ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΧΩΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ; ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΧΩΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ;
Και τρίτη κοινοπραξία στη γραμμή Παλούκια-Πέραμα Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Φ», από τις αρχές του Νοεμβρίου οι επιβάτες της πορθμειακής γραμμής για Πέραμα... ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΧΩΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ;

Και τρίτη κοινοπραξία στη γραμμή Παλούκια-Πέραμα

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Φ», από τις αρχές του Νοεμβρίου οι επιβάτες της πορθμειακής γραμμής για Πέραμα θα δουν και τρίτη κοινοπραξία επιβαταγωγών/οχηματαγωγών να δραστηριοποιείται στην γραμμή. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα μιας σοβούσας εσωτερικής κρίσης σε μία εκ των δύο κοινοπραξιών εξ αιτίας των απαιτήσεων μεγαλοπλοιοκτήτη. Αν και λεπτομέρειες για αυτό δεν είναι ανακοινώσιμες, υπάρχει ήδη μια αναστάτωση τόσο στην συγκεκριμένη γραμμή όσο και στην εξαρτώμενη από τις ίδιες κοινοπραξίες γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Η τρίτη αυτή κοινοπραξία θα διαχειρίζεται πλοία μη Σαλαμίνιων πλοιοκτητών, οι οποίοι εμφανίστηκαν στην γραμμή το 2013, όταν οι δύο κοινοπραξίες είχαν κηρύξει κινητοποιήσεις κατά της απόφασης του τότε υπουργού Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη για συμμόρφωση προς ευρωπαϊκή οδηγία περί ασφαλιστικής κάλυψης τρίτων αρνούμενες να συμμορφωθούν. Τότε το υπουργείο Ναυτιλίας ανακάλεσε τις άδειες αποδοχής των δρομολογίων και προσκάλεσε πορθμεία ανά την Ελλάδα να δραστηριοποιηθούν στη γραμμή, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν νέοι πλοιοκτήτες ως ισχυροί «παίκτες». Μέχρι σήμερα τα πλοία αυτά είχαν απορροφηθεί στις δύο κοινοπραξίες, αλλά οι εξελίξεις στην γραμμή ειδικά εν όψει τη ζεύξης εικάζεται ότι δημιούργησε ένα πλαίσιο σύγκρουσης συμφερόντων.

error: Content is protected !!