Μάγεψαν το κοινό Μάριος Φραγκούλης και Deborah Myers στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής Μάγεψαν το κοινό Μάριος Φραγκούλης και Deborah Myers στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής
4/9/2022 Δελτίο Τύπου Μάγεψαν το κοινό Μάριος Φραγκούλης και Deborah Myers στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος... Μάγεψαν το κοινό Μάριος Φραγκούλης και Deborah Myers στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής

4/9/2022

Δελτίο Τύπου

Μάγεψαν το κοινό Μάριος Φραγκούλης και Deborah Myers στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος

Γ. Πατούλης: «Σε κάθε γωνιά της Αττικής πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής. Σας καλούμε στο Αττικό Άλσος να απολαύσετε τις μοναδικές μουσικές παραστάσεις του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής»

Με τους παγκόσμια αγαπημένους καλλιτέχνες, Μάριο Φραγκούλη και Deborah Myers, συνοδευόμενους  από 11 κορυφαίους μουσικούς, συνεχίστηκε χθες το 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χ. Ρώμα και με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών. Οι δύο καλλιτέχνες με τους συνεργάτες τους ταξίδεψαν σε άλλες εποχές το κοινό με διασκευές και τραγούδια από́ το ελληνικό́ και παγκόσμιο ρεπερτόριο.

Ο Μ. Φραγκούλης κατά την έναρξη του προγράμματος ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη για τη διαχρονική στήριξή του στον πολιτισμό και για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στη πραγματοποίηση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων σε όλη τη Αττική.  



Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με ένα σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους δύο καλλιτέχνες και τους μουσικούς τους και επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην πραγματοποίηση μουσικών και θεατρικών παραστάσεων σε όλη την επικράτεια με στόχο οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μοναδικές παραστάσεις και συναυλίες.

«Σε κάθε γωνιά της Αττικής πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής. Στόχος μας είναι τόσο η ουσιαστική στήριξη του καλλιτεχνικού κόσμου όσο και η πολιτιστική ενίσχυση της Αττικής. Οι πολίτες της Αττικής μας μπορούν να απολαύσουν μοναδικές  παραστάσεις και συναυλίες. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν εδώ σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο, το Θέατρο «ΚατίναΠαξινού», προκειμένου να απολαύσουν τις συναυλίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με την επιμέλεια του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χ. Ρώμα και των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής».

Ο Γ. Πατούλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κοινωνική προσφορά του Μάριου Φραγκούλη ευχαριστώντας τον θερμά για την συμβολή του στη διοργάνωση συναυλίας στο Μαρούσι, επί θητείας του ως δημάρχου, για τη συγκέντρωση βοήθειας για τους πυροπαθείς.



Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με βάση το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί προβλέπονται οι παρακάτω συναυλίες:

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Ματθαίο και τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη. Ένα μουσικό συναπάντημα από παραδοσιακό τραγούδι των Ελλήνων του Πόντου και το πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου.

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Βάρα Νταγερέ». Μια μουσική παράσταση με τα ωραιότερα κλασσικά λαϊκά τραγούδια μεγάλων δημιουργών κι αναφορές στην παράδοση και το ρεμπέτικο. Ερμηνεύουν ο Μπάμπης Βελισσάριος, ο Δημήτρης Ρέππας και (φιλική συμμετοχή) η Στέλλα Καρύδα.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου: Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ή εμένα ή την άλλη» με τη Λένα Αλκαίου και τη Σοφία Βόσσου.

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Μαρίνα Σάττι.

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Ταξίδι στο χρόνο» με την Τερέζα και τον Γιώργο Κατσαρό. Μαζί τους το συγκρότημα Latina Loca.

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης-Ωδή στους συνθέτες και στιχουργούς που έντυσαν τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με τους ήχους τους», με την Τίνα Τράκου και τον μαέστρο Νίκο Κρητικό.



Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία – Αφιέρωμα στο σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον «Ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης» που φέτος εορτάζονται τα 100 έτη από τη γέννησή του. Ερμηνεύει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Αφηγήτρια η Άννα Μπιθικώτση.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Εκεί που η πέτρα μαύρισε ανθίσαν μενεξέδες», με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Μάκη Ψαραδέλλη, την Σταυρούλα Εσαμπαλίδη και την Ελένη Καρακάση.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιώργο Περρή.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας, ο Άγγελος Θεοδωράκης και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Γιάννη Βαρδή, τον Γιώργο Λιανό και τη Μαρία Καρλάκη.

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Άκη Δείξιμο και τον Κώστα Δόξα.

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Όταν ο Μίμης μαγεύει …». Ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Μίμη Πλέσσα.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Βιολέτα Ίκαρη, την Ιουλία Καραπατάκη κ.α..

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Ταξίδι στο Χρόνο», μια αναδρομή από τον ελληνικό κινηματογράφο και το ρεμπέτικο μέσα σε αυτόν. Ερμηνεύουν η Μαριαλένα Ροζάκη και ο Άρης Πλασκοβίτης.

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Με πινέλα και Χρώματα μόνο», με τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον ηθοποιό – ερμηνευτή Παναγιώτη Πετράκη. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φωκάς Ευαγγελινός.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την Αρτέμιδα Ματαφιά.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το νεανικό συγκρότημα Andronikos and the Band και στη συνέχεια με τους Peppers Beatles Tribute Band. Μία βραδιά γεμάτη rock αναμνήσεις αλλά και έντεχνο τραγούδι.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη.

Σάββατο, 1η Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Αγάπης Λόγια», με τη σολίστ υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Νιάρχου. Ένα μελωδικό ταξίδι με υπέροχα ακούσματα από την ελληνική οπερέτα και αγαπημένα τραγούδια των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Γιαννίδη. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Folkie – Rockie. Από τη rock στην παράδοση», με το συγκρότημα Karmica και τον Γιώργο Παντερή. Guest ο Γιάννης Ζουγανέλης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!