Ό,τι δεν ομοιάζει μήτε γειτονιάζει. Ό,τι δεν ομοιάζει μήτε γειτονιάζει.
Το ύφος, την στάση και την γλώσσα πολλών μέσα στο ΔΣ , την βιώνουμε καιρό τώρα. Ακούσαμε, όχι με έκπληξη, τον αξιότιμο αρχηγό της... Ό,τι δεν ομοιάζει μήτε γειτονιάζει.

Το ύφος, την στάση και την γλώσσα πολλών μέσα στο ΔΣ , την βιώνουμε καιρό τώρα. Ακούσαμε, όχι με έκπληξη, τον αξιότιμο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να λέει στους λιγοστούς αντιπολιτευτές “μέχρι σήμερα επικαλείστε ως αντιπολίτευση” …Η αλήθεια είναι ότι δεν γέλασα μόνο εγώ κε Τσαβαρή αλλά γέλασαν έως και τα πόμολα. Κι εσείς ως τι επικαλείστε κε Τσαβαρή, τόσον καιρό; Φυσικά η προσπάθεια σας να με μειώσετε είναι κατανοητή διότι οι άνθρωποι αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα τους στις δύσκολες στιγμές, οι πολιτικοί αποκαλύπτουν το ήθος τους στον προεκλογικό και σε κάποιους πρώην “άρχοντες” η εμμονή στην πολιτική εξουσία, είναι το μόνο ζητούμενο. Όμως αναρωτιέμαι. Ποιος αλήθεια διοικεί αυτόν τον δήμο;

Την ώρα που ο κος Τσαβαρής, κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, για σοβαρά θέματα ενίοτε, ο κος Παναγόπουλος αρκείται, για πολλοστή φορά, να κριτικάρει δημοσιεύματα του Facebook και να αναρωτιέται γιατί ο Μάνος Δερτούζος και η Ivoni Aravani , έφυγαν νωρίς από την εκδήλωση των ΑΜΕΑ. Κε Παναγόπουλε να σας πω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου, ότι φύγαμε επίσης 15-20′ μετά την έναρξη της εκδήλωσης των Αμπελακίων στα Σαλαμίνια, καθώς επίσης φύγαμε μισή ώρα περίπου μετά την έναρξη από την εκδήλωση του κοινωνικού ιατρείου και οι λόγοι πιστέψτε με, είστε ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελα να πω.Και για να γίνει σαφές, δεν σας απάντησα στο ΔΣ, διότι ο χώρος δεν προσφέρεται για προσωπικές αντιπαραθέσεις, ούτε για αστείες ερωτήσεις, κατά την ταπεινή μου άποψη. Σοβαρευτείτε λοιπόν κι αφήστε το Facebook και κάντε κάνα έργο της προκοπής. “Μάλλιασε” η γλώσσα του κου Κόγια χτες, να επαναλαμβάνει τις παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές και στα προαύλια των σχολείων και να τα βαφτίζει έργο. Ωστόσο η ταύτιση υβριστικών λέξεων και η προσπάθεια πολιτικής υποτίμησης των “αντιπάλων” , μεταξύ Τσαβαρή – Παναγόπουλου, αρχίζουν πλέον, ολοφάνερα, να συναγωνίζονται μεταξύ τους. Και μιας το θέμα του κου Παναγόπουλου από το Facebook για αυτή τη φορά, ήταν τα “πρωτοπαλίκαρα”, αναρωτιέμαι στην περίπτωση του με τον κο Τσαβαρή ποιος είναι το “πρωτοπαλίκαρο” ποιού; Ώπα, κάπου μας έχετε μπερδέψει.

Τα επιμέρους πολιτικά συμφέροντα, μπορεί να ήταν ανταγωνιστικά, τους παλιούς καλούς καιρούς, την εποχή που κάποιοι τιμούσαν την ψήφο που τους δόθηκε αλλά όταν αισθανθούν απειλούμενοι ομονοούν. Ίσως η “απειλή” να είναι διαφορετική για τον καθένα ωστόσο ζώντας τον καιρό της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για το «πού θα κάτσει το πράγμα», για όσους βρίσκονται στην εξουσία και για όσους γλυκάθηκαν με την εξουσία. Το κλίμα ηττοπάθειας διαχέεται παντού, τα μέλη της δημοτικής αρχής, βρίσκονται σε νευρικό κλονισμό βλέποντας την ήττα και την απώλεια της εξουσίας να πλησιάζει. Όμως ξεχνούν, ότι “ποτίζουν” τους ψηφοφόρους με φράσεις όπως: “όλοι το ίδιο είναι” ,”όλοι τα ίδια κάνουν”, “όλοι για την καρέκλα”. Ε, μετά από όλα αυτά τι περιμένουν; Ακόμη και άνθρωποι που κάποτε τους στήριξαν, επόμενο είναι να στραφούν στο νέο που έρχεται, τρέχοντας.

Στο νέο, που τιμά περισσότερο τα “παντελόνια” από κάποια “παλικάρια” της φακής που ούτε το όνομα του τολμάν να ψελλίσουν. Πώς αλλιώς;

Υβόνη Αραβανή

Δημοτική Σύμβουλος

error: Content is protected !!