Τι ήταν το φαινόμενο ΚΥΧΡΕΑΣ ΣΑΛΑΜΊΝΑΣ: Τι ήταν το φαινόμενο ΚΥΧΡΕΑΣ ΣΑΛΑΜΊΝΑΣ:
Η δημιουργία του συλλόγου ανήκει εξολοκλήρου στο κύριο ΑΝΤΏΝΗ ΤΣΕΒΑ στην συνέχεια τον πλαισίωσαν και πολλοί παλαιοί αθλητές του τότε μεγάλου ΤΕΛΑΜΏΝΑ όπου με... Τι ήταν το φαινόμενο ΚΥΧΡΕΑΣ ΣΑΛΑΜΊΝΑΣ:

Η δημιουργία του συλλόγου ανήκει εξολοκλήρου στο κύριο ΑΝΤΏΝΗ ΤΣΕΒΑ στην συνέχεια τον πλαισίωσαν και πολλοί παλαιοί αθλητές του τότε μεγάλου ΤΕΛΑΜΏΝΑ όπου με την σειρά τους βοήθησαν στην δημιουργία αυτού του φαινομένου!

Έτος ίδρυσης 1982. Έδρα το ανοιχτό γήπεδο στα αγάλματα (ένα γήπεδο που παρεμπιπτόντως από φυσική έδρα του χάντμπολ -μιας και φτιάχτηκε από ανθρώπους του χάντμπολ- με την εγκληματική αμέλεια των δημοτικών αρχών έγινε ένα γήπεδο που φιλοξενεί τον κανένα, μιας και σε αυτές τις διαστάσεις και με πλαστικό χορτάρι δεν παίζει κανένα επίσημο άθλημα, ούτε αυτό του ποδοσφαίρου σάλας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα ασχοληθούμε άλλη φορά!)

Ο Κυχρέας Σαλαμίνας κατέκτησε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων το 1983Από τα σπλάχνα του συλλόγου βγήκαν οι ακόλουθοι διεθνείς αθλητές: Γραμματικός Νίκος: εθνική παίδων, νέων, ανδρών, Ολυμπιονίκης,Αλαΐσκας χαραλαμπος: εθνική παίδων, νέων, ανδρών, Καπετάνιος Σωτήρης: εθνική νέων, Ρασπίτσος Βαγγέλης: εθνική παίδων, νέων, Τσεβάς Γιώργος: εθνική παίδων, Φουρίκης Άκης: εθνική παίδων, Φουρίκης Παναγιώτης: εθνική παίδων, Δριγούτης Γιάννης: εθνική παίδων. Αθλητες που στην συνέχεια έγιναν το μήλο της έριδος για όλους τους μεγάλους συλλόγους της Α1!

Αλλά ο Κυχρέας πρωτοπόρος όπως ήταν δημιούργησε και γυναικεία ομάδα με αθλήτριες όπως η Αθηνά Παπαμιχαήλ, Χριστίνα Λεμπέση, Καπετάνιου Ειρήνη,Ραπατζίκου Γιωργία οι οποίες και αυτές μεταπήδησαν με την σειρά τους σε συλλόγους της Α1 εθνικής! Η φιλοσοφία του συλλόγου ήταν να συνεχίσει την παράδοση του σαλαμινιώτικου χάντμπολ, δηλαδή να παράγει αθλητές από την Σαλαμίνα!!!

Ο σημερινός Κυχρέας λοιπόν δημιουργείται με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία, δηλαδή να καταστήσει σαφές ότι η Σαλαμίνα είναι ένας τόπος που παράγει χαντμπολίστες -χαντπολίστριες και όχι ένας τόπος που εισάγει! Το Σαλαμινιώτικο χάντμπολ έχει την δική του παράδοση, την δική του φιλοσοφία, την δική του σχολή και με βάση αυτή πρέπει να πορευτεί!

Ο σύγχρονος, όπως και ο παλιός ΚΥΧΡΕΑΣ άλλωστε δεν δημιουργείται με στόχο το κέρδος (δίνεται η δυνατότητα σε οποιοδήποτε παιδί έχει διάθεση να ασχοληθεί με τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο και δεν έχει τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται, να συμμετέχει στο σωματείο μας εντελώς δωρεάν και για όσο αυτό χρειαστεί), απευθύνεται σε παιδιά και γονείς που έχουν ψηλά στην καθημερινή πυραμίδα τον αθλητισμό και έχει ως στόχο να δημιουργήσει παιδιά που θα υιοθετήσουν τη φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς επίσης και αθλητές οι οποίοι με σκληρή δουλειά θα απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους.

Ώστε να ετοιμάσει ανθρώπους οι οποίοι θα ξέρουν ότι στη ζωή οι επιτυχίες έρχονται με πολλή και σκληρή δουλειά!!!

Χαράλαμπος Αλαΐσκας

error: Content is protected !!