Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Γ.Γ.Α. Γ. Μαυρωτά για τις εγκαταστάσεις- Τι αποφασίστηκε Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Γ.Γ.Α. Γ. Μαυρωτά για τις εγκαταστάσεις- Τι αποφασίστηκε
Με πρωτοβουλία του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα συνάντηση με  αντιπροσωπεία της ΕΙΟ για το καυτό θέμα της νομιμότητας των εγκαταστάσεων των ερασιτεχνικών... Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Γ.Γ.Α. Γ. Μαυρωτά για τις εγκαταστάσεις- Τι αποφασίστηκε

Με πρωτοβουλία του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα συνάντηση με  αντιπροσωπεία της ΕΙΟ για το καυτό θέμα της νομιμότητας των εγκαταστάσεων των ερασιτεχνικών σωματείων που δραστηριοποιούνται με τον ναυταθλητισμό.

Την ΕΙΟ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Νίκη Αναστασίου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γεώργιος Παπαστεφάνου και ο Ταμίας Ιωάννης Θεοδωρίδης. Από την ΓΓΑ, εκτός από τον κ. Μαυρωτά, παρευρέθηκαν στην συνάντηση ο νομικός του σύμβουλος Βασίλειος Κεραμάρης και η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών Ζωή Σιδέρη.



Ο κ. Μαυρωτάς, ως παλιός αθλητής εγνωσμένης αξίας, πολιτικό πρόσωπο και ΓΓΑ, είναι γνώστης του διαχρονικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ναυταθλητικά σωματεία και επιθυμία του είναι να συμβάλει – στο μέτρο του δυνατού – για να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τους ομίλους.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η ειδική Επιτροπή που έχει δημιουργήσει η ΕΙΟ για το συγκεκριμένο θέμα να ενημερώσει επακριβώς και με στοιχεία την αρμόδια διεύθυνση της ΓΓΑ, έτσι ώστε οι τεχνικές υπηρεσίες να κάνουν την έρευνά τους και κατόπιν τις απαραίτητες εισηγήσεις τους για το πώς μπορεί και μέχρι σε ποιον βαθμό να λυθεί δια παντός το πρόβλημα των ομίλων.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι το θέμα των εγκαταστάσεων είναι τόσο περίπλοκο που σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνολική λύση. Είναι, όμως, αντιμετωπίσιμο, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Από εκεί και πέρα το δεύτερο στάδιο είναι η συνεργασία της ΓΓΑ με την ΕΙΟ σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να φτιαχτεί η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση για την οποία θα υπάρχει καθολική συμφωνία απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής.



Ήδη βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα έχουν ενημερωθεί από τους ενδιαφερόμενους ομίλους και έχουν καταθέσει ή ετοιμάζονται να καταθέσουν σχετικές επερωτήσεις, ερωτήσεις και αναφορές.

Στη συνάντηση, που έγινε στην ΓΓΑ, συζητήθηκε και το πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ» και οι εκπρόσωποι της ΕΙΟ στάθηκαν στην πολύ μειωμένη επιχορήγηση του 2022. Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία περίμενε αυξημένη επιχορήγηση δεδομένου ότι πλέον το άθλημα έχει αλλάξει κατά 50% λόγω των μεγάλων αλλαγών στις κατηγορίες και απαιτούνται πολλά χρήματα για την αγορά νέων σκαφών και υλικών ενόψει της προολυμπιακής χρονιάς.

Από τη μεριά του ο ΓΓΑ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ» είναι απόλυτα πετυχημένο και θα συνεχιστεί με συγκεκριμένα κριτήρια για τον εξοπλισμό των σκαφών των νέων κατηγοριών που θα ικανοποιήσουν την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τα σωματεία-μέλη της.

eio.gr

error: Content is protected !!