ΓΣΕΒΕΕ: Αναπόσπαστο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς τα παραδοσιακά επαγγέλματα ΓΣΕΒΕΕ: Αναπόσπαστο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς τα παραδοσιακά επαγγέλματα
   Η μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ με τίτλο «Θεματική διαδρομή επιλεγμένων παραδοσιακών επαγγελμάτων των Ιωαννίνων, με στόχο την ανάδειξη και την ένταξή... ΓΣΕΒΕΕ: Αναπόσπαστο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς τα παραδοσιακά επαγγέλματα

   Η μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ με τίτλο «Θεματική διαδρομή επιλεγμένων παραδοσιακών επαγγελμάτων των Ιωαννίνων, με στόχο την ανάδειξη και την ένταξή τους στο τουριστικό προϊόν της πόλης», παρουσιάστηκε πρόσφατα στα Γιάννενα παρουσία του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας Γιώργου Καββαθά.  



   Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ ο πρόεδρος τόνισε τη σπουδαιότητα και την ανάγκη ένταξης των παραδοσιακών επαγγελμάτων του τόπου των Ιωαννίνων στο τουριστικό προϊόν της πόλης, ως αναπόσπαστου στοιχείου πολιτιστικής κληρονομιάς.

   Ο υπεύθυνος του ΚΕΚ-ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ του Παραρτήματος Ηπείρου, Χρήστος Τάτσης στη σύντομη ομιλία του, στάθηκε στην επιδίωξη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ να υλοποιεί δράσεις που θα χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, κοινωνικό χαρακτήρα και θα αφήνουν το αποτύπωμα τους σε τοπικό επίπεδο ενισχύοντας συνέργειες μεταξύ οργανισμών και φορέων.



   Η μελέτη στοχεύει να αναδείξει τα παραδοσιακά επαγγέλματα των Ιωαννίνων, να τα εντάξει στο τουριστικό προϊόν της πόλης μέσα από το σχεδιασμό θεματικής διαδρομής και να προτείνει μεθόδους για την αξιοποίησή τους, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, μελλοντικά. Τα τέσσερα επαγγέλματα τα οποία μελετήθηκαν και αναλύθηκαν ήταν οι βυρσοδέψες, οι τσαρουχάδες, οι αργυροχρυσοχόοι και οι έμποροι.

   Την παρουσίαση της μελέτης πραγματοποίησε η Ελισάβετ Κώστα, Μουσειολόγος-Ερευνήτρια και διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!