Αποκαλυπτική του πολιτικού αμοραλισμού του δημάρχου η προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Αποκαλυπτική του πολιτικού αμοραλισμού του δημάρχου η προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ
Ισιδώρα ΝάννουΔημ. Σύμβουλοςτ. Δήμαρχος Σαλαμίνας Προχθες 16/9/2022, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, γνωστό και ως καφενείο (γιατί έτσι το κατάντησαν... Αποκαλυπτική του πολιτικού αμοραλισμού του δημάρχου η προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ

Ισιδώρα Νάννου
Δημ. Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Προχθες 16/9/2022, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, γνωστό και ως καφενείο (γιατί έτσι το κατάντησαν οι σύγχρονοι φωστήρες), για να καταγγείλει την αξιότιμη Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη για την (δήθεν) ψευδή δήλωσή της ότι χάθηκε μισό εκατομμύριο για την ενεργειακή αναβάθμιση των Λυκείων της Σαλαμίνας λόγω της ολιγωρίας που επέδειξε η Δημοτική Αρχή.

Αν νόμιζε ο δήμαρχος ότι θίγεται, μπορούσε κάλλιστα να απαντήσει κατά τον ίδιο τρόπο ή με ένα Δελτίο Τύπου, κι όχι να συγκαλεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για να καθυβρίσει δημόσια ένα ανώτατο θεσμικό όργανο και μάλιστα εν απουσία αυτού του οργάνου, αφού ο ίδιος ο Δήμαρχος επέλεξε ημέρα συνεδρίασης που να μην μπορεί η κα Μπόγρη να παρευρεθεί στο ΔΣ λόγω των γνωστών ανειλημμένων υποχρεώσεων της.

Όπως διαπιστώθηκε, κανείς από το Δήμο δεν την πήρε τηλέφωνο να την ενημερώσει και να την ρωτήσει αν μπορεί να παρευρεθεί, και αφού βεβαιώθηκαν ότι η κα Μπόγρη θα είναι εκτός Σαλαμίνας την 16η του μηνός, τρέξανε να κάνουν έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ την ημέρα αυτή, ούτε μία πριν ούτε μία μετά και το μόνο που έκαναν, όπως είπε ο Πρόεδρος, ήταν να της στείλει, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση, με email αντίγραφο της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ των Δημ. Συμβούλων για έκτακτη συνεδρίαση. Αυτό, δήμαρχε και Πρόεδρε, δεν είναι πολιτικός πολιτισμός αλλά πολιτικός αμοραλισμός, είναι ανανδρία . Το να επιλέγεις την ημέρα που θα είναι εκτός Σαλαμίνας για να παίξεις μόνος σου μπάλα είναι ανέντιμο, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ανώτατο θεσμικό όργανο όπως είναι η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη.

Κι εσύ πρόεδρε, κάποτε πρέπει να μάθεις ότι ένα θέμα κρίνεται ως κατεπείγον μόνο όταν με την αναβολή της συζήτησής του διακυβεύονται τα συμφέροντα του Δήμου. Στην προκειμένη περίπτωση, ποιος ήταν ο κίνδυνος που μπορούσε να επέλθει με την μη αναβολή του; Φυσικά κανένας, άρα γιατί το βαπτίσατε κατεπείγον; Και είναι το θέμα αυτό πιο σοβαρό από το θέμα των παράνομων και ληστρικών ειδοποιητηρίων που έστειλε ο Δήμαρχος σε χιλιάδες συμπολίτες μας για την προπληρωμή του 10% της εισφοράς σε χρήμα και για το οποίο σας ζήτησα να συζητηθεί εκτάκτως και δεν το κάνατε ;

Κε Γαλέο, δεν σου περιποιεί τιμή να άγεσαι και να φέρεσαι ως πολιτικό υποχείριο του δημάρχου, παραδειγματίσου από τον προκάτοχό σου, άσκησε τα καθήκοντά σου αμερόληπτα με γνώμονα το γενικό συμφέρον των δημοτών, κι όχι την όποια ιδιοτέλεια του δημάρχου. Μην αδικείς τον εαυτό σου. Σήμερα είσαστε φίλοι και συνεργάτες, αύριο δεν θα σε ξέρει. Προστάτεψε τουλάχιστον την δική σου υστεροφημία.

Το να χρησιμοποιείται όμως το ΔΣ και ως μέσο επικοινωνίας πολιτικής προπαγάνδας και λογοκρισίας κάθε αντίθετης, προς την δημοτική αρχή, κριτικής άποψης που δημοσιεύεται από οποιονδήποτε, αυτό ξεπερνά κάθε φαντασία και δεν έχει συμβεί ποτέ. Αυτός είναι ο ορισμός του φασισμού, προς τον οποίο η ροπή είναι εμφανής.

Για να δούμε τώρα, αν είναι αληθή τα όσα φέρεται να είπε η κα Μπόγρη και για τα οποία καθυβρίστηκε από τον αναιδή δήμαρχο , όπως εξάλλου συνηθίζει να κάνει σε όποιον του ασκεί κριτική.

Στην συνεδρίαση του ΔΣ και μετά το παραληρηματικό «κατηγορώ» του δημάρχου, προκειμένου να διακριβωθεί η αλήθεια των λεγομένων του, κυριάρχησαν 3 κρίσιμα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο.

