Εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΛ.ΑΣ στα σχολεία για “μπούλινγκ”, διαδίκτυο, ενδοοικογενειακή βία και κυκλοφοριακή αγωγή Εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΛ.ΑΣ στα σχολεία για “μπούλινγκ”, διαδίκτυο, ενδοοικογενειακή βία και κυκλοφοριακή αγωγή
Περισσότεροι από 155.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν διαλέξεις από εξειδικευμένο προσωπικό και διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία, που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία το σχολικό... Εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΛ.ΑΣ στα σχολεία για “μπούλινγκ”, διαδίκτυο, ενδοοικογενειακή βία και κυκλοφοριακή αγωγή

Περισσότεροι από 155.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν διαλέξεις από εξειδικευμένο προσωπικό και διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία, που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία το σχολικό έτος 2021-2022, στο πλαίσιο συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας, για θέματα ασφάλειας και ιδιαίτερα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, της ενδοοικογενειακής βίας και για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τη διάσταση, καθώς και τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών στη χώρα μας.



Πιο αναλυτικά, για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, με απώτερο στόχο την «ψηφιακή θωράκιση» παιδιών και εφήβων ώστε να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Μάλιστα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, δημιουργήθηκε και οπτικοακουστικό υλικό με καλλιτέχνες και αθλητές, οι οποίοι διηγήθηκαν στα παιδιά προσωπικές τους εμπειρίες για τη χρήση του διαδικτύου και παρείχαν χρήσιμες συμβουλές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στα θέματα αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοοικογενειακής βίας, αναδεικνύοντας πρακτικές ειρηνικής επίλυσης διαφορών, αποδοχής της διαφορετικότητας, καλλιέργειας σεβασμού, αλληλεγγύης και ισότητας. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη γνωστοποίησης τέτοιων συμπεριφορών στις αστυνομικές αρχές ή σε πρόσωπα εμπιστοσύνης, ώστε αυτές να προλαμβάνονται και να αποτρέπονται έγκαιρα.



Τέλος, στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής οι εκπαιδευτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους δια ζώσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους από 50.000 μαθητές να ενημερωθούν σε θέματα οδικής ασφάλειας, ώστε να αποκτήσουν από μικρή ηλικία σωστή κυκλοφοριακή κουλτούρα.

Από το υπουργείο τονίζεται ότι, το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!