Αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Συνδικάτου Μετάλλου Σαλαμίνας, της Ομάδας Γυναικών Σαλαμίνας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιά Αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Συνδικάτου Μετάλλου Σαλαμίνας, της Ομάδας Γυναικών Σαλαμίνας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/11/2022 Αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Συνδικάτου Μετάλλου Σαλαμίνας, της Ομάδας Γυναικών Σαλαμίνας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υποδιοικητή... Αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Συνδικάτου Μετάλλου Σαλαμίνας, της Ομάδας Γυναικών Σαλαμίνας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/11/2022

Αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Συνδικάτου Μετάλλου Σαλαμίνας, της Ομάδας Γυναικών Σαλαμίνας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιά, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, για την κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Ο Υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ, κ. Αλεβίζος, ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή στην αντιπροσωπεία, ότι ο ρόλος του είναι διαχειριστικός και εισηγητικός, αποφεύγοντας πρακτικά να δεσμευτεί για οτιδήποτε!!

Στην ερώτηση που του απεύθυναν οι φορείς για τις ελλείψεις  του ιατρικού προσωπικού και όχι μόνο, ανέφερε ότι  θα εισηγηθεί για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, ενδυνάμωση και γι αυτό το λόγο θα προκηρύξει 2 θέσεις εργασίας!! Μετά από τις πιέσεις της αντιπροσωπείας υποσχέθηκε ότι  με fast -track διαδικασία θα κηρύξει 4 θέσεις μόνιμων γιατρών βάση του οργανογράμματος.

Αυτή τη στιγμή στο ΚΥ εργάζονται μόνο 4 γιατροί. Δηλαδή 4 γιατροί λιγότεροι από το σύνολο των 8 που ορίζει το οργανόγραμμα του υπουργείου!!!

Κατά την άποψη του κ. Αλεβίζου, υπάρχουν μόνο 4 γιατροί στο ΚΥ γιατί «οι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό» και «προτιμούν να γίνουν ιδιώτες»,  χωρίς προφανώς να πει ότι γι αυτή την κατάσταση φταίνε οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι χαμηλοί μισθοί, οι απλήρωτες υπερωρίες κλπ..

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο υγείας, δεν υπάρχει καθαριότητα τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια, ενώ αντίστοιχα δεν υπάρχει φύλαξη . Είπε ότι θα δει το θέμα για τις καθαρίστριες  για τα  Σαββατοκύριακα και την φύλαξη του Κέντρου Υγείας από τις 10  το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Σε ότι αφορά στην στελέχωση του Κέντρου Υγείας με κατάλληλο εξοπλισμό για εργαστηριακές και προληπτικές εξετάσεις, έδωσε μια αόριστη απάντηση ότι  κάποια στιγμή αρχές του 2023 θα μπορούν να γίνονται εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της Σαλαμίνας κατέθεσαν τις υπογραφές που έχουν μαζέψει όλο αυτό το διάστημα και διεκδικούν:

  • Να γίνουν ΤΩΡΑ προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων,  νοσηλευτών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί κανονικά όλο το 24ωρο, όλο τον χρόνο.
  • Στελέχωση του ΚΥ με κατάλληλο εξοπλισμό για εργαστηριακές και προληπτικές εξετάσεις.
  • Προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα και στην φύλαξη.

Η αντιπροσωπεία των φορέων και των κατοίκων ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την πάλη και τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων της, καλώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Σαλαμίνας  σε μαζική συμμετοχή στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Παράρτημα Συνδικάτου Μετάλλου Σαλαμίνας
Ομάδα γυναικών Σαλαμίνας (μέλος της Ο.Γ.Ε)
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας

error: Content is protected !!