Συμβουλές «επιβίωσης» με το αυτοκίνητο το χειμώνα Συμβουλές «επιβίωσης» με το αυτοκίνητο το χειμώνα
Η καλύτερη προστασία από ανεπιθύμητες βλάβες και δυσλειτουργίες με το αυτοκίνητο είναι η πρόληψη. Ειδικά για το χειμώνα όπου οι καιρικές συνθήκες κάνουν την οδήγηση πιο δύσκολη... Συμβουλές «επιβίωσης» με το αυτοκίνητο το χειμώνα

Η καλύτερη προστασία από ανεπιθύμητες βλάβες και δυσλειτουργίες με το αυτοκίνητο είναι η πρόληψη. Ειδικά για το χειμώνα όπου οι καιρικές συνθήκες κάνουν την οδήγηση πιο δύσκολη και ευνοούν τις «εκπλήξεις», καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι. Κάποιοι θα σκεφτείτε ότι ακόμα είναι νωρίς, έχει καλό καιρό κ.λπ. Όμως, όπως σοφά λέει μια παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Παρακάτω ακολουθούν πέντε απλά βήματα για τη μείωση της πιθανότητας βλάβης ή δυσλειτουργίας αυτόν τον χειμώνα:



Έλεγχος μπαταρίας: Αποτελεί τον συνήθως υπαίτιο, όταν ένα κρύο πρωϊνό για παράδειγμα, το αυτοκίνητο έχει «νεκρώσει» και δεν παίρνει μπροστά.  Ελέγξτε την μπαταρία και το σύστημα φόρτισης για να διασφαλίσετε την καλύτερη απόδοση. Ο κρύος καιρός επιβαρύνει πολύ τις ταλαιπωρημένες μπαταρίες, γι’ αυτό αλλάξτε τη από νωρίς για να αποφύγετε την ταλαιπωρία μιας βλάβης. Καλού κακού, πρέπει να υπάρχει στο πορτ μπαγκάζ ένα σετ καλωδίων εκκίνησης μπαταρίας αυτοκινήτου. Διαφορετικά θα πρέπει να αναλάβει η οδική βοήθεια.

Έλεγχος συστήματος ψύξης: Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ψύξης στο σχετικό δοχείο έχει τα σωστά επίπεδα αντιψυκτικού. Είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή παγώματος του νερού στο σύστημα ψύξης του κινητήρα σας. Δείτε για τυχόν διαρροή από κάποια σωλήνωση ή το ψυγείο. Βασικό σημάδι είναι να έχει στάξει στην άσφαλτο φρέσκο υγρό πράσινου χρώματος ή μωβ (ανάλογα το αντιψυκτικό).

Έλεγχος των υαλοκαθαριστήρων: Αρχικά βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά και συμπληρώνετε τακτικά στο δοχείο υγρό πλυσίματος για κρύο καιρό, γιατί το σκέτο νερό μπορεί εύκολα να παγώσει. Μη χρησιμοποιείτε τους υαλοκαθαριστήρες για να καθαρίσετε τον πάγο, καθώς αυτό θα τους φθείρει πολύ γρήγορα. Εάν δεν καθαρίζουν καλά το παρμπρίζ και αφήνουν γραμμές στη βροχή, αλλάξτε τους άμεσα.

Έλεγχος των ελαστικών: Το βάθος του πέλματος και η πίεση των ελαστικών είναι ζωτικής σημασίας. Τα καλά ελαστικά εξασφαλίσουν περισσότερη ασφάλεια ειδικά όταν βρέχει, ενώ βοηθούν τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Μην περιμένετε να λιώσει το πέλμα για να τα αντικαταστήσετε, αφού αυξάνεται σε μέγιστο βαθμό ο κίνδυνος γλιστρήματος και απώλειας ελέγχου. Άλλωστε η ζημιά που θα γίνει από ένα τρακάρισμαθα κοστίζει πολύ περισσότερα χρήματα από μια νέα τετράδα ελαστικών.

Έλεγχος των φώτων: Βεβαιωθείτε ότι όλα τα φώτα στο αυτοκίνητό σας (εμπρός – πίσω) λειτουργούν σωστά. Καθαρίστε τα τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από ακαθαρσίες, ώστε να μπορείτε να βλέπετε και να βλέπουν οι άλλοι εσάς καλύτερα.

autogreeknews.gr



error: Content is protected !!