Το Πρόγραμμα «Προσφέρω» ταξιδεύει στην Αττική και τη Σαλαμίνα Το Πρόγραμμα «Προσφέρω» ταξιδεύει στην Αττική και τη Σαλαμίνα
Δελτίο Τύπου Το Πρόγραμμα «Προσφέρω» ταξιδεύει στην Αττική και φροντίζει για καθαρότερες θάλασσες και ακτές με την στήριξη της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος.... Το Πρόγραμμα «Προσφέρω» ταξιδεύει στην Αττική και τη Σαλαμίνα

Δελτίο Τύπου

Το Πρόγραμμα «Προσφέρω» ταξιδεύει στην Αττική και φροντίζει για καθαρότερες θάλασσες και ακτές με την στήριξη της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω μιας κοινής προσπάθειας της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του 2022 η iSea επισκέφτηκε την Αττική, υλοποιώντας 10 επιπλέον δράσεις παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών σε παραλίες και λιμάνια της Αθήνας και της Σαλαμίνας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος το οποίο υλοποιείται από το 2018 έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα συνολικά 210 δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών ενώ έχουν συλλεχθεί και απομακρυνθεί περισσότεροι από 77 τόνοι απορριμμάτων απο παραλίες και θάλασσες όλης της Ελλάδας. Στην προσπάθεια αυτή έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.500 εθελοντές, ανάμεσά τους μαθητές, δύτες καθώς και πλήθος συλλόγων, οι οποίοι ενημερώνονται για το πρόβλημα των υδάτινων απορριμμάτων στην χώρα μας καθώς και τις ορθές πρακτικές πρόληψης και μείωσης των απορριμμάτων στην καθημερινότητα τους.



Την έναρξη των πρόσφατων δράσεων καθαρισμών σηματοδότησαν και 2 ενημερωτικές εκδηλώσεις και μια προβολή ταινίας με θέμα την θαλάσσια προστασία και τους τρόπους πρόληψης και μείωσης της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα οι δράσεις που έλαβαν χώρα σε όλη την Αττική ήταν:
• 2 υποβρύχιοι και 3 παράκτιοι στην Αθήνα
• 2 υποβρύχιοι και 3 παράκτιοι στην Σαλαμίνα

Σύμφωνα με τις καταγραφές που πραγματοποιήθηκαν ακολουθώντας το πρωτόκολλο της Οδηγίας Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική κατά τις δράσεις των παράκτιων καθαρισμών σε Αθήνα και Σαλαμίνα απομακρύνθηκαν σχεδόν 900 κιλά απορριμμάτων το 81% των οποίων ήταν πλαστικά, ενώ ανάμεσα στα πιο κοινά απορρίμματα που βρέθηκαν σε όλες σχεδόν τις παραλίες ήταν οι γόπες και τα μικρά κομμάτια πλαστικού. Κατά τους υποβρύχιους καθαρισμούς συλλέχθηκαν περισσότερα από 700 κιλά υδάτινων απορριμμάτων, όπου και πάλι κυριάρχησε το πλαστικό με ποσοστό 73% και τα μεταλλικά αντικείμενα με ποσοστό 13%. Τα 2 πιο κοινά απορρίμματα που αφαιρέθηκαν από το βυθό ήταν τα πλαστικά μπουκάλια και τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών.



Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις τους Δήμους: Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιά και Σαλαμίνας το Λιμεναρχείο Πειραιά, τη Δημοτική Ενότητα Σεληνίων, τη Δημοτική Ενότητα Αιαντείου. Επίσης, το Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας, την Οικολογική Συνεργασία Παλαιού Φαλήρου, το καταδυτικό Τζανουδάκη, τον αλιευτικό σύλλογο Άγιος Νεκτάριος, το Λύκειο Αμπελακίων, το Γυμνάσιο Αιαντείου, το Σύλλογο Γονέων φίλων Α.με.Α Σαλαμίνας, το Ναυταθλητικό όμιλο Σεληνίων, το Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου Σαλαμίνας, το εθελοντικό σώμα Σαλαμίνας αντιμετώπισης Καταστροφών, το Salamina Diving Center και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια μας να διατηρήσουμε καθαρότερες τις θάλασσες και τις ακτές του τόπου μας.

error: Content is protected !!