Σχετικά με την αποχέτευση ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ Σχετικά με την αποχέτευση ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ
Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την αποχέτευση του Αιαντείου και τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση της 28-11-11 στο Δημοτικό... Σχετικά με την αποχέτευση ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την αποχέτευση του Αιαντείου και τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση της 28-11-11 στο Δημοτικό συμβούλιο

΄Εξ αρχής να τονίσουμε ότι ένα τέτοιο έργο είναι απαραίτητο για λόγους υγείας, περιβαλλοντικούς, αναπτυξιακούς.

Το Βήμα στους Πολίτες έθεσε κάποια ερωτήματα στον γ.γραμματέα της ΕΥΔΑΠ. Α.Ε κο Βουγιουκλάκη οι απαντήσεις του οποίου ήταν κατατοπιστικές και διαφωτιστικές.

Σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου ανέφερε ότι θα αναζητηθεί χρηματοδότης από διάφορα προγράμματα. Το ύψος της χρηματοδότησης ΔΕΝ μπορεί με σιγουριά να το υπολογίσει. Άρα κάποιο ποσοστό θα καλυφθεί από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ και στην συνέχεια από τους ιδιοκτήτες.

Αν δεν βρεθεί χρηματοδότηση τότε το έργο θα αναλάβει να το χρηματοδοτήσει  η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και στην συνέχεια το κόστος θα μετακυλήσει στους ιδιοκτήτες των ακινήτων στην περιοχή του Αιαντείου.

Συνεπώς κατά την γνώμη μας τίποτε δεν θα είναι ΔΩΡΕΑΝ όπως ισχυρίζεται η Δημοτική αρχή και  ο Δήμαρχος. Ούτε βέβαια γνωρίζει κανείς και το ποσό με το οποίο θα επιβαρυνθούν οι πολίτες.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε ο κος Βουγιουκλάκης ότι αν βρεθεί χρηματοδότηση με τον ένα η τον άλλο τρόπο  και κατασκευαστεί η αποχέτευση θα αυξηθούν τα τέλη αποχέτευσης στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ γιατί ως γνωστό η ΕΥΔΑΠ είναι εταιρία κερδοσκοπική εισηγμένη στο χρηματιστήριο και δεν χαρίζει χρήματα απήντησε ότι αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης  και της πολιτικής της εταιρίας οπότε εμείς συμπεραίνουμε ότι πάλι οι πολίτες θα πληρώσουν μέρος από τις χρηματοδοτήσεις αυτές.

Ο κος Βουγιουκλάκης απάντησε και σε ένα θέμα που έχει ταλαιπωρήσει και επιβαρύνει με αρκετά χρήματα .τους πολίτες της Σαλαμίνας σχετικά με το κόστος των συνδέσεων του δευτερεύοντος δικτύου που ως γνωστό οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν σημαντικό ποσό για να συνδεθούν.

Ρωτήθηκε ο κος Βουγιουκλάκης από τον κο Μπάγιο Θρασύβουλο πως υπολογίζετε το κόστος σύνδεσης των οικιών με το δευτερεύον δίκτυο και απάντησε ότι το κόστος υπολογίζετε με βάσει το άρθρο 14 παρ. 3 του νόμου 1068/1980 όπου αναφέρει ότι η δαπάνη σύνδεσης του ακινήτου υπολογίζετε με βάση το μισό του μέσου πλάτους της οδού και της κατά το τρέχον μέτρο  μέσης τιμής δαπάνης διακλάδωσης που ορίζεται με απόφαση του Δημ Συμβουλίου. ΆΡΑ δεν υπολογίζεται το κόστος σύνδεσης ανά σύνδεση η ανά φρεάτιο όπως υπολογίσθηκε με την απόφαση 199/2017 απόφαση του Δημ.Συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα οι τρεις τελευταίες δημοτικές αρχές κοροϊδεύουν τους πολίτες στο θέμα αυτό κάτι που το Βήμα στους Πολίτες το έθεσε θέμα προς συζήτηση σε Δημοτικό συμβούλιο στις 24-2-2021 χωρίς αποτέλεσμα. Και έρχεται ο κος Βουγιουκλάκης καλεσμένος του Δημάρχου και λέει μια αλήθεια, η οποία μας δικαιώνει και πρέπει άμεσα ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή να επανεξετάσει το θέμα αυτό και να ακυρώσει την υπ αριθμόν 199/2017 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν πρέπει να θέτονται στα δημοτικά συμβούλια θέματα για να απαντάμε σε δημοσιεύματα του τύπου κατ επιλογή. Τα δημοσιεύματα να απαντώνται με δημοσιεύματα και όχι να μεταφέρονται στην αίθουσα του Δημ Συμβουλίου. Επίσης να αναφέρουμε όπως ισχυριζόταν η Δημοτική αρχή την αγαστή συνεργασία της με την αντιπερειφέρεια νήσων τα δύο πρώτα χρόνια τα οποία στην  συνέχεια έγιναν 4  χρόνια αντιπαραθέσεων για προσωπικούς λόγους.

                                                                                    Για το Βήμα στους Πολίτες
                                                                                    Μπάγιος Θρασύβουλος
Δημ. Συμ. Σαλαμίνας

error: Content is protected !!