Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
4/10/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε την κοινή... Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

4/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε την κοινή ευθύνη για την υπεράσπιση και προστασία τους, καθώς και να εκφράσουμε τη δεδομένη πεποίθηση ότι αποτελούν ισότιμους συγκατοίκους στον πλανήτη μας.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με την κλιματική κρίση και τις καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον να προδιαγράφουν δυσοίωνη ακόμη και την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, αναδεικνύεται περισσότερο η ανάγκη της αφύπνισης και της ευαισθητοποίησης όλων για την προάσπιση των ζωικών ειδών, ως αναγκαία συνθήκη και για την δική μας ύπαρξη.

Περιφέρειες, Δήμοι, Κεντρική Διοίκηση, κάθε οργάνωση και ομάδα που υπερασπίζεται τα ζώα, χρειάζεται να συνεργαστούμε δημιουργικά για να εξασφαλίσουμε το σεβασμό προς τα ζώα. 

Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Αττικής, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών, συνεργαζόμαστε με τις φιλοζωικές οργανώσεις, συμβάλλοντας ενεργά σε ζητήματα που αφορούν τόσο στα αδέσποτα, όσο και συνολικά στα ζώα.

Συμβάλλουμε ενεργά σε ζητήματα που αφορούν συνολικά στα ζώα συντροφιάς. Μεταξύ άλλων, να υπενθυμίσω ότι κατά την περίοδο της πανδημίας, η Περιφέρεια εξασφάλισε σημαντικές ποσότητες τροφής για τα αδέσποτα, ενώ χρηματοδότησε την προμήθεια  ασθενοφόρου και γεννήτριας για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ). Ταυτόχρονα  συνεργαζόμαστε με τις φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που παρουσιάζονται. Καλώ όλους τους φορείς να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο επικοινωνίας και δράσης σε κάθε γωνιά της Αττικής προκειμένου να αναπτυχθεί μια ασπίδα προστασίας των ζώων. Τα ζώα έχουν ανάγκη από την προστασία μας και δεν αποτελούν ένα ανθρώπινο αξεσουάρ. Δεν έχουν φωνή και είναι δείγμα παιδείας και πολιτισμού να σεβόμαστε τη ζωή τους, να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε».

Γραφείο Τύπου

error: Content is protected !!