Δυναμικό «παρών» έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Καταναλωτική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food&Life 2022» Δυναμικό «παρών» έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Καταναλωτική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food&Life 2022»
5/12/2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δυναμικό «παρών» έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Καταναλωτική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food&Life 2022» Γ. Πατούλης: «Στρατηγικός μας στόχος η... Δυναμικό «παρών» έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Καταναλωτική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food&Life 2022»

5/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμικό «παρών» έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Καταναλωτική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food&Life 2022»

Γ. Πατούλης: «Στρατηγικός μας στόχος η εξωστρέφεια και η προβολή του αγροδιατροφικού μας τομέα»

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την εξωστρέφεια συνεχίζει να έχει δυναμική παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και γαστρονομίας. Με βάση την υλοποίηση του σχετικού στόχου συμμετείχε για δεύτερη φορά στη Διεθνή Καταναλωτική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food&Life 2022» που πραγματοποιήθηκε από 30 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο Messe München του Μονάχου.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη έκθεση ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια και τα στελέχη της συμβάλλουν συνεχώς με δράσεις και πρωτοβουλίες,  αναλαμβάνοντας την ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Αττικής επιδιώκουμε με κάθε δυνατό τρόπο την προβολή του αγροδιατροφικού μας τομέα και την ανάδειξη των εξαιρετικών προϊόντων της Αττικής. Η στήριξη των παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μας στην Περιφέρεια Αττικής, αφού αντιλαμβανόμαστε τον αγροδιατροφικό τομέα ως κομβικό πυλώνα της περιφερειακής οικονομίας. Σ΄αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με στοχευμένες δράσεις στην προσπάθεια των παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται, τόσο ο αρμόδιος εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σ. Βοϊδονικόλας, όσο και όλα τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης»ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, φιλοξενήθηκαν  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία ποιοτικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Επιπροσθέτως, εντός του περιπτέρου υπήρχε χώρος πληροφόρησης για την ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα της. Με την παρουσία της στην «FOOD & LIFE 2022» η Περιφέρεια Αττικής επιδίωξε να αναδείξει, να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της και παράλληλα να συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων καθώς επιτρεπόταν η λιανική πώληση απ’ ευθείας στον καταναλωτή. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες για την σύναψη εμπορικών συμφωνιών με αγοραστές του εξωτερικού.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα η προγραμματισμένη από την Περιφέρεια εκδήλωση στο εστιατόριο του Μονάχου «Andaz», με στόχο την ανάδειξη της αττικής γαστρονομίας και την ανάπτυξη επαφών με εκπροσώπους του κλάδου των Τροφίμων. Το μενού ήταν βασισμένο στα προϊόντα της ελληνικής-αττικής γης και πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των προϊόντων των εκθετών της Περιφέρειας Αττικής σε επιλεγμένους καλεσμένους, οι οποίοι ήταν εισαγωγείς, εκπρόσωποι HORECA και media που εδρεύουν στο Μόναχο και την ευρύτερη περιοχή της Γερμανίας. Επιπλέον, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Αττικής οργάνωσε και πραγματοποίησε για τους εκθέτες της, τέσσερις επισκέψεις σε εισαγωγικές επιχειρήσεις του Μονάχου και μια σε μεγάλο σούπερ μάρκετ. Μέσω αυτών των επισκέψεων, οι εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους των εισαγωγικών επιχειρήσεων, με στόχο την ενημέρωσή τους για τις εμπορικές πολιτικές και τις ευκαιρίες που προκύπτουν στην αγορά της Γερμανίας.

Επίσης, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου οι εκθέτες της Περιφέρειας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με επαγγελματίες του κλάδου των Τροφίμων με έδρα τη Γερμανία (χονδρέμποροι, εισαγωγείς κτλ.) σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου HaarPoststadl και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και άλλων ελληνικών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής αλλά και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τίμησαν με την παρουσία τους, από πλευράς Γενικού Προξενείου Μονάχου οι κ.κ.: Δρ. Βασίλειος Γκουλούσης (Γενικός Πρόξενος), Ρέα Τσιτσάνη (Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Προϊστάμενος Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων), Γεώργιος Λυμπέρης (Γραμματέας ΟΕΥ Γ’) και Γεώργιος Μεχτερίδης (Επιστημονικός Συνεργάτης Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων). Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η συμμετοχή σε εκθέσεις, όπως η  «FOOD & LIFE 2022», αλλά και οι παράλληλες δράσεις που οργανώνονται σε αυτές δικαιώνουν την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής, η οποία στέκεται στο πλευρό των παραγωγών και μεταποιητών της, που καταφέρνουν με τον μόχθο και την επιμονή τους να εξάγουν τις γεύσεις της Αττικής σε ολόκληρο τον κόσμο, προωθώντας έτσι το «brand» της Αττικής.

Η Έκθεση «FOOD & LIFE» πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά παραγωγοί και εταιρείες με προϊόντα ανώτερης παραγωγικής και γευστικής ποιότητας, μη βιομηχανοποιημένα, μη γενετικά τροποποιημένα καθώς και με βιολογικά προϊόντα. Η έκθεση απευθύνεται κατά κύριο λόγο στον τελικό καταναλωτή αλλά την επισκέπτονται και εμπορικοί επισκέπτες από εταιρείες χονδρικής, μικρές αλυσίδες, εστιατόρια, delicatessen κ.α. Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν περίπου 200 εκθέτες εκ των οποίων οι 34 ήταν ελληνικές εταιρίες υποστηριζόμενες από τρεις Περιφέρειες (Αττικής, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας), οι οποίες κατέλαβαν συνολικά περίπου 220τμ. Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση επιμελήθηκε η εταιρία «K.L.Ni. Promotion» με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!