Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας με δίαυλο τη συνεργασία μας με φιλικές χώρες όπως η Ουγγαρία, που μας ενώνουν πολλά» Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας με δίαυλο τη συνεργασία μας με φιλικές χώρες όπως η Ουγγαρία, που μας ενώνουν πολλά»
15/11/2022 Δελτίο Τύπου Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt  Γ.... Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας με δίαυλο τη συνεργασία μας με φιλικές χώρες όπως η Ουγγαρία, που μας ενώνουν πολλά»

15/11/2022

Δελτίο Τύπου

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt 

Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της Αττικής μας με δίαυλο τη συνεργασία μας με φιλικές χώρες όπως η Ουγγαρία, που μας ενώνουν πολλά»

Οι  δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας, με στόχο την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο θεματικός τουρισμός, με έμφαση στον τουρισμό υγείας και ευεξίας, η ανάπτυξη και το επιχειρείν, η ιατρική και η εκπαίδευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά ισχυρές σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των δύο λαών, ενώ στην συζήτηση τέθηκαν οι βάσεις για πιο στενή συνεργασία σε επίπεδο Περιφερειών των δύο χωρών μέσω του θεσμού των αδελφοποιήσεων. 

Ο κος Πατούλης επισήμανε πως θα συμβάλει στην προσπάθεια να ισχυροποιηθούν οι πυλώνες συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα όπως, μεταξύ άλλων, η υγεία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «Αττική δεν είναι μόνο η Ακρόπολη, αλλά ένας τουριστικός προορισμός με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο, παράλληλα με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όπως είναι το καλό κλίμα και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της». Παράλληλα συζητήθηκε η δυνατότητα αδελφοποιήσης της Περιφέρειας Αττικής με αντίστοιχη Περιφέρεια της Ουγγαρίας, για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο.



«Με εξωστρέφεια και πίστη στο γεγονός ότι η Αττική μας είναι ένας πολυθεματικός τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός, ενισχύουμε τους δεσμούς μας με τις φίλες χώρες, προάγοντας εκείνες τις δράσεις που θα συμβάλλουν στην τόνωση της ανάπτυξης και την ώθηση των συνεργασιών σε πολλαπλά επίπεδα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Ουγγαρίας, εξέφρασε την μεγάλη αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα, καθώς και ο ίδιος μιλάει την ελληνική γλώσσα, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο θεσμός των αδελφοποιήσεων στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, επισημαίνοντας πως θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή.

Κατά τη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης η εκδότρια του Αθμόνιου Βήματος κα Ε. Ζέρβα και ο ειδικός σε διεθνή θέματα κος Χ. Φωτιάδης.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!