Το “φαινόμενο Ντάνινγκ-Κρούγκερ”και η Δημοτική Αρχή. Το “φαινόμενο Ντάνινγκ-Κρούγκερ”και η Δημοτική Αρχή.
Το “φαινόμενο Ντάνινγκ Κρούγκερ”είναι μία γνωστική προκατάληψη, στην οποία τα άτομα περιορισμένων δεξιοτήτων, αποκτούν μια ψευδαίσθηση ανωτερότητας, αξιολογώντας λανθασμένα τις ικανότητες και τις γνώσεις... Το “φαινόμενο Ντάνινγκ-Κρούγκερ”και η Δημοτική Αρχή.

Το “φαινόμενο Ντάνινγκ Κρούγκερ”είναι μία γνωστική προκατάληψη, στην οποία τα άτομα περιορισμένων δεξιοτήτων, αποκτούν μια ψευδαίσθηση ανωτερότητας, αξιολογώντας λανθασμένα τις ικανότητες και τις γνώσεις τους. Εκτιμούν ότι είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι πραγματικά είναι. Ο συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου, ομάδας στην περίπτωση μας, πιστεύει ότι είναι τόσο ανώτερος που προσπαθεί να αντιστρέψει επιχειρήματα, έγγραφα και αποδείξεις.

Σε πολιτικό πάντα επίπεδο (για να μην παρεξηγηθούμε ) αυτό ακριβώς το φαινόμενο, στην πολιτική πάντα έκφραση του, βιώσαμε όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16/9/2022

Σχεδόν 5,5 ώρες χρειάστηκε η Δημοτική Αρχή, προσπαθώντας να κάνει το άσπρο-μαύρο. Άνθρωποι που έχουν την νοητική ικανότητα να καταλάβουν κάτι, που έχουν εκτεθεί στις πληροφορίες και τα επιχειρήματα που θα τους επέτρεπαν να καταλάβουν κάτι, αλλά που και πάλι αρνούνται πεισματικά να το αποδεχτούν ως αλήθεια.

Πραγματικά, είναι εκπληκτικό το πώς κάποιος μπορεί να κατέχει τη γνώση και να την αρνείται.

Υπάρχει και όνομα γι’ αυτό. Απόγνωση λέγεται.

Κρύβονται πίσω από την μάζα τους φωνάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κάναμε τόσοι πολλοί λάθος.

Ποιο είναι όμως το επιχειρησιακό κριτήριο για την ανοησία και στην περίπτωσή μας για την πολιτική ανοησία της Δημοτικής Αρχής;

Η επίμονη επανάληψη της αστοχίας και του λάθους και της υποτίμησης της νοημοσύνης των άλλων ανθρώπων.

Με άλλα λόγια, εάν επιχειρείς συστηματικά κάτι με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αποτυγχάνεις συνέχεια κι εσύ επιμένεις με τον ίδιο τρόπο, προσδοκώντας στην επιτυχία, αυτό λέγεται ανοησία (πολιτική στην περίπτωσή μας) και μάλιστα στο έπακρον, η οποία βέβαια κατοικεί μέσα σε κάθε άνθρωπο… και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μεγαλουργήσει”.

Η “Τσούχτρα”

error: Content is protected !!