ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΓΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΓΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Σε μία κατάμεστη αίθουσα  είχα την ευκαιρία να μιλήσω  την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, για τις εξελίξεις του Δασικού προβλήματος. Είχα την ευκαιρία να αναφερθώ... ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΓΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα  είχα την ευκαιρία να μιλήσω  την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, για τις εξελίξεις του Δασικού προβλήματος.

Είχα την ευκαιρία να αναφερθώ διαχρονικά στο δασικό πρόβλημα που απασχολεί το νησί μας, στις προσπάθειες όλων των κομμάτων για επίλυση του προβλήματος από το 1993  μέχρι σήμερα και φυσικά στον τελευταίο  Νόμο 4685/20 που δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να “τακτοποιήσουν” για 30 χρόνια την ιδιοκτησία τους που βρίσκεται εντός φερομένων δασικών εκτάσεων.

Ανέφερα στην ομιλία μου για μια φορά ακόμη , ότι η τελεσίδική λύση του προβλήματος είναι η αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Επειδή όμως στην παρούσα φάση αυτό δεν μπορεί να γίνει,  θεωρούμε ότι η υπαγωγή στον Νόμο 3685/20 άρθρο 55  είναι μία λύση ανακούφισης και δίνει  το δικαίωμα στους πολίτες να «τακτοποιήσουν» την ιδιοκτησία τους για 30 χρόνια, να εξαιρεθούν της κατεδάφισης και να σταματήσουν όλες οι ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Με επιστολές μου τις οποίες έστειλα στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά  και στον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ Αραβώση,  την 11/7/2022 αλλά  και την 20/10/22,  είχαν την ευκαιρία να εκθέσω τους προβληματισμούς μου,  τόσο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σαλαμίνα μετά τις αντιρρήσεις των δασικών χαρτών οι  οποίες είναι σε μικρό ποσοστό,  όσο και επί του τελικού Νομοσχεδίου το οποίο  έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό  και προκειμένου να επισκεφθούμε σύντομα τον  Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά  για να ενημερωθούν οι πολίτες , θέλω να ευχαριστήσω τον Βουλευτή  Β Πειραιά κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο ο οποίος υποσχέθηκε ότι σύντομα θα κανονίσει συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Αμυρά 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Βουλευτή   κ. Γιάννη Τραγάκη ο οποίος μου έδωσε την  ευκαιρία να μιλήσω τηλεφωνικώς με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αραβώση  και να το θέσω και τηλεφωνικά  τα ερωτηματικά μας τα οποία  θεώρησε εύλογα.

Οι Βουλευτές  κ.κ. Νίνα Κασιμάτη και Τρύφωνα Αλεξιάδη  μας  ενημέρωσαν για την απουσία τους,  λόγω σύγκλισης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τονίζοντας ότι βρίσκονται δίπλα μας σε αυτό το μεγάλο θέμα.

Στην συγκέντρωσή μας παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, η τ. Βουλευτής κα Εύη Καρακώστα, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάκης Χατζηπέρος, ο Αντιδήμαρχος Αμπελακίων κ. Στέλιος Γκίνης , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταυρούλα Γεροντιώτου και Γιάννης Σκιαθίτης,  η Κοινοτική Σύμβουλος  Αμπελακίων Ιωάννα Κανάκη, ο τ. Περιφερειακός Σύμβουλος Τάκης Βουδούρης,  ο Επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού  Σώματος κ. Χρήστος Δελιμιχάλης, η  Ομοσπονδία Εξ. Συλλόγων με τους  Χρήστο Μαστρογιάννη,  Γιάννη Μοράκη , Δημήτρη Γιαννούλη. , καθώς επίσης εκπρόσωποι  Εξ. Σύλλογων Αγίου Γεωργίου, Αγίου Παντελεήμονα Αστέρια Βασιλικών, Κοίμησης της Θεοτόκου, Νεφέλη, Ακτή Τελαμώνος Ξένου, Λιμνιώνα  και Τεύκρου.

Να ευχαριστήσω  για την παρουσία τους το salamis T.V που μετέδωσε διαδικτυακά  την συγκέντρωση.

την Φωνή Σαλαμίνας και τον Νίκο Γιαννόπουλο

To KΡΗΤΗ F.M 87,5  και το Salamis radio και τον Γρηγόρη Καπετανάκη

Ευχαριστώ επίσης την κα  Υβόνη Αραβανή Δημοτικό Σύμβουλο και την κα Βαρβάρα Στεργίου για την βοήθεια τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Για καλύτερη ενημέρωσή σας μπορείτε όλη την ομιλία μου να ακούσετε στον πιο κάτω σύνδεσμο f.b  https://youtu.be/TSXxHsqO2YY

καθώς επίσης μπορείτε να  διαβάσετε  την ομιλία μου στο blog: enotitakaidrasiblogspot.gr

Μάνος Δερτούζος

error: Content is protected !!