Τελετή Βράβευσης παγκοσμίως διακριθέντων μαθητών-αθλητών για το 2022 στη Σαλαμίνα από την Περιφέρεια Αττικής Τελετή Βράβευσης παγκοσμίως διακριθέντων μαθητών-αθλητών για το 2022 στη Σαλαμίνα από την Περιφέρεια Αττικής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ  25/10/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Τελετή Βράβευσης παγκοσμίως διακριθέντων μαθητών-αθλητών για το 2022 στη Σαλαμίνα από την Περιφέρεια Αττικής»... Τελετή Βράβευσης παγκοσμίως διακριθέντων μαθητών-αθλητών για το 2022 στη Σαλαμίνα από την Περιφέρεια Αττικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

 25/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τελετή Βράβευσης παγκοσμίως διακριθέντων μαθητών-αθλητών για το 2022 στη Σαλαμίνα από την Περιφέρεια Αττικής»

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε στη Σαλαμίνα η Τελετή Βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν σε παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις για το έτος 2022 με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής.

Η βράβευση των αθλητών έγινε από τους Ολυμπιονίκες, κ.Δημήτρη Μούγιο, κα.Σταυρούλα Αντωνάκου και κα.Όλγα Βασδέκη  παρουσία των συμμαθητών και φίλων τους και εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Η Περιφέρεια Αττικής βράβευσε τον Δημήτρη Παπάζογλου, μαθητή του 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας και χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή στο άθλημα της κωπηλασίας, και την Μαρία Μπερή, μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Σαλαμίνας και χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άθλημα της όρθιας κωπηλατοσανίδας.

Στο πλαίσιο της βράβευσής, απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος και σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σαλαμίνας και του 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας που κατέκτησαν υψηλές θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα, όπως αυτές προέκυψαν από τις καταστάσεις που προσκόμισαν τα σχολεία τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης ενώ ήταν παρόντες και απεύθυναν χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια  στο άθλημα της Υδατοσφαίρισης, κα. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσης Αναστασόπουλος, ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άθλημα της Κωπηλασίας, κ. Δημήτρης Μούγιος,  η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο άθλημα του Τριπλούν, κα. Όλγα Βασδέκη και η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, κα.Μαρία Κανάκη.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης η Συνεργάτιδα σε θέματα Αθλητισμού του Περιφερειάρχη Αττικής και αθλήτρια, κα. Χριστίνα Γαλανοπούλου, ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας, κ. Λευτέρης Σορώτος, η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας, κα. Θεοδώρα Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Σαλαμίνας, κ. Ισίδωρος Τσούτσουρας, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων του νησιού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων στο χαιρετισμό της τόνισε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής με την βράβευση αυτή επιδιώκει δυο βασικά πράγματα .Πρώτα ως πολιτεία να αποδώσει ελάχιστο φόρο τιμής του άθλου των παγκόσμιων πρωταθλητών μας, του Δημήτρη Παπάζογλου και της Μαρίας Μπερή .Δεύτερον να δηλώσουμε ότι πιστεύουμε στον σκοπό και στο χάρισμα αυτών των παιδιών αλλά και όλων των αθλητών μας. Θέλουμε να σας ζητήσουμε να προσπαθήσετε να μας δώσετε και άλλες νίκες που θα μας κάνουν υπερήφανους ως Έλληνες. Θέλουμε να σας δείξουμε στα παιδιά της Αττικής και να τους πούμε ότι μπορούν και αυτά να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας, ότι μπορούν όλα τα παιδιά να κάνουν όνειρα, να αγωνίζονται και να έχουν σκοπό!



Χρειαζόμαστε ως Έλληνες εθνικές επιτυχίες ώστε να ξεφύγουμε από τον σημερινό μαρασμό .Χρειαζόμαστε γονείς σαν τους δικούς σας που στηρίζουν και είμαι σίγουρη ότι θα στηρίζουν το όνειρο σας με κάθε τίμημα .

 Συνεχίστε να αγωνίζεστε για τον εαυτό σας, την οικογένεια, τους προπονητές σας, τους συλλόγους σας, για το νησί σας, για την χώρα σας! Να είστε σίγουροι ότι μπορεί να μην γκρεμίσουμε τείχη για να περάσετε αλλά θα είναι πάντα η καρδιά μας ανοιχτή για εσάς!»



error: Content is protected !!