Στο πρώτο ερώτημα , αν έχουν χαθεί τα λεφτά , ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν ξέρει, δεν είναι σίγουρος, μπορεί ΝΑΙ μπορεί και ΟΧΙ., δηλαδή με άλλα λόγια «Πάρ΄ τ’ αυγό και κούρευτο». Δεν θέλω να του προσάψω χαρακτηρισμό, δώστε τον εσείς που με διαβάζετε ή τον ακούσατε στο ηχητικό ντοκουμέντο. Αλλά, βρε άνθρωπέ μου , πας καλά; Προκάλεσες έκτακτη σύγκληση ΔΣ και μας μάζεψες εκεί για να μας πεις ότι δεν ξέρεις αν χάθηκαν τα λεφτά ; Ημαρτον! Και τότε γιατί κύριε μέμφεσαι την Αντιπεριφερειάρχη ;

Στο δεύτερο ερώτημα, αν από την ημέρα που υποβλήθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Προγράμματος αίτηση από το Δήμο μέχρι σήμερα , έχει υπάρξει κάποια αλληλογραφία ή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Δήμου και ΕΥΔ κι αν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να το επιβεβαιώνει, η απάντησή του δημάρχου ήταν βέβαια, ναι, πως, αλίμονο, οι υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους και άρες μάρες, κουκουνάρες , χωρίς να προσκομίσει ούτε ένα έγγραφο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι από την ημέρα που υπέβαλαν την αίτηση δηλ. από τις 9/11/2020 μέχρι προχθές 16/9/2022 άκρα του τάφου σιωπή, κανένα email δεν έχει σταλεί από το Δήμο ούτε καν τηλέφωνο έχει γίνει προς την ΕΥΔ μολονότι η Ειδική αυτή Υπηρεσία ζητούσε ενημέρωση από το Δήμο αποστέλλοντας 2 email , το ένα αρχές του Γενάρη 2021 και το άλλο στα τέλη του Δεκέμβρη του ίδιου έτους, τα οποία κι αυτά έμειναν αναπάντητα από το Δήμο. Αλήθεια, πού να το πει κανείς αυτό και να τον πιστέψουν;

Δύο (2) ολόκληρα χρόνια χωρίς καμία επαφή με την Ειδική Υπηρεσία, ούτε ένα email, ούτε ένα τηλέφωνο, ούτε ένα γράμμα, αν είναι δυνατόν !!!! Και να μην απαντάνε ούτε και στα email που έστειλε η ΕΥΔ;Γιατί κε Δήμαρχε; Η εκπαιδευτική κοινότητα για την οποία κόπτεσθε απαιτεί απάντηση.Γιατί τόση εγκληματική αδιαφορία για τη μαθητιώσα νεολαία;Τι σου έφταιξαν τα παιδιά;

Στο τρίτο ερώτημα προς τον δήμαρχο, γιατί η αγωγή του Δήμου έγινε μόλις στις 20/01/2022 κι όχι μέσα στο 2020 αφού γνώριζαν από την αρχή ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν το πλέον βασικό προαπαιτούμενο; Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι έπρεπε να φτιαχτεί το τοπογραφικό πρώτα το οποίο θέλει αρκετό χρόνο.

Κε Δήμαρχε μας έχεις φλομώσει στα ψέματα.Το τοπογραφικό που συνοδεύει την αγωγή φέρει ημερομηνία 22-08-2020 που σημαίνει ότι η αγωγή θα μπορούσε να είχε κατατεθεί από τότε. Γιατί λοιπόν αποκρύβεις την αλήθεια; Ενάμιση χρόνο για να συντάξετε μια απλή αγωγή 3 σελίδων, δεν αντέχει στη λογική.

Μήπως τελικά δεν πρέπει να μιλάμε για ολιγωρία αλλά για κωλυσιεργία; Κι αν είναι το δεύτερο πού απέβλεπε αυτή;

Ειλικρινά, κάνατε ό,τι μπορούσατε για να χαθεί η χρηματοδότηση για την Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων. Μία αναδρομή στο πρόσφατο σκάνδαλο της Ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού, ίσως μας βοηθήσει να κατανοήσουμε γιατί έγινε όλο αυτό και ο νοών νοείτω.

Δυστυχώς, η εγκληματική αδιαφορία που επέδειξε ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ, είχε σαν αποτέλεσμα να εκπνεύσει ο χρόνος και μην προλάβει να χρηματοδοτηθεί το έργο αφού το Πρόγραμμα έχε ήδη λήξει (αναγράφεται στο επίσημο site του ΕΣΠΑ ) με συνέπεια το μισό εκατομμύριο ευρώ ( κι όχι 360.000 που ισχυρίζεται ο Δήμαρχος) να χαθεί.

Με τα όσα προλέχθηκαν, προκύπτει αβίαστα ότι η δήλωση που φέρεται ότι έκανε η Αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη είναι απολύτως σωστή, η δε προσπάθεια του φοβικού και ανασφαλούς δημάρχου να λασπώσει αναίτια και με ανέντιμο τρόπο την εικόνα της, του γύρισε μπούμερανγκ και επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός.

Σαλαμίνα 18/9/22

error: Content is protected !!