγμένη με τον συνδυασμό  «ΤΟ Ν.Η.Σ.Ι ΜΑΣ»   με επικεφαλής τον δήμαρχο  κ. Γ. Παναγόπουλο  αναγκάζομαι να δηλώσω την ανεξαρτητοποίηση μου από τον Συνδυασμό που εκλέχτηκα.
Οι λόγοι  που με οδήγησαν σε  αυτήν  την απόφαση είναι οι εξής:
   Η απαράδεκτη κατά την γνώμη μου πρόσφατη εισήγηση του Δημάρχου και το ψήφισμα αυτής που αφορά την είσπραξη  χρηματικών προκαταβολών για πολεοδομικές μελέτες, Α και Β κατοικίας, από τους δημότες, για τις οποίες ουδέποτε προσπάθησε, να αναζητήσει χρηματοδοτικά εργαλεία, ως όφειλε, προτού καταφύγει στην οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.
   Η παντελής  αδιαφορία του Δημάρχου στην εισήγηση της προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Μαγιάτη , για τον Αρχαιολογικό χώρο και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μια απόφαση  καταπέλτης  όπου η πρόεδρος εισηγήθηκε και έλαβε κατά πλειοψηφία την σύμφωνη γνώμη του κοινοτικού συμβουλίου , για να εγκριθεί  νέα κυκλοφοριακή  ρύθμιση αλλά και επέκταση περίφραξης  σε ναυπηγείο  εντός του αρχαιολογικού χώρου . Παράλληλα το ίδιο κλίμα αδιαφορίας  και κατάσταση εγκατάλειψης επικρατεί για όλη την Δημοτική  Κοινότητα  Αμπελακίων και κυρίως  για τις περιοχές της περιφέρειας που ανήκουν  στα Αμπελάκια όπως Ντοροτό ,Άγιος Παντελεήμων και λοιπές.
Ενώ  ο κ. Παναγόπουλος  στην προεκλογική του ομιλία καταδίκαζε την εικοσάχρονη αποτυχημένη προσπάθεια σωτήρων κ  γυρολόγων που ήθελαν να αλλάξουν το νησί , αυτήν την στιγμή,  έχει  ταυτιστεί   μαζί τους με αποκορύφωμα την απόφαση του να ορίσει αντιδήμαρχο Αμπελακίων τον κ.  Γκίνη Στυλιανό, ο οποίος δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί από το συνδυασμό  “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” που έχει ως  επικεφαλής τον κ. Τσαβαρή .
Στην τελευταία  συγκέντρωση του δημάρχου με πολίτες  των Αμπελακίων με θέμα  την  σύνδεση  των σπιτιών με την αποχέτευση  ο κ. Παναγόπουλος ισχυρίστηκε  ότι με πολύ κόπο κατάφερε να ξεκινήσουν οι συνδέσεις και μάλιστα δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών, στην ουσία όμως είναι μια ευρωπαϊκή οδηγία για όλη την Ελλάδα .
Παραμένοντας  λοιπόν πιστή στον όρκο μου να υπηρετώ ανυπόκριτα το δίκιο, τη διαφάνεια ,την πρόοδο, το καλό των συμπολιτών μου, του τόπου που αγαπώ , και ενηλικιώθηκα, βιώνοντας  καθημερινά τα προβλήματα και τις ελλείψεις  του, σας δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου απ’ το συνδυασμό <<Τ.Ο Ν.Η.Σ.Ι ΜΑΣ>>.  Οι θέσεις και οι πράξεις της Δημοτικής αρχής που 3 χρόνια στήριξα   δεν ανταποκρίνονται  στα προσωπικά μου πιστεύω, τις αντιλήψεις μου και τις προσωπικές μου αξίες.
                     

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΝΑΚΗ

                                ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

error: Content is protected !!