ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ  Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμπαρίστανται στον αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία... ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμπαρίστανται στον αγώνα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που ζητούν την απόσυρση του Νομοσχεδίου που φέρνει αύριο Τετάρτη 31/8/2022 η Κυβέρνηση προς ψήφιση στην Βουλή. 

Ενός Νομοσχεδίου απολύτως “κομμένου και ραμμένου” στα μέτρα του επενδυτή της ΟΝΕΧ.

Ενός Νομοσχεδίου που θεσμοθετεί προκλητικά ειδικό εργασιακό καθεστώς, μετατρέποντας το Ναυπηγείο σε ειδική οικονομική ζώνη, που αρνείται να διασφαλίσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, που προβλέπει γενικευμένο καθεστώς εργολαβικής εργασίας και ατομικών συμβάσεων με πετσοκομμένα μεροκάματα. 

Ασφαλιστικά δικαιώματα και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων βρίσκονται στον αέρα, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όπως ζητούν οι εργαζόμενοι. 

Η μέχρι τώρα εμπειρία από τους συναδέλφους  στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος που αγωνίστηκαν και πέτυχαν Συλλογική Σύμβαση, από τους συναδέλφους στην ΛΑΡΚΟ που απορρίπτουν αντίστοιχους εκβιασμούς από την Κυβέρνηση εμποδίζοντας το κλείσιμο του εργοστασίου, τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας που με τον πολύχρονο αγώνα τους ακυρώνουν τις απολύσεις, έχει αποδείξει ότι μόνο ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων οδηγεί σε νέες κατακτήσεις. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Ζητούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου γιατί δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων οι οποίοι διαδηλώνουν την αντίθεση τους με Συγκέντρωση που πραγματοποιούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8  στις 4.00 μ.μ έξω από την Βουλή.   

error: Content is protected !!