H Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2022» H Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2022»
19/11/2022    Δελτίο Τύπου H Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2022» Γ. Πατούλης:... H Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2022»

19/11/2022

   Δελτίο Τύπου

H Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2022»

Γ. Πατούλης: «Με σχέδιο και συγκεκριμένα βήματα στηρίζουμε τις δράσεις του αγροδιατροφικού τομέα συμβάλλοντας και στην επιχειρηματική εξωστρέφεια της Αττικής»

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair», που πραγματοποιήθηκε από 16-17 Νοεμβρίου 2022 στον εκθεσιακό χώρο MalmöMässan στο Μάλμε της Σουηδίας, μετείχε για δεύτερη φορά η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την προβολή και την προώθηση του αγροτοδιατροφικού της τομέα.

 Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις στον κλάδο της βιομηχανίας βιολογικών/vegan/sustainable προϊόντων στην σκανδιναβική αγορά και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο των αγοραστών, χονδρεμπόρων, διανομέων και αντιπροσώπων από την Σουηδία, Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία και Ισλανδία.

Σκοπός της Περιφέρειας Αττικής με την παρουσία της στη διοργάνωση «Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair» ήταν α) η προβολή, προώθηση και ανάδειξη του brand της Περιφέρειας Αττικής σε μια από τις σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως και β) η ανάπτυξη εξαγωγών των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να μάθουν τον βέλτιστο τρόπο διείσδυσης στην αγορά αυτή.

Με αφορμή τη σχετική δράση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής με σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στηρίζει και ενισχύει τις δράσεις του αγροδιατροφικού τομέα συμβάλλοντας και στην εξωστρέφεια της χώρας. Με σταθερά βήματα και συνεργασίες όπως η σημερινή αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο νέο τοπίο, όπως αρμόζει στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Χώρας»

Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, τμήμα της εθνικής συμμετοχής που οργανώθηκε από την RECO Exports, αποτέλεσε “υπηρεσία μίας στάσης” για όλο τον αγροδιατροφικό τομέα της, μέσω ενός εκθετηρίου προβολής προϊόντων είκοσι μία (21) επιχειρήσεων της Περιφέρειας, δίχως να απαιτείται φυσική παρουσία του επιχειρηματία. Στον ίδιο χώρο, υπήρχε σημείο προετοιμασίας μικρών γευμάτων από τον βραβευμένο Σουηδό chef Hakan Olsson, για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Περιφέρειας.

Παράλληλα με την έκθεση, η Περιφέρεια συμμετείχε στην εξαγωγική δράση προβολής και προώθησης “Flavours of Attica”, η οποία περιελάμβανε την τοποθέτηση, προβολή και πώληση προϊόντων στο Flavours of Greece ηλεκτρονικό κατάστημα για 6 μήνες, την ειδική προβολή τους στα social media του Flavours of Greece για 6 μήνες και την συμμετοχή, με φυσική παρουσία, ενός εκπροσώπου σε εκδήλωση παρουσίασης στην Στοκχόλμη.

Από τις 21 επιχειρήσεις που συμμετείχαν με την Περιφέρεια στο εκθετήριο της Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair, οι 8 εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν και στην εξαγωγική δράση προβολής και προώθησης “Flavours of Attica”, με επιδότηση 80% του κόστους συμμετοχής τους από την Περιφέρεια Αττικής.

Η προβολή της Περιφέρειας στη Σκανδιναβία ξεκίνησε με την εκδήλωση παρουσίασης του προφίλ και των προϊόντων επιχειρήσεων της Αττικής σε Σουηδούς επαγγελματίες τροφίμων και ποτών, που πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, στις 14 Νοεμβρίου 2022. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έλαβαν την ανατροφοδότηση για τα προϊόντα τους ως προς την επίγευση, την συσκευασία και την τιμή τους καθώς και μια συνοπτική έκθεση για την προοπτική εισόδου τους στην αγορά, γεγονός που τις προετοίμασε κατάλληλα για τη συμμετοχή τους στην Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου 16-17 Νοεμβρίου 2022 της Διεθνούς Έκθεσης Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair στο Μάλμε:



Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Σωτήριος Δίκος, επίτιμος Γενικός Πρόξενος στο Μάλμε και ο κος Παύλος Ολζιέρσκυ, Σύμβουλος Α΄ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γραφείου Στοκχόλμης.

