«Σταθερά αυξανόμενοι οι ρυθμοί ανακύκλωσης στα νησιά μας με τη σφραγίδα της Περιφέρειας Αττικής – Ανακυκλώθηκαν πάνω από 10 τόνοι υλικού σε Δήμους της ΠΕ Νήσων!» «Σταθερά αυξανόμενοι οι ρυθμοί ανακύκλωσης στα νησιά μας με τη σφραγίδα της Περιφέρειας Αττικής – Ανακυκλώθηκαν πάνω από 10 τόνοι υλικού σε Δήμους της ΠΕ Νήσων!»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ  07/10/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Σταθερά αυξανόμενοι οι ρυθμοί ανακύκλωσης στα νησιά μας με τη σφραγίδα της Περιφέρειας Αττικής – Ανακυκλώθηκαν... «Σταθερά αυξανόμενοι οι ρυθμοί ανακύκλωσης στα νησιά μας με τη σφραγίδα της Περιφέρειας Αττικής – Ανακυκλώθηκαν πάνω από 10 τόνοι υλικού σε Δήμους της ΠΕ Νήσων!»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

 07/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σταθερά αυξανόμενοι οι ρυθμοί ανακύκλωσης στα νησιά μας με τη σφραγίδα της Περιφέρειας Αττικής – Ανακυκλώθηκαν πάνω από 10 τόνοι υλικού σε Δήμους της ΠΕ Νήσων!»

Σε προοδευτικά επίπεδα, σύμφωνα με  τα δημογραφικά δεδομένα της περιφερειακής ενότητας, κυμάνθηκαν για τον μήνα Σεπτέμβριο  τα ποσοστά ανακύκλωσης του Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «The Green City» στους Δήμους της ΠΕ Νήσων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων που συγκεντρώθηκαν ανά υλικό διαμορφώνονται ως εξής:

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ             217,24 ΚΙΛΑ
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ             285,91 ΚΙΛΑ
ΧΑΡΤΙ          4.200,28 ΚΙΛΑ
ΓΥΑΛΙ          1.072,20 ΚΙΛΑ
ΕΛΑΙΑ             125,00 ΚΙΛΑ
ΡΟΥΧΑ          1.433,44 ΚΙΛΑ
PET             883,10 ΚΙΛΑ
ΣΚΛΗΡΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ             751,13 ΚΙΛΑ
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ                0,00 ΚΙΛΑ
ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ         1.069,98 ΚΙΛΑ

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης THE GREEN CITY της Περιφέρειας  Αττικής  ανθίζει συνεχώς και που συνεχίζει να βρίσκει τους Δήμους  της ΠΕ Νήσων και τους πολίτες  ιδιαίτερα ενεργούς. Το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να συμβάλουμε ώστε η Αττική να αποτελέσει Πράσινη Περιφέρεια, βλέπουμε να αποκτά σάρκα και οστά μέσα από την αφοσίωση και την αγάπη των πολιτών για την ανακύκλωση.  Τα αποτελέσματα του ΕΔΣΝΑ αναφορικά με το πρόγραμμα για τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα οποία η ΠΕ Νήσων συγκέντρωσε περισσότερους από 10 τόνους ανακυκλώσιμου υλικού, αποτελούν τρανή απόδειξη ότι τα νησιά μας αποτελούν σημαντικό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης.

Φυσικά τα εύσημα ανήκουν στους πολίτες  και είναι τιμή μας  που μέσα από αυτή τη δράση  γινόμαστε κρίκοι της αλυσίδας που προωθεί την αγάπη για το περιβάλλον και την οικολογία. Κερδίζουμε έτσι το μεγάλο στοίχημα ώστε να αφήσουμε στην νέα γενιά ένα περιβάλλον καλύτερο από αυτό πού παραλάβαμε.»

 Συνεχίζουμε τις οργανωμένες δράσεις ανακύκλωσης ώστε το γαλανό χρώμα των ακτών των νησιών μας να συνδυάζεται με το πράσινο χρώμα της βιωσιμότητας!

error: Content is protected !!