ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!!!!! ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!!!!!
Πληθώρα απευθείας αναθέσεων στον Δήμο  αλλά και έκπτωση 1%  σε έργα με διαγωνισμό!!!!!!. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της τρίχρονης Διοίκησης του κ. Παναγόπουλου (Οκτώβριος 2019... ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!!!!!

Πληθώρα απευθείας αναθέσεων στον Δήμο  αλλά και έκπτωση 1%  σε έργα με διαγωνισμό!!!!!!.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της τρίχρονης Διοίκησης του κ. Παναγόπουλου (Οκτώβριος 2019 – Οκτώβριος 2022) είναι δύο μεγάλα ρεκόρ

Το πρώτο είναι  η επιλογή  αναδόχων  με την μέθοδο των απευθείας αναθέσεων  για έργα  και προμήθειες   που  μέχρι τώρα  το σύνολό τους  ξεπερνά κάθε όριο.

Το δεύτερο είναι οι αναθέσεις με διαγωνισμό που έχουν έκπτωση 1%!!!!

Το 2013 με απόφαση της Οικονομικής  Επιτροπής 196/2013  εγκρίνεται η  κατακύρωση  του έργου δικτύου αποχέτευσης στα ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ με ΕΚΠΤΩΣΗ  36,34%!!!!!

Το 2022  στις 14 Οκτωβρίου με απόφαση  της Οικονομικής  Επιτροπής  266/2022 εγκρίνεται το πρακτικό Διενέργειας διαγωνισμού  για την κατασκευή υπολειπόμενου δικτύου αποχέτευσης  στα  ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΑΔΟΧΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 1% !!!!!

Τα πιο κάτω ερωτήματα ζητούν απάντηση:

Αυτό άραγε είναι νόμιμο; Και εάν είναι νόμιμο  θεωρείται και ηθικό;

Πως είναι δυνατόν ο Δήμος για συγκεκριμένο  έργο  να εξασφαλίζει έκπτωση 36,4%  και μετά από εννέα χρόνια  έκπτωση 1%  και με  μοναδικό ένα υποψήφιο;

Τι διαφέρει αυτό από την απευθείας ανάθεση;

Τι σημαίνει (για τους απλούς πολίτες) έκπτωση 1% και τι 36,4% σε ένα έργο 1.500.000 ευρώ;  Στην πρώτη περίπτωση ο Δήμος  ή το δημόσιο κερδίζει 15.000 ευρώ  και στην δεύτερη περίπτωση 500.000 ευρώ!!!!!!

Μπορούσε ο Δήμος να αποτρέψει  την συγκεκριμένη ανάθεση του 1%   και να πάρει μεγαλύτερη έκπτωση και εάν μπορούσε γιατί δεν το έκανε;

Η απαξίωση των πολιτών προς  τους πολιτικούς και την πολιτική , προέρχεται από παρόμοιες πράξεις που προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει!!!!!

Τον λόγο έχουν οι πολίτες!!!

Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος

error: Content is protected !!