Στο Vip Lounge της Eco Living Scandinavia & Nordic Organic Food Fair, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, κος Σταύρος Βοϊδονικόλας καλωσόρισε τους Vip αγοραστές της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν οίνους από την Αττική. Στον χαιρετισμό που τους απηύθυνε έκανε λόγο για την ύπαρξη στενών δεσμών των χωρών μας ως κοινοί εταίροι της Ε.Ε., την σταθερή προτίμηση της Ελλάδας από τους κατοίκους της Σουηδίας ως ταξιδιωτικού προορισμού για το κλίμα και τη Μεσογειακή διατροφή της χώρας μας αλλά και για τη διαχρονική-σταθερή παραγωγή των εκλεκτών/ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Αττικής, πλέον των 4.000 ετών.



O κος Νίκος Μπάρτζης -μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μελισσοκόμων Αττικής-  παρουσίασε το μέλι της Αττικής στο Οrganic Talks της Nordic Organic Food Fair. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε γευσιγνωσία, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αρκετές διαφορετικές ποικιλίες μελιού.

Στο εκθετήριο προβολής της Περιφέρειας ήταν συνεχής η παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής κου Σταύρου Βοϊδονικόλα, της Προϊσταμένης του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της, της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κας Βασιλικής Σταυρουλάκη, και της Υπαλλήλου του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της, της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής  κας Μαρίας Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι παρείχαν ανελλιπώς πληροφόρηση στους επισκέπτες της έκθεσης και υποστήριξη στους επιχειρηματίες-εκθέτες που παρευρέθησαν. Επιπλέον, εξειδικευμένο προσωπικό της διοργανώτριας εταιρείας επικοινωνούσε με τους διανομείς, εισαγωγείς, εμπόρους αναφορικά με τα προϊόντα που εκτίθεντο στο περίπτερο και την προώθησή τους.

Αναλυτικά, στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι είκοσι ένα (21) εκθέτες-επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση, δεδομένου ότι ικανοποιούσαν τα κριτήρια που έθεσε η με αρ. 143/2021 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η δραστηριότητά τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ECO LIVING SCANDINAVIA & NORDIC ORGANIC FOOD FAIR, 16-17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΜΕΛΙΣΑΝΘΗ/ΜΕΛΙΣΑΝΘΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ
CITRUS ΑΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΚΕ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΩΝ & ΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ.
ΑΡΩΓΑΙΑ(AROGAIA)/ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΒΛΑΧΑΪΤΗΣ                                ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΩΝ ΦΥΤΩΝ
ARTION GREEK FOODS/ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΥΠΑΛΙΩΤΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ
EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΜΕΛΙ, ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ
NIKOLAOU FAMILY/ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ
ERTHA/ERTHA ΙΚΕ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ
ENTOPIA DELI LLC / ENTOPIA DELI LLC                                                        ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΛΣΑΜΙΚΩΝ ΓΛΑΣΩΝ, ΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΤΣΑΤΝΕΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ
 TOMBAZIS OLIVE GROVE/ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ-ΕΜΠΟΡΙΟ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
MILBA/MILBA ΒΟΥΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΝ.Ι.Κ.Ε.                                 
ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΥTΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ, ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ & MIX)
DR ANGEL’S ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ, ΤΣΑΪ, ΜΕΙΓΜΑΤΑ & ΕΛΑΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ.
BEE CHOICE/BEE CHOICE ΜΕΛΙΣΣΣΟΚΟΜΙΑ
GREENOLIA/ΣΚΙΑΘΙΤΗ Δ. ΚΕΡΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ & ΕΞΑΓΩΓΗ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΛΟΙΠΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
ΚΟΛΛΙΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
KELYFOS PISTACHIOS              ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΑ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΛΥΦΩΤΟΥ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ
GEORGAS FAMILY/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ                                              ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ                              
(ΟΙΝΟΙ, ΧΥΜΟΙ, ΣΤΑΦΥΛΟΝΕΡΟ)
FRUIT HELLAS SA/ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΧΥΜΩΝ ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, DRESSING ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ, ΞΥΔΙ, ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΗ
MOURIKI GREEK PREMIUM HOMEY/ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ
ASTARTI Co./ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ε. ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ /                     ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
FAMILLY FARMS/FAMILY FARMS ΙΚΕ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
MELITIMON/ ΜΠΑΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/                                
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, ΧΟΝΔΡΙΚΟ, ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕΛΙΟΥ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
FIVETWENTY/ΜΑΤΣΟΥΡΔΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ/                                   ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΚΑΚΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΥΡ/ΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (Φέτα, ρυζόγαλο, Γιαύρτι, Μανούρι και Grill Cheese)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!