Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.. Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ..
Ενώπιον πολυάριθμου κοινού και με την παρουσία της νυν αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, του τέως αντιπεριφερειάρχη Τ. Χατζηπέρου και της πρώην δημάρχου Σαλαμίνος Ισιδώρας... Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ..

Ενώπιον πολυάριθμου κοινού και με την παρουσία της νυν αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, του τέως αντιπεριφερειάρχη Τ. Χατζηπέρου και της πρώην δημάρχου Σαλαμίνος Ισιδώρας Νάννου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στην αίθουσα “Δημ. Μπόγρης” στο δημαρχείο Σαλαμίνος, η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Ι. Χαραλαμπόπουλου “Η Μυστική Σαλαμίνα”. Μία βιβλιοπαρουσίαση, η οποία στάθηκε εφαλτήριο ώστε να παρουσιασθεί, κατά τρόπο συμπυκνωμένο πλην ουσιαστικό, η ιστορική διαδρομή του νησιού, εκκινώντας από το απώτατο παρελθόν έως τις μέρες μας. Στην εκδήλωση αυτή, το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Δερτούζος, Υ. Αραβανή, Ι. Σκιαθίτης,Σ. Γεροντιώτου καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Την εκδήλωση, κάλυψαν δημοσιογραφικά οι κ. Ν. Γιαννόπουλος (Η Φωνή της Σαλαμίνας), το “Σαλαμινίων Βήμα” καθώς και ο κ Κοντομίχαλος (“Τι νέα; Σαλαμινιώτικα”). 

Οι ομιλητές, Κ. Μαριδάκης, τ. αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Σαλαμίνος, Μάνος Κιλημάντζος, Γ.Γ. Ενώσεως Βουρλιωτών Μ. Ασίας, Γιάννος Λώλος, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής Ανασκαφών Σαλαμίνος του αντίστοιχου Πανεπιστημίου και Ι. Χαραλαμπόπουλος, συγγραφέας, παρουσίασαν σημαντικές αναφορές στον αρχαίο πολιτισμό που ανέπτυξε η Σαλαμίνα, προβάλλοντας παράλληλα άκρως ενδιαφέρουσες διαφάνειες με αρχαιότητες που είναι σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό. Παράλληλα καταδείχθηκαν τα προβλήματα που λειτουργούν ανασταλτικά ως προς την ανάδειξη του αρχαίου παρελθόντος και την αποτίμηση της πραγματικής αξίας του, επιφέροντας παράλληλα σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αισθητική αλλοίωση και αφανισμό της ιστορικής μνήμης, επισημαίνοντας ότι η ανάδειξη της αρχαίας κληρονομιάς, συνιστά μονόδρομο για την αληθινή ανάπτυξη του νησιού. Εκδηλώσεις αυτής της μορφής, αναμφίβολα, ενθαρρύνουν και παροτρύνουν συνάμα το κοινό, ώστε να ασχοληθεί με την προγονική κληρονομιά και παράλληλα να την υπερασπιστεί από άνομα συμφέροντα και παντοειδείς επιβουλές…

Από το ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΔΥΤΟΝ

ΦΩΤΟ: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

error: Content is protected !!