Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Αττικής για συμμετοχή των επιχειρήσεων της Αττικής στην Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών  PROWEIN 2023» Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Αττικής για συμμετοχή των επιχειρήσεων της Αττικής στην Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών  PROWEIN 2023»
10/10/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Αττικής για συμμετοχή των επιχειρήσεων της Αττικής στην Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών  PROWEIN 2023»... Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Αττικής για συμμετοχή των επιχειρήσεων της Αττικής στην Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών  PROWEIN 2023»

10/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Αττικής για συμμετοχή των επιχειρήσεων της Αττικής στην Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών  PROWEIN 2023»

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής έως τις 16 Οκτωβρίου 2022

Γ. Πατούλης: «Με την παρουσία μας στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, διευρύνουμε την αναγνωρισιμότητα των ποιοτικών Αττικών προϊόντων και τονώνουμε την εξαγωγική δραστηριότητα»



Σε μια από τις κορυφαίες διεθνείς Εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά, την «PROWEIN 2023», που θα πραγματοποιηθεί από 19 – 21 Μαρτίου 2023 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, θα δώσει δυναμικά και φέτος το παρόν η Περιφέρεια Αττικής, παρουσιάζοντας τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής καλεί τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι και την 16η Οκτωβρίου 2022, ενώ παράλληλα, θα επιδοτήσει το κόστος της συμμετοχής επιχειρήσεων-εκθετών κατά 80% για την ενοικίαση χώρου εντός ομαδικού περιπτέρου.

Προϋπόθεση για να υποβάλλει αίτηση κάποια επιχείρηση της Αττικής είναι οι εγκαταστάσεις του ιδιόκτητου οινοποιείου της να βρίσκονται εντός της Περιφέρειας Αττικής. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Διεθνής Έκθεση Οίνων-Ποτών ProWein είναι μια από τις κορυφαίες εκθέσεις για τον οίνο και τα αλκοολούχα ποτά παγκοσμίως, ενώ  για τους Έλληνες οινοποιούς έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία απορροφά, αναλόγως της χρονιάς, από το 39%  έως και 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, τόνισε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή η συνεχής προσπάθεια προώθησης των ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις και τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, ενώ αναφερόμενος στην συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην «PROWEIN 2023», επισήμανε ότι: «πρόκειται για ακόμη μία σπουδαία συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη και την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας οινικών προϊόντων, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αναγνωρισιμότητα των αττικών οίνων στο διεθνές περιβάλλον και ταυτόχρονα ενδυναμώνοντας τις ελληνικές εξαγωγές».

Για τις όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τα έντυπα αιτήσεων δείτε στο link: https://bit.ly/3SKqhle

Γραφείο Τύπου

error: Content is protected !!