Συμμετοχή του Δικτύου Νήσων Αττικής στην Ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023–2027 και στην Γενική Συνέλευση των ΟΤΔ LEADER, στο Λουτράκι Αλμωπίας Συμμετοχή του Δικτύου Νήσων Αττικής στην Ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023–2027 και στην Γενική Συνέλευση των ΟΤΔ LEADER, στο Λουτράκι Αλμωπίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συμμετοχή του Δικτύου Νήσων Αττικής στην Ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023–2027 και στην Γενική Συνέλευση των ΟΤΔ LEADER, στο... Συμμετοχή του Δικτύου Νήσων Αττικής στην Ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023–2027 και στην Γενική Συνέλευση των ΟΤΔ LEADER, στο Λουτράκι Αλμωπίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Δικτύου Νήσων Αττικής στην Ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023–2027 και στην Γενική Συνέλευση των ΟΤΔ LEADER, στο Λουτράκι Αλμωπίας

Στελέχη του Δικτύου Νήσων Αττικής παραβρέθηκαν στο Λουτράκι Αλμωπίας, όπου πραγματοποιήθηκαν:

  • στις 08/09/2022 η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου LEADER (ΟΤΔ) και
  • στις 09/09/2022 Ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο (ΣΣ) ΚΑΠ 2023-2027.

Στο πλαίσιο της ΓΣ, όπου μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής διετέλεσε στέλεχος του Δικτύου Νήσων Αττικής, οι 47 εκπρόσωποι ΟΤΔ εξέλεξαν την νέα 7μελή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:



Συντονιστική Επιτροπή Ελληνικού Δικτύου LEADER
ΠρόεδροςΜιχαήλ Σκορδάς – Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.
ΑντιπρόεδροςΚωνσταντίνος Ζήφος – Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α.
Γενικός ΓραμματέαςΧαράλαμπος Μιχαλόπουλος – Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε.
ΜέληΙορδάνης Κιοσέογλου – Αναπτυξιακή Πέλλας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., Αργυρώ Τσιμπρή – Αχαΐα Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., Ευστάθιος Κεφαλίδης – Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., Αναστάσιος Περιμένης – Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε.

Στην Ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο (ΣΣ) ΚΑΠ 2023-2027 χαιρέτησε και ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτριος Παπαγιαννίδης. Επίσης,  συμμετείχαν ο κ. Πέτρος Ζέρζης – Πρόεδρος ΔΣ ΑΝ.ΠΕ, ο κ. Δημήτριος Γιάννου – Πρόεδρος ΕΔΠ ΑΝ.ΠΕ, ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής – Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο κ. Χρήστος Μπάτσης – Δήμαρχος Αλμωπίας και ο κ. Μιχαήλ Σκορδάς – Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου LEADER, που έκανε σχετική εισήγηση για το LEADER της επόμενης μέρας. Στο πλαίσιο της Ημερίδας, πραγματοποιήθηκε «Απολογισμός και Στοχοθεσία των Τοπικών Προγραμμάτων», από τον κ. Δημήτριο Παππά – Προϊστάμενο μονάδας Χρηματοοικονομικών Ροών και ΟΠΣΑΑ, παρουσίαση της Πρόσκλησης που αφορά στην επιλογή των ΟΤΔ LEADER 2023-2027 και τις περιοχές εφαρμογής των τοπικών στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Κοβάνη – Στέλεχος Μονάδας Προγραμματισμού της ΕΥΕ ΠΑΑ, ενώ τέλος παρουσιάστηκε από τον κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου – Προϊστάμενο Μονάδας Τοπικής Ανάπτυξης ΕΥΕ ΠΑΑ η πορεία υλοποίησης του Υπομέτρου 19.3 καθώς και διαχειριστικά θέματα. Στην συνέχεια ακολούθησε διαβούλευση μεταξύ των παρευρισκόμενων.   



Η Πρόσκληση που αφορά στην επιλογή των ΟΤΔ LEADER 2023-2027 και τις περιοχές εφαρμογής των τοπικών στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης, προδημοσιεύτηκε στη διάρκεια της ΔΕΘ και θα οριστικοποιηθεί στην τελευταία συνάντηση – διαβούλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Στυλίδα στις 07-08/10/2022.

Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής το επόμενο διάστημα οργανώνει τις διαδικασίες διαβουλεύσεων με τους Δήμους και τους Εταίρους και τοπικούς φορείς της περιοχής παρέμβασης. Τον Μάρτιο του έτους 2023 αναμένεται η τελική υποβολή του νέου τοπικού προγράμματος από τις ΟΤΔ προς έγκριση.



error: Content is protected !!