ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Όλες οι Δημοτικές παρατάξεις... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Όλες οι Δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν διστάζουν να θυσιάσουν στον «βωμό της ανταποδοτικής πολιτικής» για μια ακόμη φορά, τους κατοίκους αυτού του νησιού!Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις Αποφάσεις 83 & 84 του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 29 Ιουνίου 2022, για είσπραξη χρηματικών προκαταβολών για “Αναθεώρηση (επανέγκριση) πολεοδομικής μελέτης για την μεν 83/22 περιοχών Β΄κατοικίας Αγ. Δημήτριο -Ζορμπαλά – Περιστέρια -Μαρούδι, για τη δε 84/22 περιοχές Α΄κατοικίας ….

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου για τις προκαταβολές και κατέθεσε τη δική της πρόταση μέσω της εκλεγμένης δημοτικής Συμβούλου Παπαελευθερίου Μαρίας. Η τοποθέτηση μας ήταν ξεκάθαρη, χωρίς να επιδέχεται “ναι μεν, αλλά”, ή να στοιχίζεται πίσω από άλλους, κάνοντας περίεργες κολεγιές…

Η πρόταση που καταθέσαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση προς ψήφιση ήταν: Να γίνουν οι συγκεκριμένες μελέτες για να ενταχθούν οι περιοχές στο σχέδιο, με βασική προϋπόθεση η χρηματοδότηση τους να γίνει από τον προϋπολογισμό του Δήμου, παίρνοντας υπόψη μας τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Στην απέναντι όχθη, σύσσωμη δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, συμφώνησαν με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για την είσπραξη των χρηματικών προκαταβολών από τους κατοίκους, προκειμένου να γίνει η χρηματοδότηση της μελέτης «Κτηματογράφηση, πολεοδόμηση, πράξη εφαρμογής οικιστικών περιοχών Α’ & Β΄ κατοικίας Δήμου Σαλαμίνας».

Οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων που ενημερώθηκαν ή έλαβαν τα ειδοποιητήρια με τις βεβαιωμένες προκαταβολές, ανάγκασε τη Δημοτική αρχή να επανέλθει με νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/8/22, όπου τροποποίησε την 83/22 απόφαση του, ως προς την εκτιμωμένη τιμή και από 130 ευρώ που είχε ψηφίσει τον Ιούνιο ανά τ.μ., το κατέβασε στα 85 ευρώ ανά τ.μ.!!!!

Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άλλαξαν την ψήφο τους, λέγοντας ότι είχαν παραπλανηθεί!!! στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και καταψήφισαν την δεύτερη φορά. Και επειδή πολύ λόγος γίνεται για την ανταποδοτικότητα από όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, σημερινούς και προηγουμένους δημάρχους να ξεκαθαρίσουμε ότι για τις παροχές που χρόνια τώρα τάζουν χωρίς να τις έχουμε δει όπως: δρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές, πάρκα, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό….για υποδομές όπως σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικούς χώρους κ.α, οι εργαζόμενοι αυτού του νησιού, τα λαϊκά νοικοκυριά τα έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τους αμέτρητους φόρους που πληρώνουμε σε Δήμο και κράτος, ενώ την ίδια ώρα ενισχύουν με ζεστό χρήμα, με φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Μη μας κουνάν λοιπόν το δάχτυλο καλώντας μας να ξαναπληρώσουμε!!!Διεκδικούμε κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες ασφαλείς πόλεις με όλες τις αναγκαίες υποδομές και δωρεάν πρόσβαση για όλους καί προσβάσεις για ΑΜΕΑ !!

error: Content is protected !!